Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ekim 2015 Pazar

Malulen emekliliğim için kaç güne ihtiyacım var?

Malulen emeklilik için yüzde 60 rapor lazım
Soru: 22 Eylül 1971 doğumluyum. 1987 yılında stajyerlik dönemimde sigorta numaramı aldım. Daha sonra 1996 yılında bir fabrika da 600 gün sigortalı olarak, çalıştım. Evli ve 3 çocuk annesiyim. Şuan yüzde 42 engelliyim. Özel bir sektörde, engelli kadrosun da  çalışıyorum. Malulen emekliliğim için kaç güne ihtiyacım var? 
Necla ASLAN
Cevap: Malulen emekli olmak için en az yüzde 60 oranında işgücü kaybına uğramanız gerekiyor. Yüzde 60 oranında engelli olmadığınızdan malulen emekli olamazsınız. Ancak yüzde 42 raporunuzla, vergi indirim hakkı alabilirseniz engelli hakkıyla emekli olma hakkı elde edersiniz. Engelli hakkıyla emekli olmak için, 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prim ödeme şartlarına tabi olur ve priminizi 3920 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Doğumlarınız sigortalı olduğunuz tarihten sonra ve aralarında iki yıl süre varsa, doğum sonrasındaki iki yıllık sürelerde prim ödemenizde yoksa, 3 doğumunuzu borçlanarak toplam 2160 gün kazanabilirsiniz. Doğum borçlanmasından sonra 980 gün daha prim ödeyerek, toplam priminizi 3920 güne tamamlayarak emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Eşim ne zaman emekli olabilir?

Eşim ne zaman emekli olabilir?
Eşim 3 sene evvel SGK'ya gittiğinde 4 senelik prim borcu bulunduğunu ve ödediği taktirde 55 yaşında emekli olacağını bildirdiler. Bu başvurudan sonra 2 sene çalışan olarak primi ödendi. Şimdi doğumu da borçlanmak istediğinde 3600 günden emekli olmayı düşünüyordu, tekrar SGK'ya başvurduğunda bu sefer de ancak 58 yaşında emekli olabileceğini söylediler. Kendisi 15 Haziran 1960 doğumlu. İşe giriş tarihi 12 Ocak 1982 (doğum sigorta başlangıcından sonradır). Doğumla beraber 3600 gün sayısı mevcuttur. Bu durumda eşim ne zaman emekli olabilir? Engin Yıldız
Eşinize üç yıl evvel, dört yıllık prim borcunu ödediği taktirde 55 yaşında emekli olabileceğini neye göre söylediler bilemiyorum. Verdiğiniz bilgilere göre bir değerlendirme yapabilmek mümkün değil. Zira eşinizin şu anda doğum borçlanmasıyla 3600 prim günü olduğunu belirtmişsiniz. 3600 günle Bağ-Kur statüsünden emekli olması mümkün değil. En az 5400 prim günü olması ve 56 yaşını doldurması gerekir.
Eşiniz, SSK statüsünden normal emeklilik için 40 yaş şartına tabi. Ancak ayrıca 5000 prim günü olması gerekiyor. 3600 günle yaştan emekliliği için ise 3600 prim gününü 23 Mayıs 2011 tarihinden sonra tamamladığından 58 yaş şartına tabi. 58 yaşını dolduracağı 15 Mayıs 2018 tarihinde emekli olmaya hak kazanır.

Sezgin ÖZCAN -SÖZCÜ

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com