Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Aralık 2012 Çarşamba

SGK emekliliği için gerekli prim gün şartını sağladıktan sonra emekli aylığım artsın diye asgari ücret üstünden çalışanlar dikkat!

Asgariden prim ödedikçe emekli aylığı azalıyor

Soru: Kasım 1987 den beri sigortalıyım. Yaklaşık 7800 gün ve yüksek ücretten yatmış  primim var. 13 Ağustos 1969 doğumluyum. Şu an primim asgari ücretten yatmakta. Bazı arkadaşlarım bunun zararlı olduğunu ortalamayı düşürdüğünü emekli maaşımın düşeceğini bazıları ise, ne kadar çok prim yatarsa, o kadar iyi olacağını söylüyor. Siz ne önerirsiniz? Prim yatırmaya devam edeyim mi? Yoksa keselim mi? Ayrıca ben yıl ve gün olarak doldum. Dilekçe verip emekli olmak istiyorum. Sosyal güvenlik kurumuna gittim bunu ilettim. Ancak olmaz dediler tamam maaşım yine 50 yaşımda bağlansın. Ama beni emekli saysınlar diyorum. Olmaz maaşını almaya başladığın gün emekli sayarım diyor. Bu doğru mudur? Aydınlatırsanız sevinirim.

NUMAN

Cevap: Son yıllarda sosyal güvenlik kanunların da emekli aylıklarının azaltılması yönünde sıkça düzenleme yapıldı. Emekli aylığını yükseltmek için prim ödemeye devam etme bir takım hesaplar yapıldıktan sonra karar verilecek bir husus. Çünkü; bazı arkadaşlarınızın da belirttiği gibi, prim şartını sağladıktan sonra emekli aylığım artsın diye asgari ücret üstünden prim ödeyenlerin, maalesef emekli aylıkları az da olsa azalma meydana geliyor.  Ancak, prime esas kazancın tavan tutarı üstünden(bugün için 6.113.25 TL’dir) veya tavana yakın bir kazanç tutarı üstünden(örneğin 4, 5 bin TL üstünden)   prim ödeyenin, ödediği prim gün sayısına bağlı olarak emekli aylığı yükseliyor.


Asgari ücret üstünden ödemektense çalışmamak yani prim  ödememek daha iyi. Ancak tavandan prim ödeme imkânı varsa çalışmaya devam etmenizde yarar var.


Sosyal güvenlik  kurumu haklı. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Bu üç şartı birlikte sağlayacağınız tarihte emekli olma hakkını elde edersiniz. Her ne kadar prim ve sigortalılık süresi şartını sağlamışsanız da, henüz emekli olma hakkınız yok. 50 yaşınızı dolduracağınız 13 Ağustos 2019 tarihinde emekli olma hakkı elde edeceksiniz.


Ekrem SARISU - POSTA

5 yıldan beri çalıştığım yerde işime son verdiler çalıştığım her yıl için kaç lira kıdem tazminatı alabilirim?

Asgari ücretle çalışırken işine son verilen her yıl için 940 TL kıdem tazminatı alır


Soru: 5 yıldan beri çalıştığım işyerinde işime son verdiler. Asgari ücret alıyordum. Her yıla kaç lira kıdem tazminatı hakkım var?

SEMİH

Cevap: Her çalışma yılına karşılık en son alınan ücretin brüt tutarı kadar kıdem tazminatı ödenir. Asgari ücret aldığınıza göre her yıl için 940.50 TL kıdem tazminatı hakkınız var. 5 yıl için 4.702.50 TL kıdem tazminatı hakkınız var.


Ekrem SARISU - POSTA

Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan borçlanma emekli olma şartlarını değiştirmez!

Başlangıçtan sonraki askerliğin borçlanılması şartları değiştirmiyor


Soru: 15 Mayıs 1966 doğumluyum. 1984 'te sigortalı (SSK) oldum. 1987/2 olarak 18 ay askerlik yaptım. Yaklaşık 8400 gün prim ödemem var. Herhalde günüm yeterli. 15 Mayıs 2014 de 48 yaşında emekli olabilecekmişim. Sorum: askerlik borçlanması yapsam da emeklilik için yine de yaşımı mı beklerim?

 Şevket ÇETİN

Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptığınızdan borçlanma emekli olma şartlarını değiştirmez. Sadece prim ödeme gün sayısını artırır. Askerlik borçlanması emekli olacağınız tarihi değiştirmediğinden borçlanmanıza gerek yok. Edindiğiniz bilgi doğru. Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabisiniz. Priminiz yeterli olduğundan, 48 yaşınızı dolduracağınız 15 Mayıs 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Ekrem SARISU - POSTA

600 gün askerlik borçlanması yaparak primini ödedim ne zaman emekli olabilirim?

20 Aralık 2013 de emekli olabilirsiniz


Soru:20 Aralık 1963 doğumluyum. 1988 in 9 uncu ayında SSK'lı oldum. Toplam 5500 prim ödemem var. Askerliğimi 1983-84 yılında yaptım. Ve 2007 yılında 600 gün askerlik borçlanması yaparak primini ödedim. Ne zaman emekli olabilirim acaba?

Mehmet CONKARA

Cevap: Askerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihinizi 20 ay geri götürerek emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlıyor. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 50 yaşınızı dolduracağınız 20 Aralık 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz


Ekrem SARISU - POSTA

2003 yılından beri Bağ-Kurlu olan amcam ne zaman ve kaç yaşında emekli olabilir?

