Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Haziran 2012 Perşembe

Yıl olarak emekliliği hakediş tarihim ne olur?

Yüzde 40 rapor 18 yılla emekli olmanızı sağlar

Soru: 5 Eylül 1974 doğumluyum. SSK sicil kartımda ilk işe giriş tarihi olarak 1 Ocak 1993 olarak görünüyor. 3 ay sigortalı oldum.
31 Ekim 1997 tarihinde Emekli Sandığına bağlı olarak devlet kurumunda öğretmenliğe başladım, ve o tarihten beri aralıksız halen sigortalı olarak (devlet üniversitesinde) görev yapmaktayım.
1) Ne zaman emekli olabilirim? Yıl olarak emekliliği hakediş tarihim ne olur? Emekli aylığı almak için yaşı mı beklemem gerekir?
2) SSK da 3 ay sigortalı görünüyor olmanın emekliliğime bir katkısı olur mu?
3) Sağlık durumumdan dolayı her 6-7 yılda bir ameliyat olmam gerekiyor. Yaklaşık 15 yıllık çalışma hayatım içinde 2 kez ameliyat oldum. Ve her defasında en az 4 ay kadar iş göremez raporu almak durumunda kaldım. Acaba sağlık durumumdan dolayı erken emekli(18 yılda) olabilir miyim? Bunun için izlenecek prosedür nedir?

Gökçe H. (Kadın)

Cevap:1) Emekli olmak için; 20 tam yıl fiili hizmet süresi ve 54 yaş şartlarına tabisiniz.
Ara vermeden 15 Ağustos 2017 ye kadar çalışarak fiili hizmet sürenizi 20 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 54 yaşınızı dolduracağınız 5 Eylül 2028 de emekli olabilirsiniz.
20 yılınızı doldurduğunuzda işinizden ayrılabilirsiniz. Ancak bu durum da emekli aylığınız 54 yaşınızı dolduracağınız tarihte bağlanır. Emekli ikramiyenizi de aynı tarihte alabilirsiniz.
2) Fili hizmet sürenizi 3 ay erken tamamlamanızı sağlıyor.
3) SGK’ nın sevk edeceği tam teşekküllü hastanenin sağlık kurulundan yüzde 40 ile yüzde 49 oranı arasında bir işgücü kaybı raporu alabilirseniz, 6480 gün(18 yıl) hizmet süresi ile, yüzde 50 ile 59 arasında rapor alabilirseniz 5760 gün(16 yıl) hizmet süresiyle emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com