Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Ocak 2013 Cumartesi

İntibak yasası ile en fazla hangi emeklilerin aylığında artış oldu?

İntibak en fazla süper emeklinin aylığını artırıyor


Soru: Dedem 1933 doğumlu. 1 Temmuz 1957'de işe başlamış. 1 Ocak 1987'de emekli olmuştur. Süper emekli yasası çıkınca bu yasadan yararlanıp süper emekli olmuştur. Dedem yaşlı bir gözü görmüyor ve kulağı duymuyor. Sizden derece, kademe, gösterge, gününü ve kaç para alacağını öğrenmek istiyor? Bilgilendirirseniz memnun oluruz.

Mehveş ÖZGÜ

Cevap: Verdiğiniz bilgilerle dedenizin sigortalılığını tespit edemeyiz. Ancak intibaktan en fazla süper emeklilerin aylıklarının arttığını belirtebiliriz. Muhtemelen dedenizin emekli aylığında 300 TL civarında artış olacak. 


Ekrem SARISU - POSTA

Çalıştığım iş yerlerinden paramı alamıyorum ne yapmam gerekiyor?

Ücretin süresinde ödenmemesi çalışana fesih hakkı verir


Soru: Turizm sektöründe özel bir işyerlerinde çalışıyorum. Çalıştığım işyerlerinden paramı alamıyorum. Ne yapmam gerek? Şuandaki çalıştığım işyerinden bile yaklaşık 2.5 aydan beri paramı almış değilim. Bu durumda ne yapabilirim?

Ali RIZA ER

Cevap:Ücretin yasada ve iş akdinde belirtilen süre ve şekilde ödenmemesi, çalışana iş akdini haklı nedenle fesih hakkı verir. Bir yıldan fazla hizmet süreniz varsa ücretinizin ödenmediği veya süresinde ödenmediği gerekçesi ile, iş akdinizi fesih ederek kıdem tazminatını talep edebilirsiniz. İşveren kıdem tazminatını ödemezse, İş mahkemesine dava açarak kıdem tazminatını yargı yoluyla almaya çalışabileceğiniz gibi, Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğüne şikâyet hakkınızı da kullanabilirsiniz. Gerekli denetim yapılır ve ücret alacaklarınız ile kıdem tazminatınızın ödenmesi sağlanır.


Ekrem SARISU - POSTA

14 sene öncesinin SSK primi istenebilir mi ve bu primi ödememenin bir yolu yok mu?

Primde zamanaşımı resen dikkate alınmıyor


Soru: 1998 de yaptığım inşaat için SGK ya gittim. Yaklaşık 500 TL eksik işçilik ve 170 TL prim borcu hesapladılar. Ancak gecikme zammıyla birlikte 15.000 TL ödemem için yazı tebliğ ettiler. Bu kadar zammı olur? Ayrıca zamanaşımı diye bir şey yok mu? 14 sene öncenin primi istenebilir mi? Bu primi ödememenin bir yolu yok mu?

Cengiz ULUYÜZ

Cevap: Sosyal Güvenlik Kurumu primlerde zamanaşımını re’sen dikkate almıyor. Asgari işçilik uygulamasında hesaplanan prim borcunuza ilişkin yazı üzerine, yazıyı tebliğ eden merkez müdürlüğüne yazılı olarak bir dilekçeyle başvuruda bulunarak, borcu kabul etmediğinizi belirttin. Prim borcu inşaat işiniz nedeniyle fark işçilikten kaynaklandığından, dosyanız müfettişe gönderilerek asgari işçilik hesabı istenecektir. Müfettiş marifetiyle asgari işçilik fark prim borcu tespit edilecek ve akabinde size ödeme emri gönderilecektir.  Ödeme emrinin tebliğini takip eden 7 gün içinde 6183 sayılı yasanın 58 nci maddesi gereğince borcun zamanaşımına uğradığı iddiası ile İş Mahkemesine dava açın. 


Ekrem SARISU - POSTA

Eski yasaya göre yaş haddinden primlerini 3600 güne tamamlayıp emekli olabilir

Babanız primini 3600 güne tamamlayarak emekli olabilir


Soru: 1974 tarihinde 56 gün, 1978 tarihinde 14 gün, 1979 tarihinde 40 gün, 2006 tarihinde 76 gün olmak üzere toplamda 186 gün sigortası çıkıyor. Nasıl emekli olur? Veya emekli olabilir mi?

