Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Eylül 2016 Perşembe

SGK Yurtiçi Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Şartları

Yurtiçi Sağlık Hakkından Yararlanma

5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle ikametgah esasına dayalı olarak tüm nüfus genel sağlık sigortası kapsamına alınmıştır.

Kurumumuz tarafından 2012 yılında hizmete açılan Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS) programı sigortalılar ile sigortalıların bakmakla yükümlüsü konumundakiler ve hak sahiplerinin genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için gerekli olan aktivasyon işlemlerinin çok kısa sürede ve tamamen otomasyona dayalı olarak yapılmasını sağlanmıştır.

Genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlanabilme durumunuzu https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama  linkine tıklayarak sorgulayabilirsiniz.
Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Şartları Nelerdir?

Analık Sigortası hakkında merak edilen soruların yanıtları

Analık Hali

Analık Hali Nedir?

4/a ve 4/b sigortalılık statüsüne tabii sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan eşinin, kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadının ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşinin gebeliğinin başladığı tarihten itibaren;

> doğumdan sonraki ilk sekiz haftalık,
> çoğul gebelik halinde ise ilk on haftalık

süreye kadar olan gebelik ve analık haliyle ilgili rahatsızlık ve engellilik halleri analık hali kabul edilir.

Analık Sigortasının Kapsamında Bulunanlar Kimlerdir?

Askerlik borçlanmamı yapsam emeklilik yasımı geri gelir mi?


Emeklilik şartlarınız değiştirecek kadar askerlik süreniz yok
Soru: 3 Ağustos 1974 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 20 Eylül 2001 olup şu an 5300 gün primim var. Askerliğimi 21 Mayıs 1997 ile 15 Kasım 1998 arasında yaptım. Askerlik borçlanmamı yapsam emeklilik yasımı geri gelir mi? ve nasıl hangi şartlarda ne zaman emekli olurum.
 Murat YALCINKAYA
Cevap: Emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 7000 gün prim ödemeniz şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 3 Ağustos 2034’da emekli olabilirsiniz.  Sigorta başlangıç tarihinizi 7 Eylül 1999 tarihine kadar götürecek kadar askerlik süreniz olmadığından, borçlanma emekli olma şartlarınız değiştirmez, sadece priminizi artırır.
Ekrem SARISU - POSTA
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Kuruma bildirilen iş kazası iddiasının soruşturulması kimler tarafından yapılır?


Kuruma bildirilen iş kazası iddiasının soruşturulması kimler tarafından yapılır?

Kuruma bildirilen olayın iş kazası sayılıp sayılmayacağı hakkında bir karara varılabilmesi için gerektiğinde Kurumun denetim ve kontrol ile yetkilendirilen memurları tarafından veya Bakanlık İş Müfettişleri tarafından soruşturma yapılır. Bakanlık İş Müfettişlerinin rapor ve tutanaklarında gerekli bilgilerin yer alması veya yargı kararının bulunması halinde tekrar inceleme talep edilmez.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

İşyerinde geçirilen ve dıştan gelen bir etken olmaksızın meydana gelen kalp krizleri iş kazası sayılabilir mi?


İşyerinde geçirilen ve dıştan gelen bir etken olmaksızın meydana gelen kalp krizleri iş kazası sayılabilir mi?

Kurumumuzca bir olayın iş kazası olup olmadığının değerlendirilebilmesi için öncelikle iş kazası geçiren kişinin,
-Sigortalı olması,
-Mutlaka bir olay ile karşılaşmış olması,
-Meydana gelen olay nedeniyle bedenen veya ruhen özre uğraması,
hallerinin bir arada bulunması gerekmektedir.
Ayrıca, Kurumumuzca bir olayın iş kazası olup olmadığının tespiti sırasında ortaya çıkan olayın nedeni ile sonucu arasında bir ilişki kurularak, buna göre değerlendirilmesi gerekmektedir.
Sigortalı işyerinde ve işini yaparken veya iş yapmadan geçirdiği sürelerde işverenin emrine amade iken dış ekenlerden kaynaklanan bir neden sonucu kalp krizi geçirirse kalp krizinin sonucu (ölüm veya arızalar) işyeri dışında gerçekleşsin bunun bir iş kazası sayılması gerekmektedir.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

2008 öncesi annemden dolayı 4/b’den (Bağ-Kur) yetim aylığı alıyorum - 2008 öncesi babamdan 4/b’den (Bağ-Kur) kalan yetim aylığını da alabilir miyim?


2008 öncesi annemden dolayı 4/b’den (Bağ-Kur) yetim aylığı alıyorum. 2008 öncesi babamdan 4/b’den (Bağ-Kur) kalan yetim aylığını da alabilir miyim?

4/b’li (Bağ-kur) olan anne ve 4/b’li (Bağ-Kur) olan babadan ayrı ayrı ölüm aylığına hak kazanılması durumunda; hak sahibi 18 yaşına kadar her iki aylığı alabilir. 18 yaşından sonra ise hak sahibine yalnızca yüksek olan aylık ödenir.

Ölüm Aylığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com