Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Ocak 2013 Cumartesi

14 sene öncesinin SSK primi istenebilir mi ve bu primi ödememenin bir yolu yok mu?

Primde zamanaşımı resen dikkate alınmıyor


Soru: 1998 de yaptığım inşaat için SGK ya gittim. Yaklaşık 500 TL eksik işçilik ve 170 TL prim borcu hesapladılar. Ancak gecikme zammıyla birlikte 15.000 TL ödemem için yazı tebliğ ettiler. Bu kadar zammı olur? Ayrıca zamanaşımı diye bir şey yok mu? 14 sene öncenin primi istenebilir mi? Bu primi ödememenin bir yolu yok mu?

Cengiz ULUYÜZ

Cevap: Sosyal Güvenlik Kurumu primlerde zamanaşımını re’sen dikkate almıyor. Asgari işçilik uygulamasında hesaplanan prim borcunuza ilişkin yazı üzerine, yazıyı tebliğ eden merkez müdürlüğüne yazılı olarak bir dilekçeyle başvuruda bulunarak, borcu kabul etmediğinizi belirttin. Prim borcu inşaat işiniz nedeniyle fark işçilikten kaynaklandığından, dosyanız müfettişe gönderilerek asgari işçilik hesabı istenecektir. Müfettiş marifetiyle asgari işçilik fark prim borcu tespit edilecek ve akabinde size ödeme emri gönderilecektir.  Ödeme emrinin tebliğini takip eden 7 gün içinde 6183 sayılı yasanın 58 nci maddesi gereğince borcun zamanaşımına uğradığı iddiası ile İş Mahkemesine dava açın. 


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com