Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Şubat 2013 Çarşamba

Tavandan SSK primi ödeme - YAŞ DOLANA KADAR TAVANDAN ÖDENEN SSK PRİMLERİNİN EMEKLİ MAAŞINA ETKİSİ!


Yaş dolana kadar tavandan prim ödeme emekli aylığını artırır

Soru: 3 Ocak 1971 Doğumluyum. 1 Ağustos 1988’den beri sigortalıyım.  Mevcut durumda özel bir şirkette çalışmaktayım. Emeklilik şartlarından olan prim gün sayımı doldurdum. Sigortalılık süremin dolmasına 1 yıl kaldı. Yaş için ise, 9 yıl beklemem gerekiyor. Emekliliği etkileyecek bu süreçte aklıma takılan birkaç soruyu size sorma ihtiyacı duydum.

1) Sigortalılık süresi dolduğunda prim ödememi kesip emeklilik yaşımın dolmasını mı beklemeliyim? Yoksa süre dolunca direkt emekliğimi isteyebilir miyim?

2) Yaş dolana kadar prim ödemeye devam edeceksem şu an 3.000,00.-TL gözüken Brüt maaşımı tavandan yaptırmamın emekli maaşıma bir etkisi olur mu?

Dursun UYSAL

Cevap:1) Prim ve sigortalılık süresini doldurduğunuz tarihte emeklilik başvurusu yapamazsınız. Emekli olmak için aranan sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartlarını birlikte sağlayacağınız tarihte emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

2) Emekli olacağınız yaşı doldurana kadar prime esas kazancın üst sınırından (tavandan) prim ödemeye devam ederseniz, emekli aylığınız yükselir.
 
