Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Mayıs 2012 Salı

Bağ-Kurlu olursam emekliliğimde neler değişebilir?

Emekliliğe bu kadar yaklaşmışken Bağ-Kura prim ödemenin anlamı yok

Soru: 27 Mayıs 1966 doğumluyum. İlk defa 1 Ekim 1983 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başladım. Halen sigortalıyım. Toplam 4705 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? Ve bugünlerde Bağ-Kurlu olursam emekliliğimde neler değişebilir? Yaklaşık 12 yıllık bir aram var.


Tarık UZUN

Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5150 gün prim ödeme ve 47 yaş şartlarına tabisiniz. 445 gün daha prim ödeyerek, 4705 gün olan prim ödemenizi 5150 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Askerliğiniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Askerlik sürenizin 445 gününü borçlanarak da prim eksiğinizi tamamlayabilirsiniz.
Bağ-Kura tecilinizi yaptırarak 1260 gün veya daha fazla prim ödemeniz halinde, son yedi yılda Bağ-Kura fazla prim ödemiş duruma geçere ve Bağ-Kur şartlarıyla yani en az 9000 gün prim ödeyerek emekli olma durumunda kalırsınız.

Emekliliğe bu kadar yaklaşmışken Bağ-Kura prim ödemek anlamsız. Ancak, kalan prim eksiğinizi isteğe bağlı olarak Bağ-Kura ödemenizde bir sakınca yok.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com