Amcanız 62 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir


Soru: Amcam Kemal Onat  29 Kasım 1960 doğumlu. 2003 yılından beri Bağ-Kurlu. Acaba ne zaman ve kaç yaşında emekli olabilir? Bilgi verirseniz sevinirim

Güzün KARADENİZ

Cevap: Amcanız emekli olmak için 9000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi. 2028 de primini 9000 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir. Ayrıca, 15 yıldan fazla prim ödemesi olduğundan Bağ-Kuru kapatıp bundan sonra prim ödemese de, 62 yaşını dolduracağı 29 Kasın 2022 tarihinde yaş haddinden emekli olabilir.  


Ekrem SARISU - POSTA

1966 doğumluyum 8500 iş günü prim ödemem var ne zaman emekli olabilirim?

Başlangıcınız 23 Kasım 1980 öncesi ise istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz


Soru: 1966 doğumluyum. 1980 de SSK girişim var. 8500 iş günü primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

 Sabri HAMRAŞ

Cevap: Sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde sadece yıl olarak bildirmişsiniz. Başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştiriyor. Başlangıç tarihiniz 23 Kasım 1980 den öncesi bir tarihse, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5000 gün prim ödeme ve 45 yaş şartlarına tabisiniz. Şartları sağladığınızdan istediğiniz zaman emekli olabilirsiniz. Şayet başlangıcınız 23 Kasım 1980 den sonraki bir tarihse 46 yaş şartlarına tabisiniz. Doğumunuz 1 Aralık 1966 ve öncesi bir tarihse emekli olabilirsiniz. Sonrası bir tarihse Aralık ayı içinde 46 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.


Ekrem SARISU - POSTA

Emekli olmak için 25 yıl sigortalılık süresi 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz!

195 gün daha prim ödeyip 54 yaşı doldurmalısınız


Soru: 8 Haziran 1973  doğumluyum. 1 Mayıs 1993 tarihinde sigortalı çalışmaya başladım.  5480 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim?

Masko NARRİN

Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. 195 gün daha prim ödeyerek 5480 gün olan priminizi 5675 güne tamamlamanız şartıyla, 54 yaşınızı dolduracağınız 8 Haziran 2027 tarihinde emekli olabilirsiniz. 


Ekrem SARISU - POSTA

Asgari ücretle çalışırken işine son verilenler her yıl için kaç TL kıdem tazminatı alır?

Asgari ücretle çalışırken işine son verilen her yıl için 940 TL kıdem tazminatı alır

Soru: 5 yıldan beri çalıştığım işyerinde işime son verdiler. Asgari ücret alıyordum. Her yıla kaç lira kıdem tazminatı hakkım var? SEMİH

Cevap: Her çalışma yılına karşılık en son alınan ücretin brüt tutarı kadar kıdem tazminatı ödenir. Asgari ücret aldığınıza göre her yıl için 940.50 TL kıdem tazminatı hakkınız var. 5 yıl için 4.702.50 TL kıdem tazminatı hakkınız var.
 
Ekrem SARISU - POSTA

SSK dosyasında Bağ-kur hizmetlerini birleştirme - Bağ-kur dosyasında SSK hizmetlerini birleştirme - EMEKLİLİK ÖNCESİ SGK HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ!

Ali ÖZTÜRK Ekonomist 

Emeklilik Sorularınız için yazın: 

emeklilikuzman@gmail.com

Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalan SSK ve Bağ-kur'luların dikkatine!
Değerli sigortalılar;

Eğer birden fazla Kurumda hizmetiniz varsa emekli olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapmanız menfaatiniz icabıdır.

Örneğin şimdi SSK'lı çalışıyorsunuz ama geçmişte Bağ-kur hizmetiniz varsa SSK emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun. ( SSK dosyasında Bağ-kur hizmetlerini birleştirme )

Veya Bağ-kur emeklisi olmayı bekliyorsunuz ama geçmişte SSK hizmetleriniz varsa Bağ-kur emeklisi olmanıza 6 ay ila 1 yıl kala hizmet birleştirme talebinde bulunun.  ( Bağ-kur dosyasında SSK  hizmetlerini birleştirme )

Hizmet birleştirme işlemleri hala uzun sürmekte olup emekli olunacak süreyi uzatmaktadır.

Eğer emeklilik tarihiniz gelmeden hizmetlerinizi emekli olacağınız Kurum dosyasında birleştirirseniz ve size çıkartılan veya çıkartılacak (Bağ-kur prim borcu veya basmak intibakı farkı ) borçları öderseniz daha hızlı emekli olursunuz.

Bu hizmet birleştirme işlemlerini emeklilik öncesinde başvurup sonuçlandırırsanız; emeklilik tarihiniz geldiğinde emeklilik başvurunuzu yapar emeklilik başvurusu yaptıktan sonra çıkartılacak sürpriz Bağ-kur borçları veya basamak intibakı farklarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

Emeklilik tarihinize ne kadar kaldığını merak ediyorsanız sigortalılık bilgilerinizle emeklilikuzman@gmail.com adresine mesaj atabilirsiniz.


Talep etmeniz halinde yukarıdaki sorularınız ve daha fazlası için bizden yanıt alabilirsiniz.

Sorularınız detaylı bir şekilde yazılı olarak yanıtlanmaktadır.