Ekrem SARISU - POSTA

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
  1. Emekli aylığının çalıştıkça düşmesine kim dur diyecek? - ÇALIŞTIKÇA AZALAN AYLIK - NİÇİN BÖYLE? - Şükrü KIZILOT yazdı!
  2. 1 günlük askerlik borçlanması bile 1 yıl erken emeklilik sağlar mı? - ASKERLİK BORÇLANMASININ SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK YAŞINA ETKİSİNİN TESPİTİ!
  3. Emekli aylığım fazla çalışma günümün olması nedeni ile düşük olabilirmiş bu doğru mudur? - Yoksa çalışabildiğim kadar çalışsam emekli aylığım yüksek olur mu? - 10.000 GÜNDEN FAZLA ÖDENMİŞ PRİMİ OLANLARIN EMEKLİ AYLIĞI!
  4. Emekli olduktan sonra çalışabilir miyim? - Çalışırsam emekli maaşımda kesinti olur mu? - ENGELLİ HAKKIYLA EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞANLARIN DURUMU!
  5. 15 yıl ve 3600 gün şartlarını doldurmadığım için tazminatımı alıp işten çıkamıyorum - Askerlik ödemesini yaparsam kıdem tazminatı almam için eksik olan yılımı tamamlama konusunda bana faydası olur mu? - ASKERLİK BORÇLANMASI YAPARAK 15 YIL 3600 GÜNDEN KIDEM TAZMİNATINA HAK KAZANMA!
  6. Askerlik borçlanmamı ödersem kaç yaşında emekli olurum? - Ödemezsem kaç yaşında emekli olurum? - ASKERLİK BORÇLANMASININ EMEKLİLİK YAŞINA OLAN ETKİSİNİN TESPİTİ!
  7. 1965 doğumlu bayanım - 1995 tarihli SSK girişim var - Ne zaman emekli olabilirim? - 58 YAŞINDA 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  8. 69 gün Bağ-Kur hizmetim var - 20.05.1991 tarihinden itibaren sigortalı çalışıyorum - Ne zaman emekli olabilirim? - SGK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  9. 05.01.1993 tarihinde bir Kamu kurumunda memur olarak göreve başladım - Ayrıca 01.12.1990 tarihinde Yedek Subay olarak askerliğe başladım 31.03.1992 tarihinde tezkere aldım - Ne zaman emekli olurum? - MEMUR EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  10. 10.07.1989 tarihli SSK girişim var - 1986/1988 yıllarında 18 ay askerlik yaptım - Askerlik borçlanmasını yaparsam ne zaman emekli olabilirim? - ASKERLİK BORÇLANMASININ EMEKLİLİK YAŞINA ETKİSİ!
  11. Askerlik borçlanması yaparsam ne zaman emekli olurum? - Ayrıca askerlik borçlanmasının bana ne gibi faydası olur? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA 1 YIL ERKEN EMEKLİLİK!
  12. 2013 yılında daha az otomobil vergisi ödemek ister misiniz? - Otomobil, cip, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzeri taşıt sahipleri okusun - ÖDEDİĞİNİZ ESKİ VERGİLERİ NASIL GERİ ALABİLİRSİNİZ?
  13. Memur maaşlarına Ocak 2013 itibariyle yüzde kaç zam yapılacak? - MEMURA ENFLASYON ZAMMI!
  14. İntibak yasasıyla neden benim emekli aylığım 124 lira artarken arkadaşımın aylığı 200 lira artıyor? - Acaba bir yanlışlık mı var? - EMEKLİLERE VERİLEN İNTİBAK ZAMMINDAKİ FARKLAR NEREDEN KAYNAKLANIYOR?
  15. Bağ-Kur prim borcundan kurtulmak mümkün mü? - ESNAF BAĞ-KUR PRİM BORÇLARI!
  16. SSK ilk işe başlama tarihim 1988 olup askerliğimi 1985 yılında 18 ay yaptım - Borçlanırsam ne zaman emekli olabilirim? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK!
  17. İnternetten SSK günlerime baktığımda girişim 1996 yılından itibaren gözüküyor acaba ben ne zaman emekli olurum? - EMEKLİLİK TARİHİNİ TEYİT ETTİRMEK!
  18. Vergi indirimiyle emeklilikte maaş hesaplanması nasıl yapılıyor? - ENGELLİ HAKKIYLA EMEKLİLİK!
  19. Bağ-Kur başlangıç tarihim 1 Nisan 2003 acaba kaç yaşında ve kaç günle emekli olabilirim? - 9000 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  20. Emeklilik tarihinize 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapma - SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ!
  21. 15 yıl 3600 gün yasasına göre kıdem tazminatımı alıp işten çıkma hakkım var mı? - KIDEM TAZMİNATINDA ÇOK ÖNEMLİ AYRINTI!
  22. Emeklilikte hangi yaş grubuna tabiyim? - Hangi tarihte emekli olabilirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  23. Emeklilik için günüm dolu olduğu halde prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi? - Askerlik borçlanması yapsam erken emekli olabilir miyim? - Bu maaşı etkiler mi? - ASGARİDEN SGK PRİMİ YATIRANLARIN DİKKATİNE!
  24. Emekli olabilmek için yaşı geçmiş olup primler yetersiz kalmaktadır - Bu durumda çok seneler geçmeden nasıl emekliliğe hak kazanır? - Ne yapmamız gerekir? - 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  25. 14 yaşımdan beri kronik bir rahatsızlığım bulunmakta - 1950 gün primim var - Bu şartlarla en erken ne zaman emekli olabilirim? - VERGİ İNDİRİM HAKKI ALARAK EMEKLİLİK!
  26. Yaşımı büyütsem emekli olabilir miyim? - SİGORTALI BAŞLANGICINDAN SONRA MAHKEME KARARIYLA YAŞINI BÜYÜTENLERİN EMEKLİLİK DURUMU NEDİR?