Sebahattin TÜRE

Cevap: Babanız 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle 23 yıldan fazla süredir sigortalı olduğundan, bu tarihte yürürlüğe konan ve emekli olmayı zorlaştırdığından toplumda “mezarda emeklilik” olarak adlandırılan yasaya tabi olmadan eski yasa şartlarıyla emekli olacak. Eski yasaya göre, yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi. Babanızın doğum tarihini bildirmemişiniz. Muhtemelen 600 gün askerlik yapmıştır. Askerlik süresini borçlandıktan sonra, 2814 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne dolduracağı tarihte 60 yaşını da dolduruyorsa emekli olabilir. Doldurmuyorsa 60 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir.


Ekrem SARISU - POSTA

Doğum borçlanması ne zaman yapılmalı?

Doğum borçlanması sigortalı çalışırken yapılmalı


Soru: Eşim 7 Kasım 1974 doğumlu. 1996 yılından 8 aylık sigortalılığı var. 10 Ocak 2013 tarihinden itibaren İsteğe bağlı sigortalı oldu. Geçmişteki sigortalılığı pirime sayılmasının dışında bir kazanç sağlıyor mu? 1998 ve 2007 yıllarında iki doğum yaptı. Doğum borçlanması yapabilir mi? Kaç yıl prim ödememiz gerekiyor ve kaç yaşında emekli olur?

Hasan YİĞİTBAŞI

Cevap: Eşinizin 1996 dan 8 aylık sigortalı olması eski yasaya kademeli geçişi sağlıyor. Eşinizin sigorta başlangıç tarihini bildirmemişsiniz. Sorunuzdan eşinizin 23 Mayıs 1996’dan önce sigortalı olduğu anlaşılıyor ve sorunuzu buna göre cevaplandırıyoruz. Eşiniz emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi. 5585 gün daha prim ödeyerek toplam primini 5825 güne tamamlaması şartıyla, 52 yaşını dolduracağı 7 Kasım 2026 tarihinde emekli olabilir. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayıldığından eşinizin bu şartlarla emekli olabilmesi için,  prim ödemesinin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemesi lazım. Eşiniz iki doğumunu borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilir. Doğum borçlanması borçlanma tarihindeki sigortalılık statüsüne sayıldığından eşiniz sigortalı çalışırken borçlanma yapmasında fayda var.


Ekrem SARISU - POSTA

Kıbrıs'ta ev hanımı olarak yaşayan annem Türkiye'den nasıl emkli olabilir?

Anneniz Türkiye’de kısa bir süre sigortalı çalıştıktan sonra borçlanmalı


Soru: Annem 1950 doğumlu. 1986’dan beri Kıbrıs'ta ev hanımı olarak yaşamaktadır. Türkiye'de sigorta kaydı bulunmuyor. Annem emekli olabilir mi? Olabilirse ne kadar ödeyip, ne kadar maaşla emekli olabilir.

SACİDE

Cevap: Anneniz Türkiye’de bir işyerinde kısa bir süre de olsa, örneğin bir ay çalıştıktan sonra 13.5 yıl(4860 gün) ev kadını olarak Kıbrıs’ da ev kadını olarak geçen sürelerini borçlanması halinde, SSK’da yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim  ödeme ve 59 yaş şartlarına tabi olur. Ve borçlanma bedelini ödediği tarihte emekli olabilir.


Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilikte ödenen SGDP primleri geri alınabiliyor mu?

Emekli destek primi kesintisi geri alamıyor


Soru: Ben 67 yaşında emekli mühendisim(Emekli Sandığı), emeklilikten sonra 10 yıldır da yapı denetim şirketinde denetçi olarak görev yapıyorum. 900 TL maaşla. Belli bir resmi kesinti olduğunu biliyorum. Bu paranın bana nasıl ve ne zaman ödenmesi gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Yaşar GÖKSEL

Cevap: Yapı denetim firmasında emekli aylığını kestirmeden çalıştığınıza göre, destek primine tabi olarak çalışıyor olmalısınız. İşveren ücretinizden yüzde 7.5 oranında destek primi keser, ayrıcayüzde 22.5 da kendisi olmak üzere aylık ücretinizin yüzde 30 u oranında destek primi öder. Ayrıca yüzde1-6.5 arasında değişen oranda da iş kazası ve meslek hastalığı sigortasına prim öder.  Sosyal güvenlik destek priminin maalesef iş kazası geçirmeyip, meslek hastalığını yakalanmayan emekliye hiçbir faydası yok. Emekli aylığını yükseltmediği gibi, çalışma hayatını sonlandıran emekliye iadesi de söz konusu değil.  Sonuç olarak destek primi kesintilerinizi geri alamazsınız. 


