Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Mayıs 2012 Salı

Dul aylığı alırken emekli olanların eşinden almış olduğu aylık kesilir mi?

Kaynananızın aylığı kesilmez çift aylık alabilir

Soru: Kaynanam 2006'da eşinin ölümünden dolayı dul aylığı alıyor. Kendisi 1 Mart 1954 doğumlu. Ve kendileri çiftçi olduğu için Mart 1997 ayından beri pancar ekimi yaptığı için tarım Bağ-Kurlu. 2003' den 2009'a kadar olan gününü satın aldı ve 1997 ve 2003 arası olan kısmını mahkemeye verdi. Ve mahkeme devam ediyor. Kendisinin de emekli olması halinde, eşinden almış olduğu dul aylığı kesilir mi? Yoksa iki maaşı da birden alabilir mi?


Cengiz EKMEKÇİ

Cevap: Kaynananız emekli olduğunda eşinden dolayı aldığı dul aylığı kesilmez. Hem kendi emekli aylığını hem de eşinden dul aylığını almaya devam eder. Ancak, eşinden kendinden başka aylık alan yoksa kaynananız yüzde 75 oranında dul aylığı alıyordur. Emekli olduğunda aylık bağlama ortanı yüzde 50 ye düşeceğinden dul aylığında bir miktar azalma olur. Ancak, eşinden kendinden başka aylık alan varsa, aylık bağlama ortanı yüzde 50 olduğundan, emekli olduğunda da aynı oranda aylık almaya devam eder aylığında azalma da olmaz. Sonuç olarak kaynananız çift aylık alabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com