  27. Emeklilikte En Çok Merak Edilenler - HANGİ KURUMDAN EMEKLİ OLMAK DAHA KOLAY? - Şükrü KIZILOT yazdı!
  28. Net Asgari Ücret Kaç Liraya Yükseldi? - 2013 BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
  29. 1978 senesinden SSK girişim var - Ne zaman emekli olurum? - Ne kadar emekli maaşı alırım? - 44 YAŞINDA 5000 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  30. Ne zaman emekli olabilirim, askerlik borçlanması yapmam gerekiyor mu, gerekiyorsa, ne kadar öderim? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK!
  31. 3600 günle ne zaman emekli olabilirim? - SSK YAŞTAN EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  32. 1986 tarihli Sigorta girişim var - 1989/1990 yıllarında 18 ay askerlik yaptım - Askerliğimi borçlanmam gerekir mi? - KİMLERİN ASKERLİK BORÇLANMASI EMEKLİLİKTE İŞE YARAMAZ?
  33. Net Asgari Ücret Kaç Liraya Yükseldi? - 2013 BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
  34. Emekli aylığı bağlanırken hangi durumda son 7 yıl hesabı yapılmaz? - MALULEN EMEKLİLİK TALEBİNDE BULUNMADAN ÖNCE MUTLAKA OKUYUN!
  35. 2 çocuk için doğum borçlanması yaparsam yaşlılıktan veya normal ne zaman nasıl emekli olabilirim? - EMEKLİLİKTE ESKİ YASAYA TABİ OLAN BAYANLAR!
  36. İşveren asgari geçim indirimini ödemiyorsa ne yapabilirsiniz? - ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ ALAMAYANLAR OKUSUN!
  37. 1982 yılında çalıştığımız yerden ödenmiş sigortamız çıkmadı şimdi ne yapmamız lazım? - SSK HİZMET TESPİT DAVASINDA ZAMAN AŞIMINA DİKKAT!
  38. Ne zaman emekli olurum aydınlatırsanız sevinirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  39. Emeklinin intibak farkları hangi tarihten itibaren emekli maaşlarına yansıtılacak? - İNTİBAK ZAMMINI BEKLEYEN EMEKLİLER OKUSUN!
  40. Hangi emekli ne kadar zam alacak? - İNTİBAK YASASI!
  41. Emeklilik şartları - SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİNİN ÖNEMİ - KADINLARIN DURUMU - ERKEKLERİN DURUMU - KADEMELİ EMEKLİLİK KOŞULLARINA TABİ OLANLAR - Şükrü KIZILOT yazdı!
  42. Sigortalılar lehine çıkan yeni düzenlemeler - BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR!
  43. 1960 doğumlu babam ne zaman emekli olabilir? - EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  44. İşe iade davası sonucunda işe başlatılmayan işçilerin bilgisine - TAZMİNAT HAKKI!
  45. Çalışan ve emeklililer için SGK Formları - 81 FORM VE DİLEKÇE ÖRNEĞİ!
  46. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Durumu - SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  47. Emeklilik şartlarınızı değiştirmediğinden borçlanmaya gerek yok - GEREKSİZ ASKERLİK BORÇLANMASINA DİKKAT!
  48. Emekli olan bir vatandaş çalıştığı yerde sigortalı gösterilirse emekli maaşından kesinti yapılır mı? - ÇALIŞAN EMEKLİLERİN BİLGİSİNE!
  49. 5510 sayılı kanuna göre annem hem dul aylığı hem de kendi emekli aylığını alabilecek midir? - ÇİFT EMEKLİ AYLIĞI!
  50. Borçlanma bedeline ait ödeme makbuzunu emeklilik dilekçesi verilirken mi sunmamız lazım? - SGK HİZMET BORÇLANMASI YAPANLARIN BİLGİSİNE!
  51. SSK ve Bağ-kur Emeklilik Tarihi Hesaplamaları -Yeni Emeklilik Başvuruları - SGK EMEKLİLİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ!
  52. Annem 2000 yılından önce babamın vefatı ile beraber malulen emekli maaşı alıyor? - İntibak yasasından yararlanacak mıyız? - DUL AYLIĞI ALANLARIN İNTİBAK DURUMU!
  53. Şu anda kendi isteğimle iş yerinden ayrılırsam kıdem tazminatı alabilir miyim? - SSK primlerim asgari ücretten yattığı için ne kadar tazminat alabilirim? - 15 YIL 3600 GÜNLE KIDEM TAZMİNATI!
  54. 15 Mayıs 1984 tarihinde SSK girişim var - Ne zaman emekli olabilirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  55. İsteğe bağlı Bağ-Kur günlerimi SSK ile birleştirsem avantajım ne olur? - SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME!
  56. SSK başlangıç tarihi önemliymiş emeklilik tarihini değiştiriyormuş doğru mu? - EMEKLİLİKTE İLK İŞE GİRİŞ TARİHİNİN ÖNEMİ!
  57. Erken emeklilik için askerlik borçlanmamı yapmamın herhangi bir faydası olabilir mi? - ASKERLİK BORÇLANMASI EMEKLİLİKTE KİMLERİN İŞİNE YARAMAZ?
  58. İntibak zammınızı öğrenmek çok kolay - EMEKLİLER ALACAĞI İNTİBAK ZAMMINI NASIL ÖĞRENEBİLİR?
  59. Staj başlangıcı erken emekli eder mi? - TİCARET LİSESİ STAJ GİRİŞİ EMEKLİLİKTE SAYILIR MI?
  60. Bulgaristan günlerini borçlanarak emekli olabilir mi? - BULGARİSTAN BORÇLANMASININ ŞARTLARI!
  61. Sosyal Güvenlik Mahkemeleri nihayet kuruldu - 15 İL 18 ADLİYEDE FAALİYETE GEÇİYOR - ARTIK DAVALAR DAHA HIZLI SONUÇLANACAK!