Danışmanlık hizmetimiz ücretlidir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist

SGK Emeklilik Sorularınız İçin Yazın:

emeklilikuzman@gmail.com

Ödenmiş SSK ve Bağ-kur primleri nasıl geri alınır? - SGK TOPTAN ÖDEME ALMA ŞARTLARI!

SGK primleri nasıl iade alınır? 

Bazen, çalışma hayatına ara veren veya bir süre Türkiye'de çalışmış yabancılar, SGK'ya ödedikleri primleri iade almaya çalışmaktadır. Prim iadesi konusu uygulamada "Toptan ödeme" olarak adlandırılmakta ve 5510 sayılı Yasa'da düzenlenmiş koşulların oluşması halinde sigortalı hissesinin tamamı toptan ödeme olarak ilgili kişiye iade edilmektedir. Yaşlılık sigortasından sigortalıya, yaşlılık aylığı bağlanması ve toptan ödeme yapılması sağlanan haklardandır. 

5510 sayılı Kanun'un yaşlılık toptan ödemesi ve ihya başlıklı 31'inci maddesinde; 

"4'üncü maddenin birinci fıkrasının; (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar ile bu kanuna göre ilk defa (c) bendi kapsamında sigortalı olanlardan, herhangi bir nedenle çalıştığı işten ayrılan veya işyerini kapatan ve yaşlılık aylığı bağlanması için gerekli yaş şartını doldurduğu halde malûllük ve yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanamayan sigortalıya, 4'üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında ise kendi adına bildirilen, (b) bendi kapsamında ise ödediği malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin her yıla ait tutarı, primin ait olduğu yıldan itibaren yazılı istek tarihine kadar geçen yıllar için, her yılın gerçekleşen güncelleme katsayısı ile güncellenerek toptan ödeme şeklinde verilir. 

Bu kanuna göre toptan ödeme yapılarak hizmetleri tasfiye edilmiş bulunanlardan, yeniden bu kanuna tabi olarak malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olanlar, yazılı olarak müracaat etmeleri halinde, aldıkları toptan ödemenin ödeme tarihi ile yazılı istek tarihi arasında geçen yıllar için her yılın gerçekleşen güncelleme katsayısı ile güncellenerek bulunan tutarın ilgiliye tebliğ tarihini takip eden ayın sonuna kadar ödemeleri halinde, bu hizmetler ihya edilerek bu kanunun uygulanmasında dikkate alınır" hükmü getirilmiş olup, prim iadesi her koşulda söz konusu değildir ve mutlaka aranan şartların oluşması gerekmektedir. 

Yaşlılık toptan ödemesi, 5510 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının, (a) ve (b) bentleri kapsamında sigortalı olanlardan, 

a) Çalıştığı işten ayrılan veya işyerini kapatan, 
b) Yaşlılık aylığı bağlanması için gerekli yaş şartını doldurduğu halde malullük ve yaşlılık aylığı bağlanmasına hak kazanamayan, 
sigortalıya yapılır. 

Sigortalıların yaşlılık toptan ödemesinden yararlanabilmesi için kanunun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının; 

- (a) bendi kapsamında bulunması halinde, çalıştığı işten ayrıldıktan, 
- (b) bendi kapsamında bulunması halinde, işyerini kapattıktan veya devrettikten, 

sonra örneği SGK tarafından hazırlanan dilekçe ile ilgili SGK müdürlüğüne başvurulması şarttır. Yapılacak, yaşlılık toptan ödemesinin tutarı, SSK'lı (yani 4/a'lı) için kendi adına işverenin bildirdiği hissesi kadar (%14 -işveren hissesi iade edilmez-), Bağ-Kur'lu (4/b'li) ise ödediği malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları (%20) primlerinin her yıla ait tutarı, 

- Toptan ödemeye esas hizmet sürelerinin kanunun yürürlük tarihinden önce (2008/Ekim (hariç)) olması halinde, bu kanunla bazı maddeleri yürürlükten kaldırılan ilgili kanun hükümlerine göre bu kanunun yürürlük tarihi itibarıyla hesaplanarak, bu kanunun yürürlüğe girdiği tarih ile toptan ödemenin yapılmasına ilişkin yazılı istek tarihine kadar geçen yıllar için her yılın güncelleme katsayısı ile çarpılarak bulunan tutarı, 

- Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (2008/Ekim (dahil)) sonraki süreler için primin ait olduğu yıldan itibaren yazılı istek tarihine kadar geçen yıllar için, her yılın gerçekleşen güncelleme katsayısı ile güncellenerek tespit edilen tutarı, toptan ödeme şeklinde verilir. 

Sigortalı veya hak sahipleri dilerse, daha sonra geri aldıkları primlerini yasal faizi ile birlikte geri ödemek suretiyle ihya edebilir, yani tekrar canlandırabilirler. 

Sonuç olarak; sigortalının emeklilik yaşı gelmesine rağmen ödedikleri prim gün sayısı ve sigortalılık süresi emekli olmalarına yetmiyor ise ödenen primler toptan ödeme olarak sigortalıya ödenmektedir. Yani önce sigortalının Türkiye'de sigorta giriş tarihine göre emekli olma yaşını buluyoruz. Bu yaşı tamamladığı tarihte emekli olmak için aranan prim gün sayısı ve sigortalılık süresi yeterli ise bu kişiye SGK yaşlılık aylığı bağlıyor. Eğer kişinin yaşı tamamladığı tarihte emekli olmak için aranan prim gün sayısı ve sigortalılık süresi yeterli değil ise bu kez kişiye ödenen primler toplu olarak iade edilmektedir. Emeklilik yaşını tamamlamayan kişilere prim iadesi yapılmaz. 

