Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

11 Temmuz 2016 Pazartesi

Vergi mükellefi olarak yaşı bekliyorum prim ödememek için ne gibi bir yol önerirsiniz?

Prim ödememek için ne yapmalıyım?
Soru: 19 Ekim 1969 doğumluyum 12 Ekim 1990 tarihinde Bağ-Kurlu oldum. Bugüne kadar aralıksız prim ödedim. Bağ-Kurdan önce yapmış olduğum 540 gün askerliğimi borçlandım. 27 Şubat 1989’da sigortalı olarak çalışmaya başladım. Primimi tamamladım. Vergi mükellefi olarak yaşı bekliyorum. Acaba yaşım dolana kadar prim ödemek zorunda mıyım? Prim ödememek için ne gibi bir yol önerirsiniz?
Metin BULUT
Cevap: Maalesef vergi mükellefi olarak yapmakta olduğunuz faaliyete devam ettiğiniz sürece Bağ-Kura prim ödemek zorundasınız. Prim ödememek için, ya faaliyetinizi terk edeceksiniz ya da işyerinizi eşinize veya varsa çocuklarınızın birinin üstüne devredeceksiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Şu an için emekli olabilir miyim?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/

SSK’dan daha erken emekli olabilirsiniz

Soru: 20 Temmuz 1964 doğumluyum. 15 Aralık 1997’de Bağ-Kurlu olup şu anda  18 yıl 2 gün prim ödemem var. Hangi şartlarda daha erken emekli olabilirim? İsteğe bağlı sigortamı veya bir yerden SSK’dan giriş yapmam daha mı iyi olur? Karar veremedim. Bu şartlar da 6482 gün yatmış primim mevcut. Şu an için emekli olabilir miyim? 
Mehmet DOLUNAY
Cevap: Şu an için emekli olamazsınız. 15 yıldan fazla süre prim ödemeniz olduğundan, faaliyetinize son verip bundan sonra prim ödemeseniz de, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte Bağ-Kurdan emekli olabilirsiniz. Ayrıca priminizi 9000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olmanızda mümkün.
Bağ-Kurlular faaliyetlerine son vermeden, başka bir iş yerinde sigortalı çalışarak SSK’ya prim ödeyebiliyorlar. Sigortalı bir işte çalışarak SSK’ya 1260 gün(3.5 yıl) prim ödemeniz ve askerlik sürenizi de borçlanmanız halinde, SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Ve 1260 günden sonra prim ödemeseniz de 56 yaşınızı dolduracağınız 20 Temmuz 2020’de SSK’dan emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Ek 5 sigorta başlattım ödüyorum bundan sonra nasıl yol izlemeliyim?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/
SSK’ya 1259 günden fazla prim ödememelisiniz
Soru: 1972 doğumluyum. 1990 sigorta girişim var. Sadece 8 gün gösterilmiş. 16 Haziran 1997’de yılında polis memuru oldum. 1992 yılında askerlik yapmıştım, onu da saydırdım. Ve 4 Temmuz 2014 de istifa edip ayrıldım. Ayrıldığım da yıpranma hizmeti ve hizmetten saydırdığım askerlik dahil polnet sayfamda 22 yıl 6 ay 8 gün hizmet görünüyordu. 2014 yılı 11. ayda ek 5 sigorta başlattım şuana kadar ödüyorum. Bundan sonra nasıl yol izlemeliyim?
Mehmet EKREM EKİCİ
Cevap: Emekli Sandığından emekli olmak için: 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. Polis memuru olarak hak kazandığınız 4 yıl 3 ay fiili hizmet zammı süreniz de emeklilik yaşınızdan düşülecektir. Doğum tarihiniz ay gün olarak belirtmediğinizden net olarak emekli olacağınız tarih hesaplanamıyor.
Ek 5 kapsamında 2 yıl 5 ay 22 gün( 892 gün) prim ödeyerek toplam priminizi 9000 güne tamamlamanız şartıyla,  yaş olarak 49 yaş 9 ayı dolduracağınız tarihte( doğum tarihinize göre) Emekli Sandığından emekli olabilirsiniz.  Ek 5 kapsamında ihtiyacınızdan fazla prim ödememeye dikkat etmelisiniz. Ek 5 kapsamında 1259 günden fazla prim ödemeniz halinde, Emekli Sandığından değil, SSK’dan emekli olmak durumunda kalırsınız.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com