  62. 900 günden dul ve yetim aylığı alamayanları sevindirecek Yargıtay kararı - 1 EKİM 2008 TARİHİNDEN SONRA VEFAT EDEN SİGORTALILARIN HAKSAHİPLERİ BU HABERE DİKKAT!
  63. Emekliliğime 7 sene var bu süreyi ödeme yapmadan geçirirsem eşimin Bağ-Kur'undan sağlık yardımı alabilir miyim? - ÇALIŞMAYAN ERKEK EŞİNİN ÜSTÜNDEN SAĞLIK YARDIMI ALABİLİR Mİ?
  64. Emeklilik tarihinize 1 yıl kala hizmet birleştirme başvurusu yapma - SSK VE BAĞ-KUR HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ!
  65. 15 yıl 3600 gün yasasına göre kıdem tazminatımı alıp işten çıkma hakkım var mı? - KIDEM TAZMİNATINDA ÇOK ÖNEMLİ AYRINTI!
  66. Emeklilikte hangi yaş grubuna tabiyim? - Hangi tarihte emekli olabilirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  67. Bu siteye üye olun ev ve dekorasyon ürünlerindeki indirimlerden haberiniz olsun - ÜCRETSİZ KOLAY ÜYELİK!
  68. Emeklilik için günüm dolu olduğu halde prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi? - Askerlik borçlanması yapsam erken emekli olabilir miyim? - Bu maaşı etkiler mi? - ASGARİDEN SGK PRİMİ YATIRANLARIN DİKKATİNE!
  69. Emekli olabilmek için yaşı geçmiş olup primler yetersiz kalmaktadır - Bu durumda çok seneler geçmeden nasıl emekliliğe hak kazanır? - Ne yapmamız gerekir? - 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  70. 14 yaşımdan beri kronik bir rahatsızlığım bulunmakta - 1950 gün primim var - Bu şartlarla en erken ne zaman emekli olabilirim? - VERGİ İNDİRİM HAKKI ALARAK EMEKLİLİK!
  71. Yaşımı büyütsem emekli olabilir miyim? - SİGORTALI BAŞLANGICINDAN SONRA MAHKEME KARARIYLA YAŞINI BÜYÜTENLERİN EMEKLİLİK DURUMU NEDİR?
  72. Emeklilikte En Çok Merak Edilenler - HANGİ KURUMDAN EMEKLİ OLMAK DAHA KOLAY? - Şükrü KIZILOT yazdı!
  73. Net Asgari Ücret Kaç Liraya Yükseldi? - 2013 BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
  74. Ne zaman emekli olabilirim, askerlik borçlanması yapmam gerekiyor mu, gerekiyorsa, ne kadar öderim? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK!
  75. 3600 günle ne zaman emekli olabilirim? - SSK YAŞTAN EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  76. 1986 tarihli Sigorta girişim var - 1989/1990 yıllarında 18 ay askerlik yaptım - Askerliğimi borçlanmam gerekir mi? - KİMLERİN ASKERLİK BORÇLANMASI EMEKLİLİKTE İŞE YARAMAZ?
  77. Net Asgari Ücret Kaç Liraya Yükseldi? - 2013 BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
  78. Emekli aylığı bağlanırken hangi durumda son 7 yıl hesabı yapılmaz? - MALULEN EMEKLİLİK TALEBİNDE BULUNMADAN ÖNCE MUTLAKA OKUYUN!
  79. 2 çocuk için doğum borçlanması yaparsam yaşlılıktan veya normal ne zaman nasıl emekli olabilirim? - EMEKLİLİKTE ESKİ YASAYA TABİ OLAN BAYANLAR!
  80. İşveren asgari geçim indirimini ödemiyorsa ne yapabilirsiniz? - ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ ALAMAYANLAR OKUSUN!
  81. 1982 yılında çalıştığımız yerden ödenmiş sigortamız çıkmadı şimdi ne yapmamız lazım? - SSK HİZMET TESPİT DAVASINDA ZAMAN AŞIMINA DİKKAT!
  82. Ne zaman emekli olurum aydınlatırsanız sevinirim? - SSK EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  83. Emeklinin intibak farkları hangi tarihten itibaren emekli maaşlarına yansıtılacak? - İNTİBAK ZAMMINI BEKLEYEN EMEKLİLER OKUSUN!
  84. Hangi emekli ne kadar zam alacak? - İNTİBAK YASASI!
  85. Emeklilik şartları - SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİNİN ÖNEMİ - KADINLARIN DURUMU - ERKEKLERİN DURUMU - KADEMELİ EMEKLİLİK KOŞULLARINA TABİ OLANLAR - Şükrü KIZILOT yazdı!
  86. Sigortalılar lehine çıkan yeni düzenlemeler - BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR!
  87. 1960 doğumlu babam ne zaman emekli olabilir? - EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  88. İşe iade davası sonucunda işe başlatılmayan işçilerin bilgisine - TAZMİNAT HAKKI!
  89. Çalışan ve emeklililer için SGK Formları - 81 FORM VE DİLEKÇE ÖRNEĞİ!
  90. Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Durumu - SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  91. Emeklilik şartlarınızı değiştirmediğinden borçlanmaya gerek yok - GEREKSİZ ASKERLİK BORÇLANMASINA DİKKAT!
  92. Emekli olan bir vatandaş çalıştığı yerde sigortalı gösterilirse emekli maaşından kesinti yapılır mı? - ÇALIŞAN EMEKLİLERİN BİLGİSİNE!
  93. 5510 sayılı kanuna göre annem hem dul aylığı hem de kendi emekli aylığını alabilecek midir? - ÇİFT EMEKLİ AYLIĞI!
  94. Borçlanma bedeline ait ödeme makbuzunu emeklilik dilekçesi verilirken mi sunmamız lazım? - SGK HİZMET BORÇLANMASI YAPANLARIN BİLGİSİNE!
  95. Askerlik borçlanması ile ne zaman emekli olabilirim? - ASKERLİK BORÇLANMASIYLA ERKEN EMEKLİLİK!

