Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2015 Cumartesi

Otomobil almak isteyenlerin dikkatine!



Otomobil almak isteyenlerin dikkatine!

Hyundai modelleri hakkında bilgi alamk için buradaki formu doldurmanız yeterlidir.

Formu doldurmak için;

  1. Adınızı soyadınızı yazın
  2. Cep telefonu ve e-posta adresinizi girin.
  3. Bulunduğunuz ili seçin ve hangi Hyundai bayisi tarafından bilgilendirilmek istediğinizi seçin.
  4. Gönder butonuna tıklayıp form doldurma işlemini tamamlayın.

Bu aşamadan sonra bulunduğunuz ildeki sizin seçmiş olduğunuz bayii tarafından telefonla aranarak son Hyundai kampayaları ve otomobil fiyatları hakkında bilgilendiriliyorsunuz.

Formu doldurmak için tıklayın

i10
Yeni i20
i20 Coupe
i30
i30Wagon
i30 cw
Accent
Accent Blue
Elantra
Tucson
ix35
Santa Fe
H100


Emeklilerin TOKİ'den ev alma şartları - TOKİ BAŞKANI AÇIKLADI - Ayrıntıları okumak için tıklayın!



Emeklilerin TOKİ'den ev alma şartları nelerdir?

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, emeklilerin TOKİ'den ev alma şartlarını açıkladı.

Konut ve inşaat sektörünün öncü kuruluşu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 81 ilde 3 bini aşkın şantiye ile hayata geçirdiği 700 bine yakın konut ve sosyal yaşam projesi içinde, emeklilere özel uygulama başlatıyor.

İkinci Bahar Projesi ile ülkemizin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilmekte olan TOKİ konut projelerinde, konut sahibi olmayan emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayrılıyor.

Mevcut üretimlerdeki yüzde 25 emekli kontenjanı uygulamasının yanı sıra, doğrudan emeklilerimizin talepleri ile yepyeni konut projeleri hayata geçiriliyor.

Samimi, sıcak, insan ilişkilerinin ön planda olduğu yeni yerleşimler yeni şehirler kuran TOKİ, emeklilerimizin beklentilerine yanıt veren, 240 aya varan uygun ödeme koşulları ile ekonomik ölçekte bütçelerini gözeten projeler geliştiriyor. Bugün “Doğrudan İdare Uygulaması” ve “Emeklilerin Talebi” ile konut projeleri yapılıyor.



15 soruda doğrudan idare uygulaması olan emekli konut projeleri

1. Hangi ilde emeklilere yönelik konut satışının olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Web sayfamızdaki “ Emeklilere Özel” bölümünden, tüm illerdeki konut satışları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca “Talep Satış Teslim” bölümünden tüm konut satışlara ilişkin verilere ulaşabilirsiniz.

2. İstenilen her ilde emekliler tarafından konut alımı için başvuru yapılabilir mi?

İdaremizce kuralı satışa sunulan alt gelir grubu projelerinde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır. İlgili projelerin satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak belirtilmektedir.

3. Emeklilerin başvuru yapabilmesi için Emekli Derneklerine üye olması gerekir mi?

Hayır, gerekmez. Başvuru için Emekli Derneklerine üyelik mecburiyeti bulunmamaktadır.

4. Emekli eşlerin her ikisi de konut satışları için ayrı ayrı başvuru yapabilir mi?

Hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilmektedir. Yani emekli eşlerden sadece biri başvuruda bulunabilir.

5. Adıma kayıtlı hisseli bir apartman dairem / müstakil konutum (satın alma ya da miras yoluyla intikal etmiş konut) var. Bu benim başvuru yapmama engel mi?

Emekli kategorisinde başvuruda bulunan başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına (18 yaşının altındaki çocuklar) ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli herhangi bir bağımsız bölümün veya müstakil bir konutunun olmaması gerekmektedir. Eşlerden biri üzerine dahi bağımsız bölüm/ konut (hissesiz) bulunması halinde, eşlerden ikisi de başvuru yapamaz. Konutun eş ve velayet altındaki çocuklar dışında kalan 3. kişilerle hisseli olması halinde, eşlerden yalnızca biri başvuru yapabilir.

6. Üzerimde tapuya kayıtlı hiçbir gayrimenkul yok ama yüklü miktarda param var? Nakit varlığım başvuru yapmaya engel teşkil eder mi?

Emekli kategorisinde başvuruda bulunan başvuru sahibinin, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının aylık net gelirinin 3.200,-TL’yi geçmemesi şartı (herhangi bir sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın) aranmakta olup; kişilerin para veya benzeri taşınabilir varlıklarının olması başvuruya engel teşkil etmemektedir.

7. Vefat eden emeklilerin dul veya yetimleri emekli başvurusunda bulunabilir mi?

Emeklilerin bizzat kendilerinin emekli kategorisi için başvuruda bulunması gerekmektedir. Vefat eden emeklilerin yakınları, vefat eden emekli adına bu kategori için başvuruda bulunamazlar. Ancak, vefat eden emeklinin eşi ya da diğer yakınları emekli ise, bu kişiler sadece kendileri adına başvuruda bulunabilirler.

