Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Ekim 2016 Perşembe

Acaba ne zaman emekli olabilirim?

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/
29 gün daha prim ödeyip Kasım 2019’u bekleyeceksiniz
Soru: 22 Kasım 1976 doğumluyum. 1 Temmuz 1986 tarihinde sigortalı çalışmaya başladım. Bugüne kadar toplam 5121 gün prim ödemem var. Acaba ne zaman emekli olabilirim?
Seval BATUR
Cevap: Emekli olmak için: 20 yıl sigortalılık süresi, 5150 gün prim ödeme ve 43 yaş şartlarına tabisiniz. 29 gün daha prim ödeyerek, 5121 gün olan prim ödemenizi 5150 güne tamamlamanız şartıyla, 43 yaşınızı dolduracağınız 22 Kasım 2019’da emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Faizsiz Konut Kredisi Hak Sahipliği Belgesi Kimlere Düzenlenmektedir?



Faizsiz Konut Kredisi Hak Sahipliği Belgesi Kimlere Düzenlenmektedir?

Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevler nedeniyle, malul duruma düşerek aylık bağlananlarla bunlardan ölenlerin dul kalan eşi, eşi hayatta değilse veya evlenmiş ise çocukları, çocukları da yok ise ana ve babası, görevleri sırasında ölen er ve erbaşların yukarıdaki sırayla dul ve yetimleri.

Yine görevlerinin neden ve etkisiyle vefat etmeleri nedeniyle haklarında vazife malullüğü hükümleri uygulanan erbaş ve erlerin aylık bağlanan dul ve yetimlerinin talepleri halinde de faizsiz konut kredisi hak sahipliği belgesi düzenlenmektedir. Ölüm olaylarında vazife malullüğünün ortaya çıkış nedeni hak sahipliğine etki etmemektedir.

Bu hak birisi TOKİ tarafından üretilen konutlarda kullanılması şartıyla en fazla 2 defa kullanılmaktadır. Kurumumuzca konuya ilişkin olarak sadece hak sahipliği belgesi düzenlenmektedir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Vergi affının süresi hangi tarihe kadar uzatıldı? - İŞTE YENİ SON BAŞVURU TARİHİ!


Vergi affı süresi uzatıldı

Milyonlarca kişinin kamuya olan borçları için getirilen yapılandırma imkanı büyük ilgi görürken, müjde geldi. Vergi borcu yapılandırması uygulamasında son başvuru tarihi 31 Ekim'den 25 Kasım'a uzatıldı.

Milyonlarca kişinin kamuya olan borçları için getirilen yapılandırma imkanı büyük ilgi görürken, Başbakan Binali Yıldırım müjdeyi verdi. Başbakan Yıldırım, 31 Ekim'de sona ereceği açıklanan vergi alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin başvuruların 25 Kasım'a kadar uzatıldığını bildirdi.

BİR İLKE İMZA ATILDI

İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigortasında hangi süreler dikkate alınmaz?


İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigortasında hangi süreler dikkate alınmaz?

a) Sigortalının tutuklulukta geçen süreleri,
b) Sigortalının iş göremediği süreleri,
c) Grev ve lokavtda geçen süreleri,
d) Askerlikte geçen hizmet süreleri

dikkate alınmaz.

Hastalık Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

4(b)’lilere (kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlara) iş kazası, meslek hastalığı rapor ücreti ödenir mi?


4(b)’lilere (kendi nam ve hesabına bağımsız çalışanlara) iş kazası, meslek hastalığı rapor ücreti ödenir mi?

4/b kapsamında olup, haklarında kısa vadeli sigorta primi kesilenler – şirket ortakları analık halinden yararlanamaz-  için iş kazası, meslek hastalığı ve analık hallerinde rapor ücreti ödenir. Hastalık halinde, bu kişilere rapor ücreti ödenmez.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com