Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Aralık 2015 Cumartesi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 1.200 TL ekstra zam jet hızıyla TBMM'den geçti - YENİ EMEKLİ MAAŞLARI KAÇ TL OLACAK?



Emekliye bin 200 lira

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ekstra zammı jet hızıyla geçirdi. 100 liralık zam Ocak'ta enflasyon farkına ilave olarak yapılacak. Yılda 1.200 lira ödenecek.

Sayıları 8.9 milyonu aşan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 1 Kasım seçimleri öncesi ekstra 100 lira zam sözü veren hükümet, jet hızıyla işlemi tamamladı. SSK ve Bağ- Kur emeklileri, bu ekstra zammı Ocak ayından itibaren almaya başlayacak. Enflasyon zammına ilave olarak yapılacak bu seyyanen artış ile emekliler, yıllık bin 200 lira ek gelire kavuşmuş olacak. Enfasyon farkı ise maaşlara ayrıca yansıyacak.

İKİ ZAM BİRDEN GELİYOR
SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak'ta rutin zamlarını alacak. 2015'in ikinci 6 aylık döneminde enflasyon ne çıkarsa, emeklilere de o kadar zam verilecek. Bunun üzerine de 100 liralık seyyanen artış ilave edilecek. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına Ocak ayında 2 zam birden yansımış olacak. Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 3.65 çıktı. Yani Aralık enflasyonu hiç değişmese dahi emeklinin yüzde 3.65 zammı cepte. Aralık enflasyonu artı çıkarsa, bu oran da artacak.

MAAŞLAR NE OLACAK?

17 Temmuz 1996 tarihinde sigortalı oldum - Ne zaman emekli olabilirim?

5900 gün prim ve 53 yaş şartlarına tabisiniz

Soru: 18 Şubat 1968 doğumluyum. 17 Temmuz 1996’da sigortalı oldum. Ne zaman emekli olabilirim?
Döndü YÜCEL
Cevap: Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 5900 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 53 yaşınızı dolduracağınız 18 Şubat 2021’de emekli olabilirsiniz. Ayrıca 3600 gün prim ödemeniz şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 18 Şubat 2026’da emekli olmanız da mümkün.  
Ekrem SARISU - POSTA

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Apartman görevlisini part-time olarak çalıştırma hk.

Apartman görevlisinin part-time çalıştırılması
Allah sizden razı olsun. Bizi doğru ve anlaşılır bir şekilde bilgilendiriyorsunuz. 3 dükkân, 19 daire bulunan tek bloklu apartmanın yöneticisiyim. Apartman görevlisini part-time olarak çalıştırmak istiyoruz. Pazar hariç 6 gün, 3 saat çalışacağına dair sözleşme yapıp ayda 9,6 yani 10 gün sigorta bildireceğiz. Apartman görevlisine binada bulunan  görevli dairesini tahsis edeceğiz. Çalışma saatleri dışında başka işyerlerinde çalışacak. Dairede 30 gün oturması, ileride “ben burada full-time çalışıyordum” deyip bizi mahkemeye vermesine sebep olur mu? İmzalayacağımız sözleşme yeterli midir? Kıdem tazminatı hesabında, oturduğu dairenin aylık kirası 350 TL ise bu tutar da part-time ücretine göre mi hesap edilecek yoksa part-time çalışsa da kira tutarı aylık ücretine olduğu gibi mi yansıtılacak? Ayşe Aydınlı
Apartman görevlisine tahsis edeceğiniz dairede 30 gün oturması, tam süreli olarak çalıştırıldığına karine oluşturmaz. Usulüne göre yapılmış kısmi süreli (part-time) iş sözleşmesi geçerlidir. Uyuşmazlık halinde aksini ispat etmesi gerekir. Yine de başımız ağrımasın diyorsanız, iş sözleşmesini noterden onaylatabilirsiniz.
Kısmi süreli çalışıyor olsa da kıdem tazminatı hesabında, tahsis ettiğiniz dairenin emsal kira bedelinin (örneğin 350 TL’nin) tamamını dikkate almanız gerekiyor. Zira aylık olarak ücreti dışında dairenin emsal kira bedeli kadar menfaat sağlamış oluyorsunuz.
Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com