Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Haziran 2012 Perşembe

Yıl olarak emekliliği hakediş tarihim ne olur?

Yüzde 40 rapor 18 yılla emekli olmanızı sağlar

Soru: 5 Eylül 1974 doğumluyum. SSK sicil kartımda ilk işe giriş tarihi olarak 1 Ocak 1993 olarak görünüyor. 3 ay sigortalı oldum.
31 Ekim 1997 tarihinde Emekli Sandığına bağlı olarak devlet kurumunda öğretmenliğe başladım, ve o tarihten beri aralıksız halen sigortalı olarak (devlet üniversitesinde) görev yapmaktayım.
1) Ne zaman emekli olabilirim? Yıl olarak emekliliği hakediş tarihim ne olur? Emekli aylığı almak için yaşı mı beklemem gerekir?
2) SSK da 3 ay sigortalı görünüyor olmanın emekliliğime bir katkısı olur mu?
3) Sağlık durumumdan dolayı her 6-7 yılda bir ameliyat olmam gerekiyor. Yaklaşık 15 yıllık çalışma hayatım içinde 2 kez ameliyat oldum. Ve her defasında en az 4 ay kadar iş göremez raporu almak durumunda kaldım. Acaba sağlık durumumdan dolayı erken emekli(18 yılda) olabilir miyim? Bunun için izlenecek prosedür nedir?

Ne zaman ve nasıl erken emekli olabilirim?

Primi 3600 güne tamamlayarak emekli olabilirsiniz

Soru: 15 Nisan 1952 doğumluyum. 1980 yılında sigortalı oldum. Toplam 1578 gün prim ödemem var. Ne zaman ve nasıl erken emekli olabilirim?

Babam askerliği borçlanırsa ne zaman borçlanmazsa ne zaman emekli olur?

Babanız prim ödemese de Ocak 2014 de emekli olabilir

Soru: Babam 1 Ocak 1956 doğumlu. Askerden sonra sigortalı olmuş. 1980 yılında 20 ay askerlik yapmış. Sigorta giriş tarihi 1 Kasım 1987’dir. 3900 prim günü var. Yine 1987 yılında 6 aylık Bağ-Kur primi var. Askerliği borçlanırsa ne zaman, borçlanmazsa ne zaman emekli olur?

Askerliğimi ödersem ne zaman emekli olurum?

2016 da emekli olmanız mümkün

Soru:1964 doğumluyum. 9 Eylül 1992 tarihinde Bağ-Kurlu oldum. Askerliğimi ödersem, ne zaman emekli olurum? O yıldan beri Bağ-Kurumu ödüyorum.


Hilmi GÜLER

3600 günden ne zaman emekli olabilirim?

Her sigortalı 3600 günle emekli olamaz

Soru: 29 Ocak 1957 doğumluyum. 3600 den emekli ne zaman emekli olabilirim?


Salih ÇELİKTÜRK

Askerlik borçlarını yatırırsam primden mi yoksa günden mi sayılıyor?

Askerlik borçlanması primi borçlanılan gün sayısı kadar artırır

Soru: 1 Nisan 1978 tarihinde SSK'lı oldum. Prim eksikliğinden dolayı emekli olamadım. Askerlik borçlarını yatırırsam, primden mi? Yoksa günden mi sayılıyor?
İbrahim TOPAL

Geride kalan SGK günlerimi asgari ücretten yatırsam emekli maaşım ne kadar düşer?

Aylığınızın düşmemesi için tavandan prim ödemeye devam etmelisiniz

Soru: Şu an 6555 gün prim ödemem var. Yaşa takıldım. Emekli olmama 4 yıl 4 ay var. 6555 gün primim tavandan yattı. Bu geride kalan günlerimi asgari ücretten yatırsam, maaşım ne kadar düşer?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com