Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Aralık 2011 Perşembe

2.7 milyon emekliyi ilgilendiren intibak düzenlemesi hk.

Emekliye 250 TL zam

2.7 milyon emekliyi ilgilendiren intibak düzenlemesine son şekli verildi. 2000'den önce emekli olanların maaşlarına 250 lira zam yapılacak

TBMM'ye birleştirilen hizmet süreleri üzerinden emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı alanlara emekli ikramiyesi ödenmesi için verilen kanun teklifi hk.

Emekliye ikramiye ödenmesi talebi

AK Parti'li Hüseyin Şahin'in verdiği kanun teklifinde, birleştirilen hizmet süreleri üzerinden emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı alanlara emekli ikramiyesi ödenmesini talep etti.

Askerlik borçlanması yapmamın bana faydası hk.

İki ay askerlik borçlanması bir yıl erken emekli eder

Soru: 21 Temmuz 1968 doğumluyum, 30 Ocak 1990 da Bağ-Kurlu oldum. O günden bugüne kadar düzenli olarak prim ödüyorum. Askere giderken SSK’lı değildim. Askerden geldikten sonra Bağ-Kurlu oldum. 18 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanması yaparsam, ne zaman emekli olurum? Askerlik borçlanması yapmamın bana faydası olur mu?

Bağ-Kur sigortalısının sosyal güvenliği olmayan doğum yapan eşinden dolayı süt parası alması hk.

Prim borcu olmayan Bağ-Kurlu emzirme ödeneği alır

Soru: Bağ-Kur sigortalısı, sosyal güvenliği olmayan doğum yapan eşinden dolayı, süt parası alabilir mi?

Kısmi askerlik borçlanmasıyla emeklilik hk.

51 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz

Soru: Doğum Tarihim 12 Şubat 1964’dir. 1984 yılının 7. ayında askerlik görevime başladım. 18 ay askerlikten sonra, 15 Mart 1991 tarihinde Bağ-Kur'a giriş yaptım. Bağ-Kur'da toplam 2100 günüm var. SSK girişim ise 24 Ocak 2001 tarihinde olmuştur. Askerlik borçlanmamın tamamını ödersem, ne zaman emekli olurum? Ya da bir kısmını borçlanacak olursam hangi tarihte emekli olurum?

Vergi indiriminden faydalanan memurun emekliliği hk.

Kurum Sağlık Kuruluda yüzde 48 çalışma gücü kaybınıza karar verirse emekli olabilirsiniz

Soru: 18 Kasım 1967 doğumluyum. 1987 yılında SSK ya 55 gün prim ödemem var. 4 Ocak 1990 dan beri Devlet memuruyum. Hala çalışıyorum. Memuriyete başladığımda sağlığım yerindeydi. Yaklaşık 2 yıldır rahatsızlanıyordum. Vergi indiriminden faydalanmak için başvurumdan, yüzde 48 rapor verdiler. Şimdi vergi indiriminden yararlanıyorum. Ne zaman emekli olabilirim? Askerlikte yaptım.

Staj yaparken işverenin adınıza uzun vadeli sigorta kollarına prim ödemesi hk.

İşveren staj sigortanızda uzun vadeli sigorta kollarına prim ödediği için şanslısınız

Soru: 31 Mart 1971 doğumluyum. 1 Ekim 1986 tarihinde staj sigortası ile sigortalı oldum. Posta gazetesindeki yazılarınızdan öğrendiğime göre, staj sigortası, emeklilik için başlangıç olamıyor. Bağlı bulunduğum SGK müdürlüğünden emeklilik sigortamın hangi tarihte başladığını öğrenmek istedim, bana “hizmet dökümüne staj sigortası işlenmez” dediler. 1 Mart 1991 tarihi ile 31 Ağustos 1992 tarihleri arasında 18 ay askerlik yaptım. Ve askerlik borçlanması yapmadım. Ekte hizmet dökümü bilgilerim vardır. Sorularım şunlar;
1)Sigorta başlangıç tarihimi nasıl öğrenebilirim?
2)Askerlik borçlanmamı ne zaman yapmalıyım? Ya da yapmamın bir faydası olur mu?
3)Bu şartlarda ne kadar prim ödemeliyim? Ve ne zaman emekli olabilirim?

Mustafa Tarkan ÖZTAŞ

Özürlü kapsamında babanızdan yetim aylığı alma şartları hk.

Babanızdan aylık almak için malul ve muhtaç olmanız gerek

Soru: SSK’dan emekliyim. Babam Emekli Sandığından emekli. Babam vefat etti. Sakatlığımdan dolayı rapor alırsam, babam dan da maaş alabilir miyim?

Bulgaristan’da yapılan askerlik hk.

Emekli sandığına tabi memur Bulgaristan’da yaptığı askerliğini borçlanamaz

Soru: Askerliğimi nasıl borçlanabilirim? 14 Ekim 1958 doğumluyum.1 Ağustos 1989'da SSK'lı oldum ve 1699 gün ödenmiş primim var. SSK'lı iken askerliğimi borçlanmadım. Çok pişmanım.16 Mayıs 1997 'den beri memurum. Emekli Sandığı'ndan ret cevap aldım. Askerliğimi yurt dışında Bulgaristan'da yapmıştım.(1981-1983 yıllarında 724 gün). Yaşım ilerledi. Borçlanıp emekli olmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Hem eşten hem de babadan dolayı SSK'dan çift aylık alamama hk.

Anneniz SSK dan çift aylık alamaz

Soru: Annem babamdan dolayı SSK’dan dul maaşı almaktadır. Annemin babası ve annesi SSK emeklisidir. Annem hem babamdan, hem de kendi annesi veya babasından dul ve yetim aylığı alabilir mi? Yani iki maaş alabilir mi?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com