Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Ocak 2012 Perşembe

Eski yasa şartlarıyla 3600 günden emekli olacak kadınlar hk.

8 Eylül 1999 da 18 yıl sigortalılık süresi olan kadınlar eski yasa şartlarına tabi

Soru: Sigorta girişim 1 Ocak 1977, doğum tarihim 1 Haziran 1960 olup, 2100 gün prim ödemem var. 3600 günle ne zaman emekli olurum?

Milletvekillerinin dudak uçuklatan emekli maaşları hk.

Vekil zammına kavgalı onay!

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün veto gerekçeleri dikkate alınarak değiştirilen ve milletvekillerinin emeklilik maaşını 6 bin 270 TL’ye çıkaran kanun, Ak Parti ve CHP arasında yaşanan kavgalı görüşmelerin ardından 238 oyla kabul edildi.

Torba yasayla Bağ-Kurlulara sigortalı çalışarak SSK primi ödeme imkanı getirilmesi hk.

Bağ-Kurlu sigortalı çalışarak SSK’ya prim ödeyebilir

Soru: Eşim 1995 yılından beri SSK’lı. Ancak şimdi babasının dükkânı onun üstüne devrolacak. Bu durum emekli olmasını engeller mi, geciktirir mi? Ne gibi sıkıntı yaşarız? Bilgilendirirseniz sevinirim.

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortalısı sayılanlar hk.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI KİME NE GETİRİYOR

1 Ekim 2008 de sosyal güvenlik reformu olarak uygulamaya konan önemli yeniliklerden biride Genel Sağlık Sigortasıdır. 1 Ekim 2008 den itibaren kademeli olarak genel sağlık sigortası uygulamasına geçildi. Yeni yılın girmesiyle birlikte, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Genel Sağlık Sigortası kapsamında olmayanlarda, kapsama alınarak ülkede yaşayan herkes genel sağlık sigortalısı oldu.

İki ayrı işyerinden 31 gün SSK bildirimi yapılan sigortalının durumu hk.

İki ayrı işyerinden 31 gün bildirimi yapılan sigortalı

Çalıştığım şirketin bir deposu aynı il sınırları içinde farklı bir ünite adresine taşındı. Bu depoda çalışan 35 işçinin, 20 Aralık olarak eski işyerinden çıkışı verilip, 21 Aralık itibariyle yeni işyerinde girişleri yapıldı. Bu işçiler için eski işyerinde 20 gün, yeni işyerinde 11 gün sigorta günü olmak üzere toplam 31 gün bildirim olacaktır. Bu işlem doğru mudur, yoksa başka bir uygulama şekli var mıdır?

GSS başvurusu yapmaya gerek olmayanlar hk.

Soru: Asgari ücretten çalışıyorum, eşim çalışmıyor ve 5 aylık bebeğimiz var. Genel sağlık sigortası kapsamında ne yapmamız gerekiyor?

GSS primi ödemeden sağlık yardımı almaya devam edecek olanlar hk.

Soru: 19.05.1982 doğumluyum, bekârım ve şu an çalışmıyorum. 2005 ve 2011 yılları arasında bazı işlere girip çıktım. Babam Bağ-Kur emeklisi. Bayan olduğum için sağlık yardımı hakkı bakımından babamdan yararlanabiliyor muyum yoksa GSS'ye mi başvurmam gerekiyor?

Emekli babası üzerinden sağlık yardımı alan boşanmış kadınların GSS durumu hk.

Soru: Annem 1962 doğumlu ve 2009 yılında boşandı. Herhangi bir sağlık güvencesi bulunmamakta olduğundan 2011 Aralık ayında emekli olan babasının sağlık güvencesinden faydalanmaya başladı. GSS için başvuru yapması gerekiyor mu? Yoksa babasından faydalanmakta olduğu sağlık güvencesi geçerli olmaya devam mı edecek?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com