Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

1 Mayıs 2012 Salı

Emeklilikte prim gününün fazla olması nasıl bir avantaj sağlar?

Eşiniz prime esas kazanç tutarının üst sınırından prim ödemeli

Soru: Eşim 13 Nisan 1975 doğumlu. 1987 de SSK’lı oldu. Ne zaman emekli olabilir? Prim gününün fazla olması nasıl bir avantaj sağlar?


EDA

Cevap: Eşiniz emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi. Toplam 5375 gün prim ödemiş olması şartıyla, 50 yaşını dolduracağı 13 Nisan 2015 tarihinde emekli olabilir. Sadece primin fazla olması avantaj sağlamaz. Bazen dezavantaja neden olabilir. Eşiniz, prime esas kazancın üst sınırından(asgari ücretin 6.5 katı olup bugün için 5.662.25 TL’dir.) veya üst sınıra yakın bir tutar üstünden prim ödemesi halinde, fazla prim günü emekli aylığında artışa yol açar. Ancak, prime esas kazanç tutarının alt sınırından(asgari ücret olup bugün için 886.50 TL’dir.) prim ödeme, emekli aylığında az da olsa düşmeye yol açar. Eşinizin prime esas kazancın tavan tutarı üstünden ne kadar fazla prim öderse, emekli aylığında o oranında yüksek olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com