Beni emekli etmiyorlar - Git hakkını iş mahkemesinde ara diyorlar - Ne yapayım? - ÇAKIŞAN SGK HİZMET SÜRELERİNİN İPTALİ!

Çakışan sürelerden biri iptal edilir

Soru: 1969 doğumluyum. Almanya da sigorta başlangıcım Eylül 1987 dir. 4a günlerim 5500 gün, 4b günlerim 1700 gün. En son 4 yılım 4a. lı. SGK tahakkuk cetvellerini bana yolladı bende ödememi 2007 de yaptım. Ama, emekli maaş başvurusunda, memurların tahakkuk cetvelini  hazırlarken 900 gün çakışma yaptıkları ortaya çıktı. Beni emekli etmiyorlar. Git hakkını iş mahkemesinde ara diyorlar. Ne yapayım? Ben çakışan günlerin iadesini istemiyorum. Borçlanıp, ödediğim tüm günlerin sayılmasını istiyorum.

Gülten KARABULUT / ALMANYA

Cevap: Çakışan günler iki sigortalılığa sayılmaz. Çakışan sigortalılık günlerinden hangisi geçerliyse o sayılır, diğeri dikkate alınmaz. Bu yasa gereği yapılan bir işlem. Sorunuzdan sayılmayan günlerinizin 4/a sigortasına(SSK’ya) ait olduğu anlaşılıyor.

Verdiğiniz bilgilere göre net cevap veremeyiz. Ancak genel ve tahmini bilgiler verebiliriz. Son 4 yıllık SSK prim ödemenizden 900 gün sayılmıyorsa, son yedi yıllık prim ödemeniz içinde Bağ-Kura fazla prim ödemeniz olduğundan, Bağ-Kur şartlarıyla emekli olacaksınız. Bağ-Kur, emekli aylığı bağlamak için en az 7200 gün prim arar. Şayet sayılmayan günleriniz belirttiğimiz gibi son 4 yıldaki SSK primlerindense, ya sigortalı çalışarak 720 gün daha prim ödeyeceksiniz. Ya da varsa Almanya’daki çalışma sürenizin veya ev kadını olarak geçen sürenizden 900 gün daha borçlanarak Bağ-Kurdan emekli olacaksınız.

Sorunuza daha net cevap verebilmemiz için; doğum tarihinizi (gün, ay, yıl olarak) SSK(4/a) ve Bağ-Kur(4/b) başlangıç tarihinizi ve yurtdışına hangi tarihte çıktığınızı, yurtdışı çalışma sürenizi borçlanıp borçlanmadığınızı, borçlanmışsanız kaç gün ve hangi kuruma (SSK, Bağ-Kur) borçlandığınızı bildirmeniz gerekiyor. 