İbrahim Işıklı - DÜNYA

1 soru 1 cevap

  1. 1 Ekim 1985 tarihinde SSK'lı oldum 1983 ve 1989 doğumlu iki çocuğum var doğum borçlanması yapabilir miyim?
  2. 1 Ekim 1996 SSK girişliyim ne zaman emekli olurum 15 yıl beni kapsıyor mu?
  3. 1 saatte jet emeklilik
  4. 1999 yılından önce memuriyet hizmetinden istifa edenlerin dikkatine - MEMURLARI ÜZEN GELİŞME!
  5. 2 Mart 1987 tarihinde stajyer olarak sigortaya girişim oldu ama işe başlama tarihim 1 Haziran 1987 tarihidir buna göre ne zaman emekli olabilirim?
  6. 20 Eylül 1997 tarihinde SSK'lı oldum 1993 yılında 19 ay askerlik yaptım nasıl emekli olabilirim?
  7. 2000 yılı öncesi emekli oldum İntibak zammı alabilecek miyim?
  8. 2001 yılından itibaren isteğe bağlı SSK'lı olarak primlerimi düzenli olarak ödedim SSK'dan emekli olabilir miyim?
  9. 2006 yılında sigortalı olanların emeklilik şartları
  10. 2022 sayılı Kanuna göre 65 Yaş Aylığı Rehberi
  11. 270 gün askerlik borçlanmasıyla 1 yıl erken emeklilik
  12. 3600 gün sayısını 24.05.2011 tarihinden sonra tamamlayacak olan kadın sigortalılar kaç yaşında emekli olacaklardır?
  13. 3600 prim gününden emekliliği hak edebiliyor muyum?
  14. 4447 sayılı yasaya tabi olmadan eski yasa şartlarıyla 3600 günden emeklilik
  15. Acaba 3600 günden emeklilik şartlarından yararlanabilir miyim?
  16. Ali ÖZTÜRK Ekonomist Emeklilik Danışmanlık Hizmetleri - SSK ve Bağ-kur
  17. Annemin maaşında eksik ödeme varsa bunu nasıl öğrenebilirim? - Eksik ödenen toplu parayı almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
  18. Asgari ücretli eleman çalıştırana hapis tehlikesi - ŞÜKRÜ KIZILOT YAZDI!
  19. Askerlik Borçlanması yoluyla emeklilik hakkında 75 Soru 75 Cevap
  20. Askerlik borçlanması ile birlikte acaba emekliliği hak edebilir miyim?
  21. Askerlik süremi borçlanırsam emekli maaşıma katkısı olur mu?
  22. Askerliğini yedeksubay olarak 08.09.1999 tarihinden önce ifa edenlerin emeklilik hesabı nasıl yapılır?
  23. Banka sandıklarından emekli olanlar intibak yasasından faydalanabiliyor mu?
  24. Ben 3600 iş gününden 2011 yılında isteğe bağlıdan emekli oldum vefat eden babamın maaşını da alma şansım var mı?
  25. Doğum borçlanması SSK ilk işe giriş tarihimi geri çekerek erken emekli olmamı sağlar mı?
  26. Doğum borçlanması yaparsa emeklilik yaşı düşer mi?
  27. Doğum borçlanmasını şimdi mi yoksa emekliliğe yakın bir tarihte mi yapmak daha avantajlı olur?
  28. Emekli Aylığı Hesabında Aylık Bağlama Oranının Etkisi Nedir?
  29. Emekli Sandığı Hizmetlerinde Artık İhyaya Gerek Yok - 5 İLA 10 YIL ARASI HİZMETİ OLAN ESKİ MEMURLARIN DİKKATİNE!
  30. Emekli Sandığı'nda hizmeti ihya etmek ne anlama geliyor? - Yeni !!
  31. Emekli ikramiyesinin kıdem tazminatı şartlarına bağlanması ve 15 yıl fiili hizmet süresi ile emekli ikramiyesi alınması uygulaması kimler için geçerlidir?
  32. Emekli olacağım tarihe kadar tekrar sigortalı mı olacağım yoksa Genel Sağlık Sigortalısı mı olacağım?
  33. Emekli olmak için daha ne kadar prim ödemeliyim?
  34. Emekli olursam babamdan dolayı aldığım yetim maaşı kesilir mi?
  35. Emekliler, ev hanımları, işsizler ve engelli vatandaşların dikkatine - EVİ OLANLAR OKUSUN!
  36. Emeklilik Hakkında 50 Haber
  37. Emeklilik için yaşı beklemek üzere işten ayrılacak olanların dikkatine!
  38. Emeklilik tarihi hesabında askerlik borçlanmasının fayda ve etkisi nasıl tespit edilir?
  39. Emeklilik ve Çalışma Hayatı Hakkında 62 Haber
  40. Emeklilik şartlarım nelerdir?
  41. En erken Nereden ve Nasıl Emekli olacağınızı Öğrenmek ister misiniz? - SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
  42. En erken hangi sosyal güvenlik Kurumundan emekli olacağınızı öğrenmek önemli bir bilgidir!
  43. En kısa zamanda nasıl emekli olabilirim? - Emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim?
  44. Engelli Emekliliği Hakkında Merak Edilen Sorulara Yanıtlar
  45. Engelli hakkıyla SSK'dan emekliye ayrılan bir şahıs basit usulde bir iş yeri açsa emekli maaşı almaya devam edebilir mi? - Yeni !!
  46. Erken Emeklilik Hakkında Cevaplanmış Sorular
