Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Aralık 2011 Pazartesi

Hizmet tespit davası açarak bildirilmeyen SSK günlerinizi kazanma imkanı hk.

Girişiniz bildirildiğinden hizmet tespit davası açabilirsiniz

Soru: 23 Nisan 1986 işe giriş tarihim. Ancak 4 aylık çalışmam olmasına rağmen hiç prim ödenmemiş. SSK başlangıcım ve emeklilik günüm bu girişten başlar mı? Bu konu da ne yapmam gerek?

Yurtdışı borçlanmasıyla 3600 günden emeklilik hk.

4440 gün borçlanmanız gerekiyor

Soru: Sadettin Bey, 1974-1984 tarihleri arasında yurtdışında çalışan yengemin Türkiye'de ilk işe giriş tarihi 15.12.2011'dir. Kendisi 3600 gün yurtdışı borçlanması yaptığı zaman hangi tarihte emekli olur? Yani 3600 günle emekli olabilir mi?

1475 Sayılı İş Kanununun 14. Maddesine göre kıdem tazminatı alma hk.

Kıdem tazminatında başvuru nasıl olacak?

Okurumuz T. Kıvılcım “1973 yılı doğumluyum ve 1993’ten beri sigortalı olarak çalışıyorum. En son şu an çalıştığım şirkette hizmetim 9.5 sene ve toplam prim günüm 4145 gün. Kıdem tazminatımı alarak ayrılmak istiyorum. 1475 Sayılı İş Kanunu’nun 14. Maddesi’ne göre kıdem tazminatımı alabiliyorum. ‘Kıdem tazminatını alabilir’ yazısını SGK il müdürlüğünden aldıktan sonra işverene müracaatım ne şekilde olacak?” diyor.

Kıdem tazminat almak için SSK'dan kıdem tazminatı alabilir yazısı alarak işverene başvurma hk.

Kıdem tazminatınızı alabilirsiniz

Soru: Hizmet sürem ve primim dolmuş durumda, sadece yaşı bekliyorum. İş yerimden emeklilik için müracaat edip ayrılmam halinde tazminat alabilir miyim?

Yaşını büyütenlerin emeklilik durumu hk.

Yaş büyütenler erken emekli olabilir mi?

Okurlarımızdan gelen soruların önemli bir kısmını emeklilik konuları oluşturuyor. Özellikle mahkemeden yaş tashihi yapıp, yaşını büyütenler emekli olurken hangi yaşın dikkate alınacağını soruyor.

Sigorta başlangıç tarihinden sonraki yaş düzeltmeleri hk.

Başlangıçtan sonraki yaş düzeltmeleri dikkate alınmaz

Soru: 4 Kasım 1966 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 1 Nisan 1984 dür. İşe giriş tarihinden sonra mahkeme kararıyla yaşımı bir yaş büyüttüm. SSK'dan ne zaman emekli olabilirim?

Yurtdışı borçlanması için Libya’daki T.C. Trablus Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliğinden onaylı hizmet belgesi alma hk.

Yurtdışı çalışmanızı ve askerlik sürenizi borçlanıp 60 günde prim ödemelisiniz

Soru: 12 Ocak 1956 doğumlum.1973’te SSK’lı oldum. SSK’ya 1971’de bir girişim daha vardı. Ama bulunamıyorum. 1976-1978 yılları arası 2 yıl askerlik yaptım. 1200 gün civarında prim ödemem var. 1980’de Libya’ya giderek 4.5 yıl işçi olarak çalıştım. Eski pasaportumu bulamadığım için günlerimi tam olarak bilmiyorum. Libya’daki günleri borçlandırıp ödeyebilir miyim? Nasıl ödeyebilir miyim?
Ne zaman nasıl emekli olabilirim?

10 Günü Borçlanarak 1 Yıl Erken Emeklilik hk.

Askerliğinizin 10 günü borçlanıp bir yıl erken emekli olabilirsiniz

Soru: 1964 doğumluyum. 1 Haziran 1988 tarihinden beri sigortalıyım. Bugüne kadar toplam 7180 gün prim ödemem var. 1984’te 18 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanmamı ödersem, ne zaman emekli olabilirim?