Ekrem SARISU - POSTA

--
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
  1. Gurbetçinin emeklilik hakkı bitiyor mu? - Bundan sonra Türkiye'den emekli olamayacak mıyız? - Hakkımız kaldırılacaksa hemen borçlanma yapalım mı?
  2. Bağ-Kur emeklisiyim İntibak yasasıyla benim de aylığım artacak mı?
  3. Annemin maaşında eksik ödeme varsa bunu nasıl öğrenebilirim? - Eksik ödenen toplu parayı almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
  4. Banka sandıklarından emekli olanlar intibak yasasından faydalanabiliyor mu?
  5. Bağ-kur prim borcu nedeniyle hizmetleri silinenler okusun - BAĞ-KUR SİGORTALILIK SÜRELERİNİN CANLANDIRILMASI ÖRTÜLÜ PRİM AFFIDIR!
  6. Emeklilik öncesi SSK ve Bağ-kur Hizmet Birleştirme Talebinde Bulunmanın Önemi hk.
  7. İleri derece Şeker hastası olanlar malulen emekli olabilir mi?
  8. SSK şartları ile emekli olabilmesi için daha kaç gün isteğe bağlı sigorta primi ödeyebiliriz?
  9. 53 yaşında 5600 günden emeklilik
  10. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  11. Emekliye intibak zammında SGK prim günü ne kadar önemli? - KAÇ BİN GÜNÜ OLAN KAÇ LİRA ZAM ALACAK?
  12. Ne kadar emekli maaşı alırım?
  13. İntibak yasası ile emekli aylığım ne kadar artacak? - İNTİBAK ZAMMINDAN FAYDALANMAK İÇİN BAŞVURU GEREKİYOR MU?
  14. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  15. SSK ve Bağ-kur Emeklilik, İntibak Yasası, Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında - YENİ HABER VE YORUMLAR!
  16. ÇALIŞAN VE EMEKLİLERİ YAKINDAN İLGİLENDİREN YASA TASARISI - TBMM GÜNDEMİNDE!
  17. 2000 yılı öncesi emekli oldum İntibak zammı alabilecek miyim?
  18. Emekliye en fazla ne kadar intibak zammı verilecek?
  19. Emeklilerin intibak zammında merak edilenler - Dr. Resul KURT yazdı!
  20. SGDP prim borcu olan emeklilere af müjdesi - YENİ!
  21. 2013 yılında asgari ücret vergi dışı olacak mı? - ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KALDIRILACAK MI?
  22. Ne kadar emekli maaşı ve vergi iadesi alabilirim?
  23. Çalıştıkça emekli maaşı düşenler şokta - Ali TEZEL yazdı!
  24. Sosyal Güvenlikte neler değişiyor? - KİMLERE AF GELİYOR VE HANGİ UYGULAMALARA SON VERİLİYOR? - Ekrem SARISU yazdı!
  25. Uzman ve usta öğretici borçlanma bedellerinin ödenme süresi hk.
  26. Emeklilerin intibak zammında merak edilenler - Dr. Resul KURT yazdı!
  27. Prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi?
  28. Staj yapan öğrencilerin primi ödenmezse ne olur?
  29. SSK'dan emekliyim özel bir sektörde SSK'lı olarak çalışıyorum bunu SGK'ya bildirmem gerekiyor mu?
  30. Hangi emekli ne kadar zam alacak? - İNTİBAK YASASI!
  31. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  32. İntibak zamları ne zaman yatıyor? - İNTİBAK HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULARA YANITLAR!
  33. Emekli Sandığı hizmet ihya işlemleri - NASIL YAPILIR?
  34. Emekliye en fazla ne kadar intibak zammı verilecek?
  35. Banka sandıklarından emekli olanlar intibak yasasından faydalanabiliyor mu?
  36. İntibak zammı soruları - Kimler intibak zammı alacak? - Paralar ne zaman yatacak? - Varisler alacak mı? - Toplu para var mı? - CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
  37. Emeklilerin intibak zammında merak edilenler - Dr. Resul KURT yazdı!
  38. Emeklilik şartları - SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİNİN ÖNEMİ - KADINLARIN DURUMU - ERKEKLERİN DURUMU - KADEMELİ EMEKLİLİK KOŞULLARINA TABİ OLANLAR - Şükrü KIZILOT yazdı!
  39. SGK ve GSS Prim Borçları İçin Temizlik Harekatı - Şevket TEZEL yazıyor!
  40. Sosyal Güvenlikte neler değişiyor? - KİMLERE AF GELİYOR VE HANGİ UYGULAMALARA SON VERİLİYOR? - Ekrem SARISU yazdı!
  41. İntibakta emekliye 22.000 TL toplu para piyangosu - EMEKLİ MAAŞLARINI ÇEKMEYE GİTTİKLERİNDE HESAPLARINDAKİ PARAYI GÖRÜNCE ŞOK OLACAKLAR!
  42. Emekliliğe başvurup sağlıktan yararlanamayanlar - SGK'nın gasp ettiği sağlık yardımı hakkı - Dr. Resul KURT yazdı!
  43. SSK dosyasında Bağ-kur hizmetlerini birleştirme - Bağ-kur dosyasında SSK hizmetlerini birleştirme - EMEKLİLİK ÖNCESİ SGK HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİ!
  44. Yaş haddinden daha erken emeklilik
  45. SGK ve GSS Prim Borçları İçin Temizlik Harekatı - Şevket TEZEL yazıyor!
  46. Kaç yaşında emekli olabilirim? - Günlerim yetmez ise askerlik borçlanması yapabilir miyim?
  47. 3600 günle ne zaman emekli olabilirim? - SSK YAŞTAN EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  48. Tarım sigortasından emekli olanlara intibak zammı var mı?
  49. 50 yaşında 9000 günden emeklilik - BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESABI!
  50. Annemin maaşında eksik ödeme varsa bunu nasıl öğrenebilirim? - Eksik ödenen toplu parayı almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