  47. Eşimin prim günü kaç gün olacak ve ne zaman emekli olacak?
  48. Geriye dönük SSK prim boşluklarını toptan ödeyerek emekli olabilir miyim?
  49. Geriye dönük haklarımı istedim onlarda böyle bir şey olmaz haklarını elektriğe, suya ve ikramiyeye say diyorlar hakkımı nasıl alacağım?
  50. Geriye dönük toplu ödeme yaparak annem SGK'dan emekli olabilir mi? -Yeni !!
  51. Harika Kütük ve Ahşap Ev Resimleri - 25 FOTO
  52. Kaç yaşında emekli olabilirim? - Askerlik borçlanması yapsam ne zaman emekli olurum?
  53. Kendi isteğimle işten ayrıldığım takdirde kıdem ve ihbar tazminatı alabiliyor muyum?
  54. Kimler mezarda emeklilik olarak adlandırılan yasaya tabi değildir?
  55. Kıdem tazminatı hakkındaki tüm detaylar için tıklayın
  56. Maliye Bakanı asgari ücretin altında beyanda bulunan meslek gruplarını nasıl uyardı?
  57. Memurluktan istifa ederek ayrılıp SSK ve Bağ-Kurlu olarak çalıştıktan sonra hizmetleri birleştirerek emekli olanların emekli ikramiyesi alma şartları
  58. Mevcut yasalara göre ne zaman emekli olabilirim?
  59. Normal ne zaman 3600 günden ne zaman olurum?
  60. SGK resmi internet sitesi www.sgk.gov.tr en çok hangi bölümler ilgi görüyor? - SGK WEB SİTESİ 6 MİLYAR 127 MİLYON HİT ALDI!
  61. SGK'dan kıdem tazminatı alabilir yazısı alarak emeklilik yaşımı beklemek üzere işten ayrılabilir miyim? - Yeni !!
  62. SSK dosyasında Bağ-kur hizmetlerini birleştirme - Bağ-kur dosyasında SSK hizmetlerini birleştirme - EMEKLİLİK ÖNCESİNDE HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ
  63. SSK primim gerçek maaşımdan düşük gösteriliyor bu durumda kıdem ve ihbar tazminatımı neye göre ve nasıl almam gerekmektedir? - Yeni !!
  64. SSK primlerim 4/A ve 35/A olarak geçiyor emeklilikte yer altı indiriminden ne kadar faydalanabiliyorum?
  65. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Haberleri
  66. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Haberlerine gelen Okuyucu yorumları - www.emeklilikhaber.com
  67. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hakkında 71 Soru 71 Cevap
  68. SSK'dan emekliyim özel bir sektörde SSK'lı olarak çalışıyorum bunu SGK'ya bildirmem gerekiyor mu?
  69. SSK'lı olarak çalışmaya devam edersem emekli aylığım düşer mi?
  70. Sigorta başlangıç tarihi 1 Mayıs 1981 olup SSK'ya 2700 gün Bağ-Kura 950 gün prim ödemesi olan eşim ne zaman emekli olabilir?
  71. Sigortalı işe başladığım günden itibaren 8.128 gün prim ödemem var ne zaman emekli olabilirim?
  72. TSK'da astsubay olarak çalışıyorum ne zaman emekli olacağımı bildirir misiniz?
  73. Toplam 9.166 gün primim var ne zaman emekli olabilirim?
  74. Türkiye ve Almanya'da yüzbinlerce satılık ve kiralık ev, yazlık, işyeri ve arsa ilanı! - Yeni !!
  75. Yaşım dolduğunda Bağ-Kur'dan mı yoksa SSK'dan mı emekli olurum? -Yeni !!
  76. Yeni SGK ve Emeklilik Haberlerini okumak için www.emeklilikhaber.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  77. Yeni kanuna göre ne zaman emekli olabilirim?
  78. Yer altı işçisi olarak madende çalışanların emeklilik şartları - Yeni !!
  79. Yurtdışı borçlanması yaparak emeklilik hakkında 58 Soru 58 Cevap
  80. Yurtdışı sigorta tescil tarihini Türkiye'de SGK başlangıcı olarak saydırmak mümkün mü? - Yeni !!
  81. Yüksek kazanç üstünden SSK primi öderken düşük kazanca geçmek emekli aylığını düşürür mü?
  82. Yüzde 43 vergi indirim hakkı aldım ne zaman emekli olabilirim?
  83. Çalışanları işten attıracak sözler - İŞYERİNDE DİKKATLİ OLUN!
  84. Çalıştığım şirketi üzerime devraldım primlerimi halen SSK'ya yatırmaktayım SSK'lı olarak emekli olmamda bir mahsur olur mu?
  85. İntibak zamları ne zaman yatıyor? - İNTİBAK HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULARA YANITLAR!
  86. İntibak zammında emeklilik başvuru tarihinin önemi - EMEKLİLER BU AYRINTIYA DİKKAT!
  87. İşçi maaşını düşük gösterip SSK primini asgari ücretten yatıran işverenlerin dikkatine - BU YARGITAY KARARI EMSAL OLACAK!

Eşimin üzerine 2012 Nisan ayında bir işyeri açtık ve Bağ-Kurlu oldu isteğe bağlı sigortaya veya SSK'ya geçebilir miyiz?

