Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Nisan 2017 Pazartesi

İyi şartlarla ne zaman emekli olurum?

İyi şartlarla ne zaman emekli olurum?
1996 yılında 140 gün SSK kapsamında sigortalılığım var. 24 Nisan 1997 tarihinden bu yana isteğe bağlı olarak Bağ-Kur primlerimi düzenli yatırıyorum. 17 Nisan 1961 doğumluyum. Askerliğimi 1983-1984 yıllarında 18 ay olarak yaptım. İyi şartlarda ne zaman emekli olurum? Celal Savrun
İyi şartlarda emeklilikten kastınız iyi emekli aylığı ise; yüksek kazanç üzerinden prim ödenmesinin emekli aylığına etkisi, prim gününün fazla olmasından daha fazla. Primlerinizi asgari ücret üzerinden ödüyorsanız, prim gününüzün fazla olması emekli aylığınızı artırmaz. Bilakis Ekim 2008 sonrası prim günleriniz arttıkça emekli aylığınızda az da olsa düşüş olur. Bu nedenle de emekliliğe hak kazanacağınız en erken tarihte emekli olmanız sizin için daha avantajlı.
4/b (Bağ-Kur) statüsünden normal emeklilik için 25 tam yıl (9000 gün) prim günü ve 56 yaş, yaştan emeklilik için 15 tam yıl (5400 gün) prim günü ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. 9000 prim günüyle emeklilik için yaklaşık 4,5 yıl daha prim ödemeniz gerekiyor. 18 ay askerlik borçlanması yaparsanız bu süre 3 yıla iner. Oysa bundan sonra prim ödemeseniz de 58 yaşınızı dolduracağınız 17 Nisan 2019’da yaştan emekli olabilirsiniz.
Nimet külfet açısından bakarsanız, birinci seçenekte 18 ay askerlik borçlanması primi ve üzerine 3 yıl daha prim ödeyip Haziran 2020’de emekli olacaksınız. İkinci seçenekte ise askerlik borçlanması yapmanıza gerek kalmayacak. Bundan sonra prim ödemeseniz de 17 Nisan 2019’da (bir yıl daha erken) emekli aylığı almaya başlayabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler genel sağlık sigortası kapsamında mıdır?



Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler genel sağlık sigortası kapsamında mıdır?

Adres Kayıt Sisteminde yerleşim yeri yurtdışı olarak güncellenen kişiler genel sağlık sigortası kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılmayacaktır.
Ülkemiz ile sosyal güvenlik sözleşmesi olan ülkelerde yaşamakta olan Türk vatandaşlarının ülkemizde ikamet eden bakmakla yükümlü olduğu kişilerin Kurumumuz sağlık yardımlarından faydalanabilmesi için bulunduğu ülkelerin sigorta kurumlarına müracaat ederek ilgili sağlık yardım hakkı belgesinin (formüler) ile bakmakla yükümlü olduğu kişinin ikamet adresinin bulunduğu yerdeki Kurumun Yurtdışı İşlemleri Servisine ibraz etmeleri halinde Kurumumuz sağlık yardımlarından faydalanmaları mümkün olacaktır.
Ülkemiz ile sosyal güvenlik sözleşmesinde genel sağlık sigortası uygulamasına ilişkin hüküm bulunmaması halinde bu kişilerin eşinin, 18 yaş üstü çocuğunun, ana ve babasının Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamına alınması ve sağlık yardımlarından faydalanması söz konusudur.
Sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmayan ülkelerde ikamet eden vatandaşlarımız da yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda yurtdışı adreslerini güncellemeleri halinde Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendine göre kapsama alınması söz konusu olmayacaktır. Bu kişilerin Türkiye’de ikamet eden bakmakla yükümlü olduğu eşinin, 18 yaş üstü çocuğunun, ana ve babasının Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamına alınması ve sağlık yardımlarından faydalanması söz konusudur.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com