Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Haziran 2012 Cumartesi

Emekli olma yaşında bir indirim söz konusu olabilir mi?

Yakınınız vergi indirimi alırsa hemen emekli olabilir

Soru: 30 Temmuz 1969 doğumlu bir yakınım var. (Erkek) Sigorta girişi 1988 olup bugüne kadar 5623 gün prim ödemesi var. Şubat ayı içinde kalp ameliyatı geçirdi. Kendisine yüzde 40 rapor verildi.(kalp ve yüksek tansiyon hastalığından). Gerek sizin gerekse diğer yazarlardan takip ettiğim kadarı ile, malulen emeklilik için yüzde 60 rapor gerekmekte. Ancak vergi indirimine girdiği için, emekli olma yaşında bir indirim söz konusu olabilir mi?(Yıl olarak).

Cavit GÜMÜŞ
Cevap: Yakınınız, yüzde 60 oranında işgücü kaybı raporu olmadığından malulen emekli olamaz. Ancak, yüzde 40 raporu ile vergi indirim hakkı alabilirse(sorundan vergi indirimi aldığı anlaşılıyor), emekli olmak için; 6 Ağustos 2003 tarihi itibariyle 12 yıldan fazla süredir sigortalı olan vergi indirim hakkı almış özürlülere tanınan, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartlarına tabi olur. Prim ödemesi yeterli olduğundan, yaş aranmadan istediği zaman emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com