  51. Memuriyetten emekliliğim için aradaki askerlik ve ödenmemiş günlerimin tamamlanmasının bana bir faydası olur mu?
  52. SGK resmi internet sitesi www.sgk.gov.tr en çok hangi bölümler ilgi görüyor? - SGK WEB SİTESİ 6 MİLYAR 127 MİLYON HİT ALDI!
  53. Emekli Sandığı hizmetleriyle prim gün şartını doldurarak emeklilik
  54. Bir işe çift maaş - YAZIK DEĞİL Mİ BU MİLLETİN PARASINA?
  55. 2000 yılından beri Alman vatandaşıyım bu şartlarda Türkiye'den nasıl ve ne zaman emekli olabilirim? - YABANCI VATANDAŞ OLARAK AYLIĞIMI NASIL TAM AYLIĞA DÖNÜŞTÜRÜRÜM?
  56. Memur maaşlarına Ocak 2013 itibariyle yüzde kaç zam yapılacak? - MEMURA ENFLASYON ZAMMI!
  57. Çeyiz yardımı üstünden 24 ay geçmedikçe annenizin aylığı artmaz - EVLENME YARDIMI ALANLAR OKUSUN!
  58. 3600 günle ne zaman emekli olabilirim? - SSK YAŞTAN EMEKLİLİK HESAPLAMA!
  59. Hangi emekli ne kadar zam alacak? - İNTİBAK YASASI!
  60. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  61. İntibak zamları ne zaman yatıyor? - İNTİBAK HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULARA YANITLAR!
  62. Emekli Sandığı hizmet ihya işlemleri - NASIL YAPILIR?
  63. Emekliye en fazla ne kadar intibak zammı verilecek?
  64. Banka sandıklarından emekli olanlar intibak yasasından faydalanabiliyor mu?
  65. İntibak zammı soruları - Kimler intibak zammı alacak? - Paralar ne zaman yatacak? - Varisler alacak mı? - Toplu para var mı? - CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
  66. Emeklilerin intibak zammında merak edilenler - Dr. Resul KURT yazdı!
  67. Emeklilik şartları - SİGORTA BAŞLANGIÇ TARİHİNİN ÖNEMİ - KADINLARIN DURUMU - ERKEKLERİN DURUMU - KADEMELİ EMEKLİLİK KOŞULLARINA TABİ OLANLAR - Şükrü KIZILOT yazdı!
  68. SGK ve GSS Prim Borçları İçin Temizlik Harekatı - Şevket TEZEL yazıyor!
  69. Geriye dönük SSK prim boşluklarını toptan ödeyerek emekli olabilir miyim?
  70. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  71. Bağ-kur prim borcu nedeniyle hizmetleri silinenler okusun - BAĞ-KUR SİGORTALILIK SÜRELERİNİN CANLANDIRILMASI ÖRTÜLÜ PRİM AFFIDIR!
  72. İki kocamdan iki ayrı dul maaşı alabilir miyim? - İKİ KOCADAN İKİ MAAŞ VAR MI?
  73. Toplu para alabilecek miyim?
  74. Kendi isteğimle işten ayrıldığım takdirde kıdem ve ihbar tazminatı alabiliyor muyum?
  75. İleri derece Şeker hastası olanlar malulen emekli olabilir mi?
  76. Emekli ikramiye hesabı - Kimler ikramiye alabiliyor? - Kimlere ikramiye yok?
  77. ÖZEL BANKA VE BORSA SANDIKLARINDAN EMEKLİ OLANLARIN İNTİBAK DURUMU!
  78. Kıdem tazminatı alabilir miyim?
  79. Tarım sigortasından emekli olanlara intibak zammı var mı?
  80. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  81. Hem kendi emekli maaşımdan hem de dul aylığımdan %15 oranında SGDP kesiliyor bu işlem doğru mudur?
  82. Yaş haddinden ne zaman emekli olabilir? - 3600 GÜNDEN EMEKLİLİK!
  83. Çalıştıkça emekli maaşı düşenler şokta - Ali TEZEL yazdı!
  84. Kaç yaşında emekli olabilirim? - Askerlik borçlanması yapsam ne zaman emekli olurum?
  85. Askerliğimi borçlanırsam emeklilikte bana faydası olur mu? - Olursa askerlik süremin ne kadarını borçlanayım?
  86. Engelli hakkıyla erken emekli olmak isteyenlerin dikkatine!
  87. SGK ve GSS Prim Borçları İçin Temizlik Harekatı - Şevket TEZEL yazıyor!
  88. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  89. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  90. Emekli olmak için daha ne kadar prim ödemeliyim?
  91. Eşimin prim günü kaç gün olacak ve ne zaman emekli olacak?
  92. ÇALIŞAN VE EMEKLİLERİ YAKINDAN İLGİLENDİREN YASA TASARISI - TBMM GÜNDEMİNDE!
  93. TSK'da astsubay olarak çalışıyorum ne zaman emekli olacağımı bildirir misiniz?
  94. İntibak ve zam haberleriyle heyecanlanan emekliler için şimdi de banka promosyon umudu doğdu - EMEKLİYE YILDA 600 - 1.800 LİRA ARASINDA PROMOSYON GELİRİ!
  95. SSK ve Emekli Sandığı çalışmaları birleşir mi? - Hizmet birleştirmesi emeklilik için yararıma olur mu?
  96. 260 TL civarında intibak farkı alabilirsiniz - İNTİBAK YASASI!
  97. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  98. Gurbetçinin emeklilik hakkı bitiyor mu? - Bundan sonra Türkiye'den emekli olamayacak mıyız? - Hakkımız kaldırılacaksa hemen borçlanma yapalım mı?
  99. Geriye dönük SSK prim boşluklarını toptan ödeyerek emekli olabilir miyim?
  100. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  101. Bağ-kur prim borcu nedeniyle hizmetleri silinenler okusun - BAĞ-KUR SİGORTALILIK SÜRELERİNİN CANLANDIRILMASI ÖRTÜLÜ PRİM AFFIDIR!
  102. İki kocamdan iki ayrı dul maaşı alabilir miyim? - İKİ KOCADAN İKİ MAAŞ VAR MI?
  103. Toplu para alabilecek miyim?
  104. Kendi isteğimle işten ayrıldığım takdirde kıdem ve ihbar tazminatı alabiliyor muyum?
  105. İleri derece Şeker hastası olanlar malulen emekli olabilir mi?
  106. Emekli ikramiye hesabı - Kimler ikramiye alabiliyor? - Kimlere ikramiye yok?
