Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Mayıs 2012 Salı

Araba kasko sorgulama


Aracınıza ait kasko fiyatları


Markalara göre Kasko bedeli hesaplama


GÜNCEL KASKO FİYATLARI


2012 Kasko Fiyatları


Araç kasko fiyatları 2012


Kasko fiyatları 2012


Kanada'ya yerleşmek isteyenlerin dikkatine!

KANADA GÖÇMENLİK REHBERİ

Kanada göçmenlik kriterleri

KANADA GÖÇMENLİK REHBERİ

Kanada Genel Daimi İkamet Başvurusu

KANADA GÖÇMENLİK REHBERİ

Kanada Göçmen Danışmanlığı

KANADA GÖÇMENLİK REHBERİ

Kanada Göçmenlik

KANADA GÖÇMENLİK REHBERİ

Kanada'da çalışmak isteyenlerin dikkatine!

KANADA GÖÇMENLİK REHBERİ

Bağ-Kurlu olursam emekliliğimde neler değişebilir?

Emekliliğe bu kadar yaklaşmışken Bağ-Kura prim ödemenin anlamı yok

Soru: 27 Mayıs 1966 doğumluyum. İlk defa 1 Ekim 1983 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başladım. Halen sigortalıyım. Toplam 4705 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? Ve bugünlerde Bağ-Kurlu olursam emekliliğimde neler değişebilir? Yaklaşık 12 yıllık bir aram var.

Emeklilikte prim gününün fazla olması nasıl bir avantaj sağlar?

Eşiniz prime esas kazanç tutarının üst sınırından prim ödemeli

Soru: Eşim 13 Nisan 1975 doğumlu. 1987 de SSK’lı oldu. Ne zaman emekli olabilir? Prim gününün fazla olması nasıl bir avantaj sağlar?

Çıraklık başlangıcı emeklilik hesaplamasında sayılıyor mu?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
M. Lüleci

Doğum tarihim 08.03.1973. Mart 1986 tarihinde çıraklık okuluna başladım. 25.07.1989 tarihinde prim ödenmeye başlandı. Sigorta numarasını o tarihte aldım. Askerlik borçlanmasının bir faydası olur mu, emeklilik şartlarım nedir?

Dul aylığı alırken emekli olanların eşinden almış olduğu aylık kesilir mi?

Kaynananızın aylığı kesilmez çift aylık alabilir

Soru: Kaynanam 2006'da eşinin ölümünden dolayı dul aylığı alıyor. Kendisi 1 Mart 1954 doğumlu. Ve kendileri çiftçi olduğu için Mart 1997 ayından beri pancar ekimi yaptığı için tarım Bağ-Kurlu. 2003' den 2009'a kadar olan gününü satın aldı ve 1997 ve 2003 arası olan kısmını mahkemeye verdi. Ve mahkeme devam ediyor. Kendisinin de emekli olması halinde, eşinden almış olduğu dul aylığı kesilir mi? Yoksa iki maaşı da birden alabilir mi?

Halen şirket ortaklığım devam ettiği için Bağ-Kur SGDP primi isteniyor bu doğru mudur?

Bağ-Kur destek primine itiraz edilebilir mi?

Okurumuz Mehmet bey, "2003-2008 yılları arası Bağ-Kur SGDP prim borcum çıktı ama benim böyle bir borçtan haberim yoktu. 3 bin700 TL ana para ve 5 bin TL faiz olmuş. Bir yıldır da özel bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum ve maaşımdan da destek primi kesiliyor. Halen şirket ortaklığım devam ettiği için Bağ-Kur SGDP primi de isteniyor, bu doğru mudur? Bu konu hakkında ne yapabilirim?" diye soruyor.

12 yıldır özel bir şirkette çalışmaktayım kıdem tazminatı alma hakkım var mıdır?

İşveren çalışan emekliyi haksız yere işten çıkartırsa kıdem tazminatı ödemek zorunda

Soru: 1997 yılında emekli olduktan sonra,(emekli olana kadar çalıştığım özel sektör şirketlerinden hiç kıdem tazminatı alamadan emekli oldum) 12 yıldır özel bir şirkette çalışmaktayım. Sigorta destekleme fonum ve vergilerim ödenerek bordolu olarak çalışıyorum. Çalıştığım şirkette kıdem tazminatı alma hakkım var mıdır? Aydınlatırsanız çok memnun olurum..

Engelli indiriminden emekli olmanın binbir türlü yolu var!

Engelli indiriminden emekli olmanın binbir türlü yolu var!

01.02.1961 doğumluyum. 21.04.1980 tarihinden geçerli sigorta başlangıcım var. Toplan 3709 gün primim var. Şu anda çalışmıyorum. Kendim ayrıca rahatsızlığım dolayısıyla malulüm. Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?

Ödenmiş SGK primlerimi 10.000 güne tamamlamanın emeklilikte bir faydası olur mu?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
H. Çil / SİLİVRİ CEZAEVİ

01.07.1956 doğumluyum. Bağ-Kur ve Sigorta’da toplam 8.734 gün ödenmiş primim bulunmaktadır. Nasıl emekli olurum? Primlerimi 10.000 güne tamamlamanın bir faydası olur mu?

Kimler eski yasa şartlarıyla emekli olabilir?

Eski yasa şartlarıyla emekli olacaksınız

Soru: 1 Temmuz 1960 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 15 Eylül 1975 olup, 3820 prim ödemem var. Ne zaman emekli olurum?

Emekli aylığı bağlanma süresi nasıl en aza indirilecek?

Hızlı maaş müjdesi

Memurların tüm bilgilerinin saklanması, elektronik ortamda izlenerek gereksiz yazışmaların ve zaman kaybının önlenmesi, emekli aylığı bağlanma süresinin en aza indirilmesi amacıyla başlatılan Hizmet Takip Projesi'nde sona gelindi.

Doğum borçlanmasıyla nasıl 4 yıl erken emekli olabilirsiniz?

Doğum borçlanmasıyla 4 yıl erken emekli olabilirsiniz

Soru: 22 Ekim 1969 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 3 Temmuz 1985’dir. 2007 yılına kadar aralıklarla ödenmiş 622 günüm var. Nisan ayı itibariyle ev kadınlarına tanınan haktan yararlanarak Bağ-Kurlu oldum.

İki doğumu da borçlanabilir miyim?

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?
P. Dinç/TOKAT

20.09.1969 doğumlu bayanım. Benim Sigorta’ya ilk giriş tarihim 1985. Ayrıca İsteğe Bağlı prim ödedim. İki de doğum yaptım. Çocuklarımın doğum tarihleri 02 Haziran 1987 ve 24 ocak 1989. Bu iki doğumu da borçlanabilir miyim? Ayrıca emekli olabilmem için ne kadar daha prim ödemem gerekecek?

SSK'lı çalışmayı mı yoksa isteğe bağlı Bağ-Kur ödemeyi mi önerirsiniz?

Zorunlu sigorta kapsamın da olmayanlar sosyal güvenlik için isteğe bağlı prim ödüyor

Soru: İsteğe bağlı Bağ-Kur ne demektir? Ne gibi yarar sağlar? SSK mı? Yoksa isteğe bağlı Bağ-Kur mu önerirsiniz? Öncesinde, adıma 1000 gün iş yerinden SSK prim ödendi. Fakat şu an serbest meslek(turist rehberliği) yaptığımdan isteğe bağlı Bağ-Kur yatırmaktayım. İş yerine bağlı SSK ve isteğe bağlı Bağ-Kur arasında sosyal güvence açısından ne gibi fark vardır?

Ali ÖZTÜRK Ekonomist SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com