8. Emekli vatandaşlar için konut satışlarında ne tür bir ayrıcalık tanınıyor?

Emekli vatandaşlarımıza, Alt Gelir Grubu projelerinde kuralı satışa sunulan konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılmakta ve hak sahipleri kura ile belirlenmektedir. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile tekrar kuraya tabi tutulma hakkına sahiptir.

9. Satışa sunulan konutlara emekli başvuruları nereye ve ne zaman yapılabilir?

Tüm satışlarımızda başvurular sadece ilgili Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubelerine, satış duyurularında ilan edilen süreler içerisinde yapılabilmektedir.

10. Başvuru esnasında hangi belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir?

Emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış emekli kimlik belgesini veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi” ibraz etmesi yeterlidir.

11. Başvurular sonrasında hak sahipleri ve konutları nasıl belirleniyor?

Alt Gelir Grubu projelerinde kuralı satışa sunulan konut sayısının %25’ine isabet eden konut adedinden fazla emekli başvurusu olması halinde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekilmektedir. Kura çekim işlemleri projede ilan edilen kategori önceliğine göre gerçekleştirilmektedir. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile tekrar kuraya tabi tutulma hakkına sahiptir.

Konut sayısından daha az başvuru olması halinde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılmaktadır.

12. Belirlenen konutun büyüklüğü, katı, cephesi, fiyatı vb. sebeple istenilmemesi halinde neler yapılabilmektedir?

Kura sonrası kişiler kendilerine çıkan konutu dilerlerse Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama dönemi içerisinde ilan edilen banka şubesine gönderilen “Becayiş” dilekçesini doldurarak bir başka hak sahibi ile değiştirebilirler. Ancak bu işlem kişiler Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamadan önce yapılmak zorundadır. Sözleşme imzalayan kişiler becayiş hakkını kaybetmiş sayılırlar. Sözleşme imzalama dönemi içinde sözleşme imzalamayanların konut hakları kullanılmamış sayılır ve başvuru bedelleri sözleşme imzalama döneminden sonra kendilerine kesinti yapılmadan iade edilir.

 13. Emekliler için satışa sunulan konutlarda belirli süreli ikamet zorunluluğu var mı?

İdaremizce satışa sunulan Alt Gelir Grubu Projelerinde; sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir. (Konutlar kiraya verilemez.)

Alt Gelir Grubu Projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanların konutları borçları bitene kadar devredilememektedir.

14. Satış öncesi ön kayıt imkanı var mı?

Satış öncesi ön kayıt yapılmamaktadır.

15. TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara sadece Bireysel Emeklilik ile emekli olan vatandaşlar başvuru yapabilir mi?

Hayır, yapamaz. TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara başvuru yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olma şartı aranmaktadır.

15 Soruda emeklilerimizin talebi ile oluşturulan konut projeleri

1. Emeklilere yönelik projeler nasıl geliştirilmektedir?

Kaymakamlıklara ve Belediyelere yapılan Emeklilere yönelik konut talepleri Valiliklere iletilir. Valilikler, kendilerine gelen diğer emekli konut talepleri ile birlikte tüm emekli konut taleplerini TOKİ’ye iletir. Valilikler tarafından önerilen ve TOKİ tarafından uygun görülen arsa/arsalar üzerinde gerekli çalışmalar başlatılır. Hazırlanan Proje albümlerine göre yaklaşık maliyetler çalışılarak yaklaşık ortalama tahmini konut fiyatları belirlenir. Belirlenen ve ilan edilen süreler içerisinde ilgili banka şubelerine emekliler tarafından başvurular yapılır. Yeterli başvuru olması halinde, proje ihale edilir.

2. Hangi ilde emeklilere yönelik konut satışının olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Web sayfamızdaki “ Emeklilere Özel” bölümünden, tüm illerdeki konut satışları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca “Talep Satış Teslim” bölümünden tüm konut satışlara ilişkin verilere ulaşabilirsiniz.

3. İstenilen her ilde emekliler tarafından konut alımı için başvuru yapılabilir mi?

İdaremizce emeklilere yönelik geliştirilen projelerde, ikamet ya da nüfusa kayıtlı olma şartı aranmaktadır. İlgili projelerin başvuru/satış duyurularında bu bilgiler detaylı olarak belirtilmektedir.

4. Sadece emeklilere yönelik geliştirilen projelerde hangi konut tipleri mevcuttur?

İdaremizce emeklilere yönelik geliştirilen projelerde, alt gelir grubu 2+1 konutlar yer almaktadır. Bu projelerde yer alacak konutların tipleri ise projeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Zaten, başvurular öncesi ilan edilen başvuru duyurularında bu bilgiler detaylı olarak belirtilmektedir.