  107. ÖZEL BANKA VE BORSA SANDIKLARINDAN EMEKLİ OLANLARIN İNTİBAK DURUMU!
  108. Kıdem tazminatı alabilir miyim?
  109. Hangi emekli ne kadar zam alacak? - İNTİBAK YASASI!
  110. Yeni İntibak Yasasından yararlanabilecek miyim?
  111. İntibak yasası ile emekli aylığım ne kadar artacak? - İNTİBAK ZAMMINDAN FAYDALANMAK İÇİN BAŞVURU GEREKİYOR MU?
  112. Dul veya yetim maaşı alanlara da intibak zammı var mı?
  113. 900 günden dul ve yetim aylığı alamayanları sevindirecek Yargıtay kararı - 1 EKİM 2008 TARİHİNDEN SONRA VEFAT EDEN SİGORTALILARIN HAKSAHİPLERİ BU HABERE DİKKAT!
  114. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  115. İşte intibak rakamları - TABLO
  116. Bağ-Kur emeklisiyim İntibak yasasıyla benim de aylığım artacak mı?
  117. 260 TL civarında intibak farkı alabilirsiniz - İNTİBAK YASASI!
  118. Bayanların emeklilik yaşı ve prim gün sayısı nedir? - Kaç yasında emekli olurum? - YENİ İŞE GİREN BAYANLARIN SGK EMEKLİLİK DURUMU!
  119. Çalıştıkça emekli maaşı düşenler şokta - Ali TEZEL yazdı!
  120. Malulen emekli olanlar İNTİBAK zammı alacak mı?
  121. İntibak zammında emeklilik başvuru tarihinin önemi - EMEKLİLER BU AYRINTIYA DİKKAT!
  122. İntibak Tablolarında gösterge, kademe ve derecemi, farklı prim günlerinde görüyorum hangisi benim zammım?
  123. Emekliye en fazla ne kadar intibak zammı verilecek?
  124. Yer altı işçisi olarak madende çalışanların emeklilik şartları
  125. Yetim maaşı alıyorum İntibak zammından yararlanabilecek miyim?
  126. İntibak zammını öğrenmek için gerekli olan gösterge rakamını tablolarda bir türlü göremiyorum ne yapabilirim?
  127. İntibak zamları ne zaman yatıyor? - İNTİBAK HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULARA YANITLAR!
  128. Sigorta başlangıç tarihim 6 Mayıs 1987 olup 500 gün prim ödemem var ne zaman emekli olurum?
  129. SSK primleri asgari ücretten gösterilen ve fazla mesai ücretleri ödenmeyen işçi açtığı davayı nasıl kazandı? - İŞÇİLERİ SEVİNDİREN PATRONLARI KORKUTAN HABER!
  130. Acaba 3600 günden emeklilik şartlarından yararlanabilir miyim?
  131. Askerliğini yedeksubay olarak 08.09.1999 tarihinden önce ifa edenlerin emeklilik hesabı nasıl yapılır?
  132. SSK primim gerçek maaşımdan düşük gösteriliyor bu durumda kıdem ve ihbar tazminatımı neye göre ve nasıl almam gerekmektedir?
  133. Kayıp SSK günleri olanlar haklarını nasıl arayabilir? - Emekli olduktan sonra tekrar çalışmak mümkün mü?
  134. Bağ-Kur emeklisiyim İntibak yasasıyla benim de aylığım artacak mı?
  135. Emekli ikramiyesinin kıdem tazminatı şartlarına bağlanması ve 15 yıl fiili hizmet süresi ile emekli ikramiyesi alınması uygulaması kimler için geçerlidir?
  136. Prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi?
  137. 2000 yılı öncesi emekli oldum İntibak zammı alabilecek miyim?
  138. Kayıp SSK günleri olanlar haklarını nasıl arayabilir? - Emekli olduktan sonra tekrar çalışmak mümkün mü?
  139. Askerliğini yedeksubay olarak 08.09.1999 tarihinden önce ifa edenlerin emeklilik hesabı nasıl yapılır?
  140. SSK primim gerçek maaşımdan düşük gösteriliyor bu durumda kıdem ve ihbar tazminatımı neye göre ve nasıl almam gerekmektedir?
  141. Emekli ikramiye hesabı - Kimler ikramiye alabiliyor? - Kimlere ikramiye yok?
  142. Annemin maaşında eksik ödeme varsa bunu nasıl öğrenebilirim? - Eksik ödenen toplu parayı almak için nasıl bir yol izlemeliyim?
  143. Banka sandıklarından emekli olanlar intibak yasasından faydalanabiliyor mu?
  144. İntibak zammında emeklilik başvuru tarihinin önemi - EMEKLİLER BU AYRINTIYA DİKKAT!
  145. Kaç yaşında emekli olabilirim? - Askerlik borçlanması yapsam ne zaman emekli olurum?
  146. SSK primleri asgari ücretten gösterilen ve fazla mesai ücretleri ödenmeyen işçi açtığı davayı nasıl kazandı? - İŞÇİLERİ SEVİNDİREN PATRONLARI KORKUTAN HABER!
  147. Acaba 3600 günden emeklilik şartlarından yararlanabilir miyim?
  148. Askerliğini yedeksubay olarak 08.09.1999 tarihinden önce ifa edenlerin emeklilik hesabı nasıl yapılır?
  149. SSK primim gerçek maaşımdan düşük gösteriliyor bu durumda kıdem ve ihbar tazminatımı neye göre ve nasıl almam gerekmektedir?
  150. Kayıp SSK günleri olanlar haklarını nasıl arayabilir? - Emekli olduktan sonra tekrar çalışmak mümkün mü?
  151. Bağ-Kur emeklisiyim İntibak yasasıyla benim de aylığım artacak mı?
  152. Emekli ikramiyesinin kıdem tazminatı şartlarına bağlanması ve 15 yıl fiili hizmet süresi ile emekli ikramiyesi alınması uygulaması kimler için geçerlidir?
  153. Prim yatırmaya devam etmem emekli maaşını etkiler mi?
  154. Net Asgari Ücret Kaç Liraya Yükseldi? - 2013 BRÜT VE NET ASGARİ ÜCRET RAKAMLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!
  155. 2000 yılı öncesi emekli oldum İntibak zammı alabilecek miyim?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com