Emekli ikramiyelerinin ödenmesine ilişkin Yasa Tasarısı hk.

SORU VE CEVAPLAR

Davanızdan sakın vazgeçmeyin!

1973-1986 yılları arsında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Emekli Sandığı'na tabi memur olarak çalıştım. 1986 yılında istifa ettim ve ardından memuriyet için tekrar kadromu talep ettim. 3,5 yıl bekledim ve kadrom verilmedi. Bu 3,5 yıllık zaman içinde yine aynı kurumda SSK'lı olarak çalıştırıldım. 1991 yılında SSK'lı olarak emekli oldum. 16.08.2010 tarihinde SGK'ya başvurarak Emekli Sandığı'na tabi geçen 13 yıl 6 aylık memuriyet sürem için emekli ikramiyemin ödenmesini talep ettim. Bu talebimin reddine dair yazı 21.12.2010 tarihinde SGK'dan tarafıma tebliğ edildi. 10.03.2011 tarihinde İdare Mahkemesi'nde dava açtım. Davam halen devam etmektedir. Hükümetin hazırlamış olduğu yeni yasa tasarısı kapsamında benim durumum ne olacak? Bundan sonrası için bana ne tavsiye edersiniz?

TBMM Genel Kurulunda milletvekili emekli aylıklarının dört partinin ortak önergesiyle artırılması hk.

Milletin vekiline var aslına gelince yok...

Dün gazetelerde okumuşsunuzdur, TBMM Genel Kurulu'nda, ödenmeyen emekli ikramiyeleri ile ilgili yasa görüşülürken yapılan gece yarısı operasyonuyla, milletvekili emekli aylıkları dört partinin ortak önergesiyle artırıldı.

Devlet memuriyetinde geçen süreye ilişkin emekli ikramiyeleri hk.

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN DİRENİYORSUNUZ

Farklı sigortalılık statülerine tabi olarak geçen hizmet süreleri birleştirilerek aylık bağlananlara, devlet memuriyetinde geçen sürelerine ilişkin emekli ikramiyelerinin ödenmesi için, son defa Emekli Sandığı'na tabi görevdeyken emekliye ayrılmış olma' şartını Anayasa Mahkemesi iptal etti. Yeni bir düzenleme yapılması için de bir yıl süre verdi...

Primini tamamlayanların emekli olana kadar çalışma zorunluluğunun olmaması hk.

Primi tamamlayanın emekli olana kadar çalışma zorunluluğu yok

Soru: 17 Eylül 1977 doğumluyum.8 Haziran 1995 yılından beri çalışıyorum. Şu anki prim gün sayım 4937 gün. Toplam prim ödemem 5825 gün. Ne zaman emekli olabilirim? 1 çocuğum var. Doğum borçlanmasın- ödeyebilir miyim? Hamileyken çalıştım. Günlerimi doldurduğum zaman, çalışmazsam olur mu?

Milletvekili emekli aylığına yüzde 100 artış getirilmesi hk

Milletvekili kavramı değişmeli

Böyle bir değişiklik olursa, herhalde buna en çok milletvekilleri ve emeklileri sevinir.
Nedenine gelince, “milletvekili” denince, akla hemen “milletin vekili” kavramı geliyor.
Ondan sonra da kıyaslamalar başlıyor.

Son Kanunla getirilen diğer önemli düzenlemeler hk.

*Son Kanunla getirilen diğer düzenlemeler

1-Emekli hakim, savcı ve memurların emekli aylığından da SGDP kesintisi yapılacak

Asgari kazanç üstünden prim ödeyenlerin emekli maaşlarının düşük bağlanması hk.

Asgariden prim ödeme yerine ödememe daha iyi

Soru: 3 Temmuz 1970 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 10 Haziran 1985 dir. 5600 gün prim ödemem var. 3 Temmuz 2019 tarihinde 5300 gün ile emekliliğe hak kazanmış durumdayım. Emekli olmak için 8 sene yaş itibari ile beklemem gerekiyor. Acaba bu kalan zaman zarfında prim ödemeye devam etmeli miyim? Yoksa prim ödemeyi kesmeli miyim? Maaşıma ne yönde bir katkısı olur?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com