Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Ocak 2016 Cumartesi

1995 senesinde staj yaparken sigortalı oldum - Ne zaman emekli olabilirim?

5825 gün prim ödeyip 56 yaşı dolduracaksınız
Soru: 13 Mayıs 1977 doğumluyum. 1995 senesinde staj yaparken sigortalı oldum. 1997 den 14 günlük sigortam çıktı. Daha sonra prim ödemesi yok. 1999’da işe başladım. Halen çalışıyorum. Ne zaman emekli olabilirim?
 Erkan ELİK
Cevap: Staj sigortası başlangıç sayılmadığından emeklilik şartlarınız, 1997’deki başlangıcınıza göre belirleniyor.1997 deki sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştiriyor. Sorunuzu 1997’de 23 Mayıs 1997’den önceki bir tarihte sigortalı olduğunuz varsayımıyla cevaplandırıyoruz. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5825 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 13 Mayıs 2033’de emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com