Ekrem SARISU - POSTA

Emekli aylığından yapılan kesintileri nasıl öğrenebilirim?

Emekli aylığından yapılan kesintilerin ayrıntısını görmeniz mümkün

Soru: Babam 1991 de emekli oldu. Şuanda 980 TL emekli maaşı alıyor. Emekli maaşından eskiden vergi kesilmezdi. Şimdi vergi kesilmeye başlanmış. Babamın emekli maaşından neden vergi kesildiğini nasıl öğrenebilirim?

Şengül BAKMAZ

Cevap: Emeklinin emekli aylığından vergi kesintisi yapılmaz. Ancak Bağ-Kur sigortalısı olmayı gerektiren ticari faaliyette bulunması veya şirket ortağı olması halinde, emekli aylığının yüzde 15’i oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilir. Bağ-Kurlu olmayı gerektiren bir faaliyetiniz varsa emekli aylığınızdan destek primi kesiliyordur. Emekli aylığınızdan yapılan tüm kesintilerin ayrıntısını e-devlet şifresi ile “https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/LogOut”  adresinden öğrenebilirsiniz.


Ekrem SARISU - POSTA

Geçmiş emekli aylıklarınızı toplu olarak alırsınız

“Şartlı ret” uygulaması hak kaybına yol açmaz geçmiş aylıklarınızı toplu olarak alırsınız  


Soru: 15 Şubat 1963 doğumluyum. Sigorta girişim 1985’dir. 7 Ağustos 2012 tarihinde SGK’ ya emeklilik için dilekçe verdim. Son 1262 gün primimi sigortalı çalışarak yatırdım. Daha önce Bağ-Kura 21 sene prim yatırdım. Ve prim borcum yok. Unkapanındaki SGK, esnafken bağlı olduğum Kadıköy’deki Bağ-Kurdan hizmet dökümümü talep etti. Ama 5 aya yakın sürede cevap gelmedi. Kadıköy’ deki Bağ-Kura gittim, ellerinde çok dosya olduğunu ve beklemem gerektiğini söylediler. Unkapanı SGK dan yılbaşında Bağ-Kurdan talep edilen hizmet dökümüm gelmediği için, dosyanın işlemden kaldırıldığını bildiren bir yazı aldım. Bu durumda ne yapmam gerekir?
Murat AKSAKAL


Cevap: Dosyanızın işlemden kaldırıldığına ilişkin yazı “şartlı ret” adlı uygulamasıdır. İşinizi takip ederek istenen yazının Kadıköy’den biran önce   getirilmesinin sağlanmasına yönelik bir işlem. Maalesef iş yoğunluğundan kurum bu şekilde işlem yapıyor. Yoksa verilen bilgi, emeklilik başvurunuzun dikkate alınmayacağı anlamına gelmiyor. Kadıköy’den hizmet dökümünüz ne zaman gelirse, talep tarihinizi takip eden aybaşı itibariyle Unkapanı emekli aylığınızı bağlar. Ve geçmiş ayların aylığını toplu olarak alırsınız.  Bu noktada yapacağınız iş,  elden takip ederek Kadıköy’deki merkez müdürlüğünden hizmet dökümünüzü bir an önce Unkapanı’na intikalini sağlamaktır.


Ekrem SARISU - POSTA

3600 günden kaç yaşında emekli olabilirim?

3600 günle 60 yaşı doldurmanız gerek


Soru:5 Temmuz 1962 doğumluyum. Sigorta başlangıcım 1 Ocak 1987'dir. 1557 gün prim ödemem vardır. Ayrıca 2 yıl 1 ay 9 gün Bağ-Kurum var. 3600 den kaç yaşında emekli olabilirim?

Ateş YANAR

Cevap: Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Sigortalı çalışarak 1284 gün daha prim ödemek suretiyle toplam prim ödemenizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 5 Temmuz 2022 tarihinde emekli olabilirsiniz. 


