Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Mayıs 2017 Çarşamba

Hangi şatlarda ne zaman emekli olabilirim?

SSK’ya 1259 günden fazla prim öderseniz SSK’ya tabi olursunuz

Soru: 1 Şubat 1972 doğumluyum. 4 Şubat 1994 yılında öğretmenliğe başladım. Daha sonra 8 ay askerlik yaptım. Hala çalışıyorum. 30 Eylül 2017'de görevimden ayrılıp sigortalı bir işte çalışmak istiyorum. Hangi şatlarda ne zaman emekli olabilir?
 Kalender GÜRBÜZ
Cevap: Askerlik sürenizin 5 ayını borçlanmanız halinde, Emekli Sandığında emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 54 yaş şartlarına tabi olursunuz. 4 Mayıs 2019’a kadar çalışmanızı devam ettirerek, hizmet sürenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 54 yaşınızı dolduracağınız 1 Şubat 2026’da Emekli Sandığından emekli olabilirsiniz. 30 Eylül 2017’de işinizden ayrılıp sigortalı çalışarak 574 gün prim ödeyerek toplam hizmet sürenizi 25 tam yıla(9000 güne) tamamlamanız halinde,  54 yaşınızı dolduracağınız tarihte Emekli Sandığından emekli olabilirsiniz. Ancak SSK’ya 1259 günden fazla prim ödemeniz halinde yine 54 yaşınızı dolduracağınız tarihte SSK’dan emekli olabilirsiniz. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Durdurulan sigortalılık sürenizi ihya etme hk.

Durdurulan sigortalılık sürenizi ihya etmelisiniz

Soru: 1943 doğumluyum. Önce sigortalı olarak çalıştım sonra Devlet Memuru oldum. Ancak daha sonra istifa ederek 1983’de müteahhitlik yapmaya başladım. Bugüne kadar ödedim SSK ve Bağ-Kur prim toplamım 3000 gündür. 600 gün olan askerliğimi henüz borçlanmadım. Bağ-Kur primlerimi muhasebecim yatırmamış. Bende takip edemedim. Acaba nasıl emekli olabilirim?
Mehmet SEVİNÇ/İZMİR
Cevap: Bağ-Kura 1983’de kayıt olup primlerinizi ödemediğinizden sigortalılık süreniz dondurulmuş ve prim borçlarınız silinmiştir. Ancak durdurulan sigortalılık süreleri; silinen prim borçları güncel değerleri üzerinden ödenerek tekrar kazanılabiliyor(ihya işlemi). Bağ-Kurunuzun devam edip etmediğini bildirmemişsiniz. Şayet 6000 gün durdurulan sigortalılık süreniz varsa, bu sürenin primlerini güncel değerleri üzerinden ödeyerek toplam priminizi 9000 güne tamamlayıp emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com