Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Ağustos 2017 Pazartesi

Yıpranma (FHZ) sürem ne kadar? - Emekli ikramiyesi alabilir miyim?

Emekli ikramiyesi alabilir miyim?
9 Eylül 1972 doğumluyum. 1991-1992 yıllarında 8 ay 9 gün sigortalı olarak çalıştım. 21 Kasım 1994’te polis memuru olarak göreve başladım. Görevdeyken 1997-1998 yıllarında 18 ay askerlik yaptım, askerlik borçlanmasını ödedim, 8 ay 9 günlük sigorta birleştirmesini yaptım. 22 Kasım 2016’da görevden ihraç edildim. Maaşlı olarak hangi tarihte emekli olabilirim? Yıpranma (FHZ) sürem ne kadar? Emekli ikramiyesi alabilir miyim? Zeki Gündüz
Emeklilik için 25 yıl fiili hizmet süresi ve 51 yaş şartlarına tabisiniz. 18 ay askerlik hariç 20 yıl 6 aylık fiili hizmet süreniz için 5 yıl 1 ay 15 gün fiili hizmet süresi zammı (FHZ) süresine hak kazanırsınız. FHZ sürenizle birlikte 25 yıllık fiili hizmet süresini tamamlamış durumdasınız. 5 yıl 1 ay 15 günlük FHZ (yaş indirimi) ile yaş şartınız 45 yıl, 10 ay 15 gün olur. 2018 Temmuz ayında yaş şartını sağlayarak emekli olmaya hak kazanırsınız.
Birleştirilmiş hizmet süreleriniz üzerinden emekli aylığınız bağlanacağından ve meslekten ihraç edilmiş olduğunuzdan emekli ikramiyesi ödenmez.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Ortağın şirketten sigortalı gösterilmesi hk.

Ortağın şirketten sigortalı gösterilmesi yasaklandı
Soru: 1 Mart 2005 tarihinden bu güne kadar hiç ara vermeden halen aynı şirkette satış elemanı (SSK'lı) olarak çalışmaktayım. 1 Aralık 2011 tarihinde yine çalışmış olduğum bu şirketten hisse devri aldım. SGK' da bu hisse devri nedeni ile beni Bağ-Kur kapsamına aldı. Bende SGK' ya konu ile ilgili itirazda bulunmama rağmen  yapılan işlemin doğru olduğunu savunarak itirazımı geri çevirdi. Buna göre ben ne yapmalıyım?
AKTAŞ
Cevap: Kurum haklı. Çünkü 1 Ekim 2008’den itibaren kişilerin kendi işyerlerinden veya ortağı oldukları işyerlerinden sigortalı bildirmeleri yasaklandı. Bu nedenle ortağı olduğunuz şirketten sigortalı bildirilemezsiniz. Fakat sizin gibi Bağ-Kurlu olması gerekenler, kendi işyerleri dışında başka bir işyerinde sigortalı çalışarak SSK’ya prim ödediklerinde, Bağ-Kurlu olmaları gerekmiyor. Maalesef yasa da, uygulamada bu şekilde.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

15 ay askerlik yaptım askerliğimin kaç gününü borçlanmam gerekir?

Askerliğinizin 400 gününü borçlanmalısınız
Soru: 15 Ekim 1971 doğumluyum. Sigorta girişim 1 Ocak 1994’de. 1991’de 15 ay askerlik yaptım. Askerliğimin kaç gününü borçlanmam gerekir?
 A.YAYLA
Cevap: Askerlik sürenizin 400 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Ve toplam 5600 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 53 yaşınızı dolduracağınız 15 Ekim 2024’de emekli olabilirsiniz. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Emekli olabilmesi için hangi şartlar daha gerekli ve borçlu emekli olabilme durumu var mıdır?

Borçlu emekli olma usulü yok
Soru: Annem 24 Nisan 1967 doğumlu. Bugüne kadar sadece geçtiğimiz ay içinde, yani Haziran ayında 1 aylık 30 günlük sigortası var. Emekli olabilmesi için hangi şartlar daha gerekli ve borçlu emekli olabilme durumu var mıdır?
Orkun NURTEKİN
Cevap: Anneniz Bağ-Kurdan daha erken emekli olabilir. Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için; 5400 gün prim ödeme ve 61 yaş şartlarına tabi.  İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. İsteğe bağlı olarak 5370 gün daha prim ödeyerek toplam primini 5400 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir. Maalesef borçlu emekli olma usulü bulunmuyor.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com