Ekrem SARISU - POSTA

2011 yılında çıkan Torba Kanun borçlanarak gün kazanma hakkı getirdi mi?

Torba Kanun borçlanarak gün kazanma getirmedi


Soru: Babam 1952 doğumlu. 1975 tarihinde  askerden sonra SSK’lı olmuş. Ama yalnızca 610 gün prim yatırılmış. Askerliğini 24 ay olarak yaptı. Şu an çok zor olsa da çalışarak emekli primini doldurmaya çalışıyor. Babamın 2011 yılında çıkan torba yasadan faydalanabilmesi mümkün müdür? Şu an babamın ortalama 900 gün prim ödemesi var. Kulakları da az işittiği ve yaşı da ilerlediği için artık iş bulması çok zorlaştı. Babamı emekli etmek için nasıl bir yol izlemeliyiz.  

İbrahim ATEŞ

Cevap: Babanız 8 Eylül 1999 tarihi itibariyle 23 yıldan fazla süre sigortalı olduğundan bu tarihte yürürlüğe konan ve emekli olmayı zorlaştırdığından dolayı toplumda mezarda emeklilik olarak adlandırılan yasaya tabi olmadan eski yasa şartlarıyla emekli olacak.


Babanız eski yasaya göre, yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi. Askerliğini borçlandıktan sonra 1980 gün daha prim ödeyerek toplam primini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.  


Torba Kanun prim borçlarına taksitle ödeme imkânı sağladı. Örneğin prim borcunu ödeyemeyen Bağ-Kurlular, işyerinde çalışanlardan dolayı prim borcu olan işverenler, Torba yasadan yararlanarak prim borçlarını taksitle ödemeye başladılar.  Torba yasa, sigortalılara borçlanma yoluyla gün kazandırmadı. Babanızın Torba Yasadan yararlanarak gün kazanması mümkün değil.


Ekrem SARISU - POSTA

Annem hem eşinden hem de babasından iki aylığı birden alabilir mi?

Anneniz Emekli Sandığından iki aylık alamaz


Soru: Emekli Sandığı emeklisi babam 17 Temmuz 2011 tarihinde vefat etti. Emekli maaşını annem alıyor. Annem yine Emekli Sandığından emekli olan ve 5 Ağustos 1974 tarihinde vefat  eden babasından aylık alabilir mi? Kısaca Annem hem eşinden hem de babasından iki aylığı birden alabilir mi?

Mihrinur GÜLŞEN

Cevap: Anneniz eşinden dul aylığı babasından yetim aylığı olmak üzere Emekli Sandığından iki aylık alamaz. Ancak tercih ettiği aylığı alma hakkı var. Muhtemelen eşinden dolayı aldığı aylık daha yüksek olduğundan, aynı aylığı almaya devam edecek. 


Ekrem SARISU - POSTA

New York Pictures - 25


National Park Pictures

  1. Caribou, Denali National Park, Alaska Pictures
  2. Dall Sheep, Denali National Park, Alaska Pictures
  3. Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  4. Gros Morne National Park, Newfoundland, Canada Pictures
  5. Mt McKinley, Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  6. Sable Pass, Denali National Park, Alaska Pictures
  7. Tongariro National Park Pictures 
  8. Wild lynx, Denali National Park, Alaska Pictures

Netherlands Pictures

  1. Amsterdam Arena, AFC Ajax Pictures

New York Pictures

  1. Central Park, New York, USA Pictures
  2. Times Square, New York, USA Pictures
  3. View of Manhattan from the Brooklyn Bridge, New York, USA Pictures

New Zealand Pictures

  1. Mitre Peak in Milford Sound, New Zealand's South Island Pictures 
  2. New Zealand Pictures
  3. Queenstown, South Island, New Zealand Pictures 
  4. Tongariro National Park Pictures 

Newfoundland Pictures

  1. Gros Morne National Park, Newfoundland, Canada Pictures

Nile River Pictures

  1. Feluca boat on Nile River at sunset, Luxor - Thebes, Egypt Pictures

North America Pictures

  1. Bear Lake sunrise, Colorado, USA Pictures
  2. British Colombia, Canada Pictures
  3. Caribou, Denali National Park, Alaska Pictures
  4. Central Park, New York, USA Pictures
  5. Dall Sheep, Denali National Park, Alaska Pictures
  6. Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  7. Florida, USA Pictures
  8. Golden Gate Bridge, San Francisco, California, USA Pictures
  9. Grand Canyon, Arizona, USA, North America Pictures
  10. Gros Morne National Park, Newfoundland, Canada Pictures
  11. Mt McKinley, Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  12. Sable Pass, Denali National Park, Alaska Pictures
  13. Times Square, New York, USA Pictures
  14. View of Manhattan from the Brooklyn Bridge, New York, USA Pictures
  15. Wild lynx, Denali National Park, Alaska Pictures

