Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Mart 2017 Cuma

1999’da memuriyete girdim halen devam ediyorum ne zaman emekli olurum?

Askerlik borçlanması emeklilik yaşınızı 55’ten 54’e indirir
15 Ekim 1976 doğumluyum. 1 Ocak 1994 sigorta başlangıcım. Toplam 1300 gün sigortam var. 18 ay askerlik yatırdım. 7 Haziran 1999’da memuriyete girdim, halen devam ediyorum. Ne zaman emekli olurum? Selami Daşdan
Askerlik borçlanması yapmazsanız, emeklilik için 25 yıl fiili hizmet süresi ve 55 yaş şartlarına tabi olursunuz. Askerlik sürenizin 17 ayını borçlanırsanız emeklilik yaşınız 54’e iner. 54 yaşınızı dolduracağınız 15 Ekim 2030 tarihinde emekli olmaya hak kazanırsınız.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Sigortalılığın sona ermesi ile sağlık hizmetlerinden yaralanma sona erer mi?


Sigortalılığın sona ermesi ile sağlık hizmetlerinden yaralanma sona erer mi?  

İşten ayrılan sigortalılar ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler sigortalılığın sona erdiği tarihten itibaren on gün süreyle daha sağlık hizmetlerinden yararlanırlar. Bu kişilerin sigortalılık niteliğini yitirdikleri tarihten geriye doğru son bir yıl içinde 90 günlük zorunlu sigortalılıkları varsa, sigortalılık niteliğini yitirdikleri tarihten itibaren 10 günlük süreye ek olarak 90 gün daha yani toplamda 100 gün bakmakla yükümlü olduğu kişiler dahil olmak üzere sağlık hizmetlerinden yararlandırılırlar.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

KHK ile meslekten ihraç edilen emniyet personelinin emekli ikramiyesi hk.

Hizmet birleşmesi varsa ihraç edilen memur emekli ikramiyesi alamaz
Soru: KHK ile ihraç olan emniyet personeli yıpranmasını alabiliyor mu? Ayrıca 2012’den önce hizmet birleştirmesi yapılmış ise, emekli ikramiyesi alınabilir mi? Aksi takdirde AYM tarafından kanunun iptali mi gerekir.  İhraçtan sonra 3.5 yılı geçmeden kısa süreli özel sektörde çalışılsa örneğin 3 ay, yine emekli sandığından mı emekli olunuyor?
Gökhan DEMİR
Cevap: KHK ile meslekten ihraç edilen emniyet personeli hak ettiği fiili hizmet süresi zammını alır. Ne zaman olursa olsun hizmet birleşmesi ile emekli olan ihraç edilen memur, emekli ikramiyesi alamaz. Emekli ikramiyesi alabilmesi için mevcut kanunun değiştirilmesi gerekir. İhraçtan sonra 1260 günden(3.5 yıldan) az SSK veya Bağ-Kura prim ödeyerek hizmet süresini tamamlayan, Emekli Sandığından emekli olur. 1260 gün prim ödemesi halinde Emekli Sandığından emekli olamaz. 2,3 ay prim ödemenin sakıncası yok. Ancak 2, 3 ayda olsa SSK ile Emekli Sandığı hizmet süresi birleştirileceğinden emekli ikramiyesi alınamaz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com