Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2012 Cumartesi

Emekliliğe bir engelim var mı?

Sorun yok, 49 yaşı doldurunca emekli olabilirsiniz

Soru: 23 Ocak 1965 doğumluyum. Sigorta başlangıcım tarihim 21 Nisan 1987 olup, şuana kadar 6605 gün prim ödemem var. Çalışırken askerlik borçlanmasını telekomdayken 18 ay yatırdım. Sigorta başlangıcım askerden sonradır. İş yerinden tazminatlı ayrıldım. Emeklilik için hiç bir engelin yok dediler. Yaştan bekliyormuşum. Ne zaman emekli olabilirim? Emekliliğe bir engelim var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.
ERDAL

Ödeme emri tebliğ edildiğinde, 7 günlük itiraz süresinin hesabında, tebligatın yapıldığı gün, süre hesabında dikkate alınır mı?

Tebliğin yapıldığı gün süre hesabına dâhil edilmez

Soru: Vergi borcumuz için Vergi dairesi ödeme emri tebliğ etti. Ödeme emrinde 7 günde itiraz hakkımız olduğu belirtilmiş. Ödeme emri tebliğ edildiğinde, 7 günlük itiraz süresinin hesabında, tebligatın yapıldığı gün, süre hesabında dikkate alınır mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
MİKAİL

Kimler emlak vergisi vermeyeceği gibi ödediklerini de geri alabilir?

Eşiniz emlak vergisi vermeyeceği gibi ödediklerini de geri alabilir

Soru: Emekli Devlet memuruyum. Kendime ait bir yazlığım ve eşimle ortak bir evimiz var. Ben her ikisi içinde emlak vergisini ödüyorum. Eşimde de yarım hissesi için emlak vergisi ödüyor. Eşimde SSK emeklisi. Başka mal varlığımız yok. Emlak vergi ödememem gerektiğini söyleyende var. Emlak vergisi ödeyip, ödemeyeceğim hususunda aydın aydınlatırsanız sevinirim.
Gülseren ÇÖL

15 yılı doldurduğumda hemen emekliye ayrılabilir miyim?

Emekli ikramiyesi fiili hizmet süresine göre hesaplanır

Soru: 12 yıldır memur olarak çalışmaktayım. 3.derece vergi indiriminden faydalanmaktayım. Engelli olarak memuriyete başladım. Sorum şu olacak; 15 yılı doldurduğumda hemen emekliye ayrılabilir miyim? Ayrılırsam emekli ikramiyemi düşük mü alırım? Yoksa ikramiyemi 25 yıl üzerinden emekli olan memur gibi mi alırım?
Engin SOYLYGAN

Emekli olma yaşında bir indirim söz konusu olabilir mi?

Yakınınız vergi indirimi alırsa hemen emekli olabilir

Soru: 30 Temmuz 1969 doğumlu bir yakınım var. (Erkek) Sigorta girişi 1988 olup bugüne kadar 5623 gün prim ödemesi var. Şubat ayı içinde kalp ameliyatı geçirdi. Kendisine yüzde 40 rapor verildi.(kalp ve yüksek tansiyon hastalığından). Gerek sizin gerekse diğer yazarlardan takip ettiğim kadarı ile, malulen emeklilik için yüzde 60 rapor gerekmekte. Ancak vergi indirimine girdiği için, emekli olma yaşında bir indirim söz konusu olabilir mi?(Yıl olarak).

Yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanununda hapis cezaları kaldırıldı mı?

Ticaret Kanunu’nda hapis cezalarına ince ayar geliyor

Soru: 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanununda hapis cezaları kaldırıldı mı?
ŞAHAP

SGK prim ve vergi borçlarını yapılandıran Torba Kanun yeniden yürürlüğe konacak mı?

Borç yapılandırmasında taksit ödeyemeyenin yanında başvuru yapamayana da yeni bir şans verilmeli

Soru: Prim ve vergi borçlarını yapılandıran Torba Kanun yeniden yürürlüğe konacak deniyordu? Bu kanun çıktı mı?

Nasıl ve ne zaman emekliliğe hak kazanabilirim?

63 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 10 Ağustos 1964 doğumluyum.24 Temmuz 2009 tarihi itibarıyla isteğe bağlı çalışan bağ kurlu olarak primlerimi düzeli olarak ödemekteyim. Daha önce de sigorta girişim yoktur.ben hangi şartlarda nasıl ve ne zaman emekliliğe hak kazanabilirim?
Orhan Durel KURTONOVİÇ

3600 ile emekli olabilir miyim?

8 Eylül 1999 dan sonra sigortalı olanlar 3600 günle emekli olamıyor

Soru: 18 Eylül 2000 yılında işe başladım. 3333 gün prim ödemem var. Acaba ne zaman ve kaç yaşında emekli olabilirim? 3600 ile emekli olabilir miyim?
SELDA

Sigortalılık sürem 20 yıl ne zaman emekli olabilirim?

Prim eksiğinizi doğum borçlanmasıyla tamamlayabilirsiniz

Soru: 1973 doğumluyum. İki çocuğum var. (1999 ve 2008 doğumlular).1 Ağustos 1991 yılında(SSK) sigortam başladı. Prim gün sayım 5051’dir. Sigortalılık sürem 20 yıl. Ne zaman emekli olabilirim?
Nuray SÜRÜCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com