Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Ekim 2016 Çarşamba

18 yaşından büyük kız çocukları öğrenci değil ise, sağlıktan nasıl faydalanacaklar?


18 yaşından büyük kız çocukları öğrenci değil ise, sağlıktan nasıl faydalanacaklar?

18 yaşından büyük öğrenci olmayan kız çocukları evlenmedikleri veya işe girmedikleri sürece, Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt Formundaki bilgileri beyan ettikleri sürece sağlıktan faydalanabileceklerdir.

SGK Yurtiçi Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Şartları hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

400 gün askerlik borçlanmasıyla 1 yıl erken emeklilik


400 gün askerlik borçlanması bir yıl erken emekli eder  
Soru: 1969 doğumluyum. 1 Temmuz 1992 sigorta girişliyim. Sigorta başlangıç tarihinden önce 18 ay askerlik yaptım. Emekli olmak için: 25 yıl hizmet süremi 1 Temmuz 2017 tarihinde dolduracağım. 2023’te emekli olmam gerekir. Askerliğimin kaç ayını borçlanırsam bir yıl erken emekli olurum. Ve hangi tarihte emekli olabilirim? Ay ve gün olarak.
Hasan BÜYÜKGÖL
Cevap: Askerlik sürenizin 400 gününü borçlanmanız halinde, emekli olacağınız yaş 53 ten 52 ye düşer. Ve 400 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

SGDP’li olarak çalışanlar rapor ücreti alır mı?


SGDP’li olarak çalışanlar rapor ücreti alır mı?

Emekli olup da Kanunun 4/1-a kapsamında çalışmaya devam eden sigortalılar iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından yararlanarak rapor ücreti alırken, emekli olup da 4/1-b kapsamında çalışan sigortalılar kısa vadeli sigorta kollarından yararlanamaz ve dolayısıyla rapor ücreti alamamaktadır.

Hastalık Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

İş kazasını sistem hatasından dolayı on-line olarak bildiremedim, elden bildirim yapabilir miyim?


İş kazasını sistem hatasından dolayı on-line olarak bildiremedim, elden bildirim yapabilir miyim?

İş kazası bildirimi Yönetmelik Ek-7’de yer alan “İş kazası ve meslek hastalığı bildirim formu” ile yapılacaktır. Bildirge e- Sigorta ile Kurum’a bildirilebileceği gibi, doğrudan ya da posta yoluyla da ilgili üniteye gönderilebilir.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

2008’den sonra eşimden 4(b)’den (Bağ-Kur) kalan dul aylığı almaktayım - 2008’den sonra 4(a)’dan emekli olmam halinde dul aylığı almaya devam edebilir miyim?


2008’den sonra eşimden 4(b)’den (Bağ-Kur) kalan dul aylığı almaktayım. 2008’den sonra 4(a)’dan emekli olmam halinde dul aylığı almaya devam edebilir miyim?

5510 sayılı Kanunun 54. maddesine göre her iki aylığın ödenmesine devam edilir.

Ölüm Aylığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com