İsteğe bağlı değil SSK'ya geçin 

Soru: Sadettin Bey, eşimin üzerine 2012/Nisan'da bir işyeri açtık ve Bağ-Kur'lu oldu. Fakat Bağ-Kur'un prim günü fazla olduğu için isteğe bağlı sigortaya veya SSK'ya geçebilir miyiz? Eğer geçersek emeklilik yönünden nasıl etkilenir? Kendisi 1961 doğumlu ve daha önce hiçbir çalışması yok. Halit T. 

Cevap: Değerli okurum, eşiniz toplam 5400 günü (15 yıl) doldurarak yaştan emekli olabilir. Bu 5400 günü hangi statüde (Bağ-Kur, isteğe bağlı, SSK) ödediği önemli değil. 5400 günü dolduruncaya kadar 61 yaşı da tamamlamış olacağından, gün şartını tamamladığı tarihte emekli olur. 

Yaştan değil de normal emekli olmasını istiyorsanız, Bağ-Kur ve isteğe bağlı sigortada 9000 günü, SSK'da 7200 günü doldurması gerekir. Fakat eşinizin yaşı itibariyle yaştan emeklilik sizin için daha cazip görünüyor. 

Sadettin Orhan - BUGÜN

  1. 15 yıl sigortalılık süresi 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarıyla emeklilik
  2. 18 ay olan askerliğimi borçlanırsam emeklilik yılımı geriye çekebilir miyim? - Her durumda ne zaman emekli olurum?
  3. 3600 günden 59 yaşında emeklilik
  4. 5000 prim günüyle normal 3600 prim günüyle yaştan emeklilik
  5. 8000 gün prim ödemem var buna göre ne zaman emekli olabilirim?
  6. Bağ-kur prim borcu nedeniyle hizmetleri silinenler okusun - BAĞ-KUR SİGORTALILIK SÜRELERİNİN CANLANDIRILMASI ÖRTÜLÜ PRİM AFFIDIR!
  7. Emekli maaşlarımızın intibak kanunuyla artırılacağını biliyorum peki toplu maaş farklarını hangi yıldan itibaren ödeyecekler?
  8. Emekli olmak için hangi tarihi ve kaç gün prim ödemeyi tamamlamam lazımdır?
  9. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın!
  10. Emeklilik yaşımın ve prim sayımın kaç olacağını öğrenebilir miyim?
  11. Emeklilik öncesi SSK ve Bağ-kur Hizmet Birleştirme Talebinde Bulunmanın Önemi hk.
  12. Evlenmeyi düşünüyorum acaba sigorta bana çeyiz parası verir mi?
  13. Eşine ölmeden önce boşanma davası açanlara vefat eden eşinin dosyasından dul aylığı bağlanır mı? - KİMLER ÖLEN SİGORTALININ HAK SAHİBİ SAYILIR?
  14. Günün SSK ve Bağ-kur Emeklilik Haberleri - OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
  15. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  16. Polis olmak isteyenlerin dikkatine - 2013 YILINDA 12.440 POLİS ALINACAK!
  17. SGK primi ne kadar çok olursa emekli maaşı o kadar düşük olacak deniyor bu bilgi doğru mu?
  18. SSK çalışmaları nedeniyle Bağ-kurlu sayılmayan vergi mükellefleri ve şirket ortakları okusun - BU AYRINTIYA DİKKAT!
  19. SSK'da Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Kimler İçin Geçerlidir? - Bağ-kur'da Askerlik Borçlanmasıyla Nasıl Emeklilik Yaşı Aşağıya çekilir?
  20. Uzman ve usta öğretici borçlanma bedellerinin ödenme süresi hk.
  21. Vergi indirim belgesi alanlar için yaş beklemeden emeklilik - 2012 yılı için tespit edilen sakatlık indirimi tutarları
  22. Vergi indirim hakkı alarak erken emeklilik
  23. Çalışan ve emeklileri ilgilendiren haberler bu sitede - ZİYARET İÇİN TIKLAYIN!
  24. Özel sektörde çalışanların maaşları ne kadar artacak? - 2013 YILI ÜCRET ARTIŞ TAHMİNLERİ!
  25. İş kanununa göre hamilelik haklarım nelerdir?
  26. Şu an bir işyeri açsam Bağ-Kurlu mu olacağım? - Yoksa kendi yerimde sigortalı olabiliyor muyum?

SSK girişim 15.03.1990 olup 1986/1987 yıllarında 18 ay askerlik yaptım borçlanarak ne zaman emekli olabilirim?

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM? 

21.12.1966 doğumluyum. 15.03.1990 tarihli Sigorta girişim var. 1986/1987 yıllarında 18 ay askerlik yaptım. Ne zaman emekli olabilirim, ne kadar askerlik borçlanırım, ne kadar öderim? 

Göksel Çivak 

CEVAP: 15.03.1990 tarihli Sigorta girişiniz ve 6.444 gününüz var. 25 yıl, 52 yaş ve 5.525 günle emekli olabilirsiniz. Gününüz dolmuş. Askerliğiniz 15.03.1990 tarihinden önce olduğu için, sadece 5 ayını borçlanırsanız, giriş tarihiniz 15.10.1989 olur ve 51 yaşınızın dolduğu 21.12.2017 tarihinde emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. 5 ay askerlik borçlanması 1.504,80 TL olup, tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde ödemek gerekiyor. Taksit yoktur. 