5. Emeklilerin başvuru yapabilmesi için Emekli Derneklerine üye olması gerekir mi?

Hayır, gerekmez. Başvuru için Emekli Derneklerine üyelik mecburiyeti bulunmamaktadır.

6. Geliştirilen projelere emekli başvuruları nereye ve ne zaman yapılabilir?

Başvurular sadece ilgili banka şubelerine, başvuru duyurularında ilan edilen süreler içerisinde yapılabilmektedir.

7. Başvuru esnasında hangi belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir?

Emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış emekli kimlik belgesini veya emekli olduğunu gösteren “Belgeyi” ibraz etmesi yeterlidir.

8. Emekli eşlerin her ikisi de ayrı ayrı başvuru yapabilir mi?

Hane halkı adına sadece bir başvuru yapılabilmektedir. Yani emekli eşlerden sadece biri başvuruda bulunabilir.

9. Adıma kayıtlı hisseli bir apartman dairem / müstakil konutum (satın alma ya da miras yoluyla intikal etmiş konut) var. Bu benim başvuru yapmama engel mi?

Emekli kategorisinde başvuruda bulunan başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına (18 yaşının altındaki çocuklar) ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli herhangi bir bağımsız bölümün veya müstakil bir konutunun olmaması gerekmektedir.

Eşlerden biri üzerine dahi bağımsız bölüm / konut (hissesiz) bulunması halinde, eşlerden ikisi de başvuru yapamaz. Konutun eş ve velayet altındaki çocuklar dışında kalan 3. kişilerle hisseli olması halinde, eşlerden yalnızca biri başvuru yapabilir.

10. Üzerimde tapuya kayıtlı hiçbir gayrimenkul yok ama yüklü miktarda param var? nakit varlığım başvuru yapmaya engel teşkil eder mi?

Emekli kategorisinde başvuruda bulunan başvuru sahibinin, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının aylık net gelirinin 3.200 TL’yi geçmemesi şartı (herhangi bir sosyal güvencesinin olup olmadığına bakılmaksızın) aranmakta olup; kişilerin para veya benzeri taşınabilir varlıklarının olması başvuruya engel teşkil etmemektedir.

11. Vefat eden emeklilerin dul veya yetimleri, emekliler için geliştirilen projelere başvurabilir mi?

Emekliler için geliştirilen projelere, emeklilerin bizzat kendilerinin başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Vefat eden emeklilerin yakınları, vefat eden emekli adına bu projelere başvuruda bulunamazlar. Ancak, vefat eden emeklinin eşi ya da diğer yakınları emekli ise, bu kişiler sadece kendileri adına başvuruda bulunabilirler.

12. Başvurular sonrasında hak sahipleri ve konutları nasıl belirleniyor? Belirlenen konutun büyüklüğü, katı, cephesi, fiyatı vb. sebeple istenilmemesi halinde neler yapılabilmektedir?

Yeterli başvuru sayısına ulaşan ve ihale edilen projelerde, belirli inşaat seviyelerine (yaklaşık %40) ulaşıldığında, başvuruda bulunanların noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” çekilmektedir.

Kura sonrası kişiler kendilerine çıkan konutu dilerlerse Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama dönemi içerisinde ilan edilen banka şubesine gönderilen “Becayiş” dilekçesini doldurarak bir başka hak sahibi ile değiştirebilirler. Ancak bu işlem kişiler Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamadan önce yapılmak zorundadır.

Sözleşme imzalayan kişiler becayiş hakkını kaybetmiş sayılırlar.

Sözleşme imzalama dönemi içinde sözleşme imzalamayanların konut hakları kullanılmamış sayılır ve başvuru bedelleri sözleşme imzalama döneminden sonra kendilerine kesinti yapılmadan iade edilir.

13. Emekliler için satışa sunulan konutlarda belirli süreli ikamet zorunluluğu var mı?

İdaremizce satışa sunulan Alt Gelir Grubu Projelerinde; sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir. (Konutlar kiraya verilemez.)

Alt Gelir Grubu Projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanların konutları borçları bitene kadar devredilememektedir.

14. Satış öncesi ön kayıt imkanı var mı?

Satış öncesi ön kayıt yapılmamaktadır.

15. TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara sadece Bireysel Emeklilik ile emekli olan vatandaşlar başvuru yapabilir mi?

Hayır, yapamaz. TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara başvuru yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olma şartı aranmaktadır.

Kaynak: VATAN


SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

7200 gün prim ödemem var -Ne zaman emekli olurum?

Mayıs 2019’da emekli olmanız mümkün
Soru: 18 Mayıs 1968 doğumluyum. Sigorta başlangıcım Haziran 1990’da 1988-1989 yılları arasında askerdim. 7200 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olurum?
Süleyman CANBAZ
Cevap:  Askerlik sürenizin 7 ayını borçlanmanız halinde emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 51 yaşınızı dolduracağınız 18 Mayıs 2019’da emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com