New York Pictures - 24


North America Pictures

  1. Bear Lake sunrise, Colorado, USA Pictures
  2. British Colombia, Canada Pictures
  3. Caribou, Denali National Park, Alaska Pictures
  4. Central Park, New York, USA Pictures
  5. Dall Sheep, Denali National Park, Alaska Pictures
  6. Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  7. Florida, USA Pictures
  8. Golden Gate Bridge, San Francisco, California, USA Pictures
  9. Grand Canyon, Arizona, USA, North America Pictures
  10. Gros Morne National Park, Newfoundland, Canada Pictures
  11. Mt McKinley, Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  12. Sable Pass, Denali National Park, Alaska Pictures
  13. Times Square, New York, USA Pictures
  14. View of Manhattan from the Brooklyn Bridge, New York, USA Pictures
  15. Wild lynx, Denali National Park, Alaska Pictures

Norway Pictures

  1. Oslo, Norway Pictures

Old Trafford. Pictures

  1. Old Trafford, Manchester United F.C. Pictures

Oman Pictures

  1. Muscat, Oman Pictures

Oslo Pictures

  1. Oslo, Norway Pictures

Paris Motor Show 2012 Pictures

  1. Paris Motor Show 2012 Pictures 

Paris Pictures

  1. Eiffel Tower, Paris, France Pictures

Park Pictures

  1. Caribou, Denali National Park, Alaska Pictures
  2. Central Park, New York, USA Pictures
  3. Dall Sheep, Denali National Park, Alaska Pictures
  4. Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  5. Gros Morne National Park, Newfoundland, Canada Pictures
  6. Mt McKinley, Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  7. Sable Pass, Denali National Park, Alaska Pictures
  8. Tongariro National Park Pictures - Yeni !!
  9. Wild lynx, Denali National Park, Alaska Pictures

New York Pictures - 23


Stadium Pictures

  1. Allianz Arena, FC Bayern Munich Pictures
  2. Amsterdam Arena, AFC Ajax Pictures
  3. Arsenal Stadium, London, United Kingdom Pictures
  4. Camp Nou, FC Barcelona Pictures
  5. Emirates Stadium, London, England Pictures
  6. Old Trafford, Manchester United F.C. Pictures

Sunrise Pictures

  1. Bear Lake sunrise, Colorado, USA Pictures

Sunset Pictures

  1. Feluca boat on Nile River at sunset, Luxor - Thebes, Egypt Pictures

Switzerland Pictures

  1. Zurich, Switzerland Pictures 

Sydney Pictures

  1. Sydney Pictures
  2. Sydney, Australia Pictures

Takayama Pictures

  1. Takayama Spring Festival Pictures

Tasmania Pictures

  1. Tasmania Pictures

Thailand Pictures

  1. Bangkok, Thailand Pictures

Times Square Pictures

  1. Times Square, New York, USA Pictures

Tokyo Pictures

  1. Tokyo Pictures

Tongariro National Park Pictures

  1. Tongariro National Park Pictures 

Tower Pictures

  1. Eiffel Tower, Paris, France Pictures

Turkey Pictures

  1. Cappadocia fairy chimneys, Turkey Pictures 
  2. Istanbul's Grand Bazaar Pictures 
  3. Istanbul, Turkey Pictures

UEFA Champions League Pictures

  1. A.C. Milan Pictures
  2. Liverpool F.C. Pictures
  3. Real Madrid C.F. Pictures

New York Pictures - 22


USA Pictures

  1. Bear Lake sunrise, Colorado, USA Pictures
  2. Caribou, Denali National Park, Alaska Pictures
  3. Central Park, New York, USA Pictures
  4. Dall Sheep, Denali National Park, Alaska Pictures
  5. Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  6. Florida, USA Pictures
  7. Golden Gate Bridge, San Francisco, California, USA Pictures
  8. Grand Canyon, Arizona, USA, North America Pictures
  9. Mt McKinley, Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  10. Sable Pass, Denali National Park, Alaska Pictures
  11. Times Square, New York, USA Pictures
  12. View of Manhattan from the Brooklyn Bridge, New York, USA Pictures
  13. Wild lynx, Denali National Park, Alaska Pictures