Lütfi Köksal - TÜRKİYE

ÇOK OKUNAN SGK VE EMEKLİLİK HABERLERİ
  1. Emekli olunca kaç para maaş alabilirim?
  2. 40 yaşında 1.350 lira maaşla emeklilik
  3. Yıllara göre SSK primine esas kazançların taban ve tavan tutarları - TABLO
  4. 2015 sonrası emekli olacaklar için emeklilik yaş sınırı 53 olacak mı?
  5. Emeklilik hesabında 18 yaşından önce işe girmenizin bir önemi var mı?
  6. İnternetten SGK emeklilik başvurusu nasıl yapılır?
  7. Yaşı beklemeden daha erken emekli olabilme imkanım var mı?
  8. Yaş haddinden resen emeklilik
  9. Engelli aylığını kestirerek evde bakım parası nasıl alınır?
  10. Denizcilerin itibari hizmet süresi hakkıyla ne zaman emekli olurum?
  11. Yeni Yasaya göre bu süreler emekliliğime sayılır mı?
  12. Emeklilik dilekçesi verdikten kısa bir süre sonra yapılan kaza iş kazası sayılır mı?
  13. Kısa vadeli sigorta kolları nelerdir?
  14. Emekli olduğum zaman işyerinden tazminatımı alabilir miyim?
  15. Yüzde 42 raporum var ne zaman emekli olurum?
  16. Hizmet birleştirme işlemleri için nereye müracaat etmem gerekir?
  17. Son yıllardaki emekli aylığı bağlama usulü hk.
  18. Emeklilik yaşı 53'e yükseltilirse hangi sigortalılar bundan etkilenmez?
  19. SSK primleri asgari ücretten yatanların dikkatine!
  20. Emeklilik için yaşını doldurmayı bekleyenlerin bir defaya mahsus emekli edilecekleri doğru mu?
  21. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama ve Başvuru Hizmetleri
  22. Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalan SSK ve Bağ-kur'luların dikkatine!
  23. SSK ve Bağ-kur emekli maaşı hesaplarındaki şok gerçek!
  24. Toplu para yatırarak emekli olmak mümkün mü?
  25. Emeklilik yaşı 53'e yükseltilirse hangi sigortalılar bundan etkilenmez?
  26. SSK primleri asgari ücretten yatanların dikkatine!
  27. Emeklilik için yaşını doldurmayı bekleyenlerin bir defaya mahsus emekli edilecekleri doğru mu?
  28. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama ve Başvuru Hizmetleri
  29. Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalan SSK ve Bağ-kur'luların dikkatine!
  30. SSK ve Bağ-kur emekli maaşı hesaplarındaki şok gerçek!
  31. SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK TABLOLARI
  32. Toplu para yatırarak emekli olmak mümkün mü?
  33. İntibak yasası sayesinde toplu para alacak mıyım?
  34. Bayanlara 45 erkeklere 50 yaşında emeklilik
  35. Yeni KEY listesi yayınlandı - KEY LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN
  36. Erkek ve Kadın Sigortalılar İçin SGK Emeklilik Şartları - TABLO
  37. Borcu Yoktur Yazısı Alma Dilekçesi
  38. İntibak yasası sayesinde toplu para alacak mıyım?
  39. Üst Göstergeden emekli olanlar ne kadar intibak zammı alacak?
  40. 500.000 kişi nasıl emekli olacak? - YASA ÇIKARSA!

18 ay askerlik borçlanması yaparak hemen emekli olabilir miyim?

18 ay askerliğimi saydırırsam hemen emekli olabilir miyim? 

06.06.1960 doğumluyum. 1988'de askerliğimi bitirdim. 25.09.1989 tarihinde işe girdim ve aralıksız olarak çalışmaktayım. 18 ay askerliğimi saydırırsam hemen emekli olabilir miyim? Saygılarımla. 

A. Özbek Hakverdioğlu 

CEVAP: Verdiğiniz bilgilere göre, 25 yıl, 51 yaş ve 5.450 günle emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz 25.09.1989 tarihinden önce olduğu için, 18 ayın tamamını borçlanırsanız, giriş tarihiniz 25.03.1988 olur ve 25 yılınızın dolduğu 25.03.2013 tarihinde, 5.375 günle emeklilik müracaatı yapabilirsiniz. 

