Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Şubat 2017 Cuma

Emekli olduğumda tazminat alamayacağım doğru mu?

4/c statüsünden emekli olan memura da emekli ikramiyesi ödenir
Soru: 30 Ocak 1990 doğumluyum. Askerliğimi yapmadan 30 Ağustos 2009’da askerî okula girdim. 30 Ağustos 2010’da uzman jandarma olarak göreve başladım. Bordromda Emekli Sandığı kesintisi yok. Daha önceden de SSK girişim yok. 5510 sayılı kanuna tabi olarak memuriyete başladım. Emekli olduğumda tazminat alamayacağım söylemi doğru mu?
Onur TEKİN
Cevap: Memuriyete 15 Ekim 2008 tarihinden sonra başladığınız için, 5434 sayılı “Emekli Sandığı Kanunu” na değil, 5510 sayılı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu” na tabisiniz. Bu yasaya göre 4/c sigortalısı sayılıyorsunuz. Bu nedenle Emekli Sandığına kesinti olmaz. 4/c sigortalılık statüsüne prim kesintisi olur. Ancak ilk defa 4/c sigortalısı olanlara da, emekli olduklarında, 5434 sayılı Kanunun Ek 82 nci maddesinde sayılan şartları sağlamaları halinde, aynı Kanunun 89 ncu maddesi gereğince emekli ikramiyesi ödenmektedir. Dolayısıyla emekli olunca gerekli şartları sağlamanız halinde, emekli ikramiyesi alacaksınız.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

İş kazası geçiren sigortalının prim ödeme gün sayısının yeterli olmaması halinde sağlık yardımlarından nasıl faydalanabilmektedir?



İş kazası geçiren sigortalının prim ödeme gün sayısının yeterli olmaması halinde sağlık yardımlarından nasıl faydalanabilmektedir?

İş kazası sigortası kolunda hastalık sigortasında olduğu gibi herhangi bir prim ödeme gün sayısı aranmamakta, İş kazası geçiren sigortalının işveren tarafından derhal en yakın sağlık kuruluşuna (Özel veya Devlet) götürülerek tedavisini sağlanmak zorundadır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com