Unique Pictures

  1. Unique Pictures

United Kingdom Pictures

  1. Arsenal Stadium, London, United Kingdom Pictures
  2. Liverpool F.C. Pictures
  3. Old Trafford, Manchester United F.C. Pictures

Venice Pictures

  1. Gondolas with San Giorgio Maggiore in the distance, Venice, Italy Pictures

Water Bungalow Pictures

  1. Water Bungalow, Bicycle, Four Seasons Resort, Kuda Huraa, Maldives Pictures

Wild Pictures

  1. Wild lynx, Denali National Park, Alaska Pictures

Zurich Pictures

  1. Zurich, Switzerland Pictures 

New York Pictures - 21


Melbourne Pictures

  1. Melbourne Pictures

Monaco Pictures

  1. Monaco Pictures

Motor Show 2012 Pictures

  1. Paris Motor Show 2012 Pictures 

Mozambique Pictures

  1. Maputo Cathedral, Mozambique, Africa Pictures
  2. Mozambique Pictures

Munich Pictures

  1. Munich, Bavaria, Germany Pictures

Muscat Pictures

  1. Muscat, Oman Pictures

Mykines Island Pictures

  1. Landscape of Mykines island, Faroe Islands Pictures
  2. Landscape of the Mykines island, Faroe Islands Pictures
  3. Lighthouse standing high on the cliffs of Mykines island, Faroe Islands Pictures

National Park Pictures

  1. Caribou, Denali National Park, Alaska Pictures
  2. Dall Sheep, Denali National Park, Alaska Pictures
  3. Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  4. Gros Morne National Park, Newfoundland, Canada Pictures
  5. Mt McKinley, Denali National Park, Alaska, USA Pictures
  6. Sable Pass, Denali National Park, Alaska Pictures
  7. Tongariro National Park Pictures 
  8. Wild lynx, Denali National Park, Alaska Pictures

Netherlands Pictures

  1. Amsterdam Arena, AFC Ajax Pictures

New York Pictures

  1. Central Park, New York, USA Pictures
  2. Times Square, New York, USA Pictures
  3. View of Manhattan from the Brooklyn Bridge, New York, USA Pictures

New Zealand Pictures

  1. Mitre Peak in Milford Sound, New Zealand's South Island Pictures 
  2. New Zealand Pictures
  3. Queenstown, South Island, New Zealand Pictures 
  4. Tongariro National Park Pictures 

New York Pictures - 20


Real Madrid Pictures

  1. Real Madrid C.F. Pictures

River Pictures

  1. Feluca boat on Nile River at sunset, Luxor - Thebes, Egypt Pictures
  2. Zurich, Switzerland Pictures 

Rome Pictures

  1. Rome, Italy Pictures

Sable Pass Pictures

  1. Sable Pass, Denali National Park, Alaska Pictures

San Francisco Pictures

  1. Golden Gate Bridge, San Francisco, California, USA Pictures

South Africa Pictures

  1. Cape Town, South Africa Pictures

South Island Pictures

  1. Queenstown, South Island, New Zealand Pictures 

Spain Pictures

  1. Camp Nou, FC Barcelona Pictures
  2. Playa de las Teresitas, Tenerife, Canary Islands Pictures
  3. Real Madrid C.F. Pictures

Sport Pictures

  1. A.C. Milan Pictures
  2. Allianz Arena, FC Bayern Munich Pictures
  3. Amsterdam Arena, AFC Ajax Pictures
  4. Camp Nou, FC Barcelona Pictures
  5. F.C. Internazionale Milano Pictures
  6. Liverpool F.C. Pictures
  7. Old Trafford, Manchester United F.C. Pictures
  8. Real Madrid C.F. Pictures

Square Pictures

  1. Times Square, New York, USA Pictures

Stadium Pictures

  1. Allianz Arena, FC Bayern Munich Pictures
  2. Amsterdam Arena, AFC Ajax Pictures
  3. Arsenal Stadium, London, United Kingdom Pictures
  4. Camp Nou, FC Barcelona Pictures
  5. Emirates Stadium, London, England Pictures
  6. Old Trafford, Manchester United F.C. Pictures

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com