Lütfi Köksal - TÜRKİYE

  1. SSK Erkek ve Kadın Sigortalılar İçin Emeklilik Şartları - TABLO
  2. Emeklilik yaşı 53'e yükseltilirse hangi sigortalılar bundan etkilenmez?
  3. 1999 yılından önce sigortalı olanlara şok! - ERKEN YAŞTA EMEKLİLİK TARİH Mİ OLACAK?
  4. Emeklilik yaşının yükseltilmesi hk. - PİYANGO KİMLERE VURABİLİR?
  5. SSK primleri asgari ücretten yatanların dikkatine!
  6. Emekli olma yaşı uzatıldı mı? - Prim gün sayımı doldurdum - Yaş uzadıysa bende etkilenir miyim?
  7. Emeklilik için yaşını doldurmayı bekleyenlerin bir defaya mahsus emekli edilecekleri doğru mu?
  8. Emeklilik tarihine 1 yıldan az süre kalan SSK ve Bağ-kur'luların dikkatine!
  9. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama ve Başvuru Hizmetleri
  10. Kademeli emeklilik yaşının 53 veya 60'a çıkarılması ihtimali hk. - SON KARARI KİM VERECEK?
  11. İntibak yasası sayesinde toplu para alacak mıyım?
  12. Bayanlara 45 erkeklere 50 yaşında emeklilik
  13. Üst Göstergeden emekli olanlar ne kadar intibak zammı alacak?
  14. 3600 Günden Emeklilik Hakkında Merak Edilen Sorulara Cevaplar
  15. Emeklilik için yaşını bekleyenler bu habere dikkat - AMAN ŞOK GEÇİRMEYİN!
  16. Bag-kur'a 6.000 TL borcum gözüküyor bu parayı ödemezsem ne olur borç silinir mi?
  17. Emeklilik yaşını bekleyenler şok üstüne şok yaşıyor - 1999 yılından önce sigortalı olanlar mutlaka okusun!
  18. İşte Kıdem tazminatında merak edilen 10 soru ve cevapları
  19. Kıdem Tazminatı Fonu en erken ne zaman yasalaşır?
  20. İstifa edersem kıdem tazminatımı nakit olarak alabilir miyim?
  21. 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 günle kıdem tazminatında 18 yaş kuralı
  22. Kıdem tazminatında eski haklar ne olacak?
  23. Kıdem tazminatı yasası çıkarsa kıdem tazminatımı nasıl alabilirim?
  24. Kıdem Tazminatı Fonu Nasıl İşleyecek?
  25. Prim ve süre şartını sağladığından kıdem tazminatı alarak işinizden ayrılabilirsiniz
  26. Kıdem tazminatım eksik ödenirse ne yapmam gerekir?
  27. 15 yıl sigortalılık süreniz ve 3600 gününüz tamam olduğuna göre kıdem tazminatınızı alarak işten ayrılma hakkına sahipsiniz
  28. 1800 günden malulen emekli olabilir miyim?
  29. 500.000 kişi nasıl emekli olacak? - YASA ÇIKARSA!
  30. Kanser hastalığı nedeniyle nasıl malulen emekli olunur?
  31. Malulen emekli olduktan sonra SSK primlerimi ödemeye devam ederek normal emekli de olabilir miyim?
  32. Malülen emekli oldum kendi adıma işyeri açarak vergi mükellefi olursam malüllük aylığım kesilir mi?
  33. Çalışamadığım için malulen emekli olmak istiyorum acaba rapor alabilir miyim?
  34. 1800 günden emekli olabilir mi?
  35. Özürlü sağlık raporum %66 malulen emekli olabilir miyim?
  36. Annem malulen emekli olabilir mi?
  37. 2015 sonrası emekli olacaklar için emeklilik yaş sınırı 53 olacak mı?
  38. 2.500 emekliye intibak piyangosu
  39. Hangi emeklilerin maaşı düşürülecek?
  40. 7400 prim gününden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  41. Yeni İntibak Yasasından yararlanabilecek miyim?
  42. İntibak düzenlemesiyle 322 TL'ye kadar intibak farkı alacak olan emekliler - TABLO
  43. Emeklilere fikir vermesi açısından farklı prim günü ve göstergelere göre alınacak intibak zamlarını gösterir tablo - ÖRNEK TABLO
  44. 485.000 emekliye 100-150 lira arasında intibak zammı - TABLO
  45. İşte intibak rakamları - TABLO
  46. 9000 gün primle emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  47. İlk işe girişteki SSK sicil numaramı nasıl bulabilirim?
  48. Borçlanma kapsamında olmayan yurtdışı süreleri hangileridir?
  49. Yurtdışındaki çalışma başlangıcı Türkiye'de geçerli mi?
  50. Yurtdışı süreleri hangi şartlarla borçlandırılır?
  51. Yurtdışı Sigortalılarımızın Ulaşabilecekleri İrtibat Bilgileri
  52. Yurtdışı Borçlanma ve Tahsis İşlemleri Daire Başkanlığı
  53. Yurtdışı sürelerinin borçlandırılmasında yazılı istekte bulunmak şartı nasıl yerine getirilir?
  54. Yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşları isteğe bağlı sigortalı olabilirler mi?
  55. 7400 prim gününden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  56. Yurtdışında geçen sürelerimin tamamını borçlanmak zorunda mıyım?
  57. Yurtdışı sürelerinin borçlandırılabilmesi için hangi sosyal güvenlik Kurumuna başvurmak gerekir?
  58. Genç yaşta emekli olacaklara şok - EMEKLİLİK YAŞI YÜKSELTİLEBİLİR!
  59. İşte en çok iş imkanı sağlayan sektörler - Yeni iş fırsatları!
  60. En çok ilan çıkılan 10 pozisyon - ELEMAN
  61. SSK emekliliği için eksik prim günlerini isteğe bağlı Bağ-kur ödeyerek tamamlamak isteyenlerin bilgisine!
  62. 7400 prim gününden emekli olanların alacakları intibak zammı - TABLO
  63. Perakende ve yapı sektöründe en çok aranan elemanlar
  64. İşte devlet memurları için YENİ mesai saatleri - ÖĞLE TATİLİ 30 DAKİKAYA DÜŞTÜ!
  65. 79.000 yeni devlet memuru alınacak - MALİYE BAKANI AÇIKLADI!
  66. YAPI SEKTÖRÜNDE İŞ FIRSATLARI İÇİN TIKLAYIN
  67. Yaş haddinden daha erken emeklilik

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com