Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Emekli Maaşı Hesaplama - SSK Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır? - Bağ-Kur Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır? - Emekli Sandığı Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?


Emekli Maaşı Hesaplama

Çalışanların emeklilik başvurularında bulunduktan sonra emekli olacağı vakte kadar bazı şartları yerine getirmesi gerekir.  Bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emeklilik şartlarını yerine getirdiği zaman emekli olmaya hak kazanırlar. Emeklilik şartlarından birisi de prim ödeme gün sayısının dolmasıdır.  Yani primlerinin ödenmesidir. Çalışanların emeklilik maaşı ödediği primlere göre belirlenir. Emekliliğinizde ne kadar miktarda emekli maaşı alacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işleminizi internet üzerinden yapabilirsiniz. Aşağıdaki bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'nu seçerek emekli maaşı hesaplama işleminizi nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.


SSK Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

SSK emekli maaşı hesaplama işleminiz için bazı bilgilere ihtiyacınız olacaktır. Bunlar kimlik bilgileriniz ve SSK sicil numaranız olacaktır. SSK sicil numarası, SSK kurumuna bağlı olduğunuz da ilk işe girdiğiniz zaman işvereniniz tarafından size verilen numaradır. Çalışan yine sigortalı olarak SSK sicil numarasını aldıktan sonra iş değişikliğinde bulunsa bile SSK sicil numarası değişmez. SSK sicil numaranızı bilmiyorsanız öncelikle öğrenme işleminizi gerçekleştiriniz.

SSK emekli maaşı hesaplama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılacak sekmede T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, baba adınızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak giriniz. SSK emekli maaşı hesaplama işleminiz için kimlik bilgilerinizi girdikten sonra "Sorgula" butonuna tıklayınız. Böylelikle SSK emekli maaşı hesaplama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Bağ-Kur Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

 Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işleminizi yaparken alacağınız sonucun yaklaşık bir değer olacağını unutmayın. Alacağınız doğru sonuç ancak talep durumunda hizmetler ve kayıtlar incelendikten sonra olabilir. Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işleminizi yaparken alacağınız sonuç aylık resmi evrak olarak kullanılamaz. Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işleminiz de 5400 günden daha az kayıtlı hizmeti bulunan kişiler için aylık hesaplanamaz.

Şimdi, Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılacak olan sekmede T.C. kimlik numaranızı, kurumunuzu esnaf ve tarım olarak ve güvenlik kodunu giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işleminiz için "Sorgula" butonuna tıklayınız. Yaklaşık olarak Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işleminizi tamamlamış olacaksınız.


Emekli Sandığı Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama işleminiz için, en az derece, kademe ve aylık tarihi bilgilerinizi bilmek zorundasınız.  Yapacağınız emekli maaşı hesaplama işlemi sadece sizin gireceğiniz bilgiler baz alınarak yapılacaktır. Bilgi amaçlıdır. Herhangi bir resmi evrak arz etmemektedir.


Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama işleminiz için, derece, kademe ve aylık tarihi bilgilerinizi seçiniz. Ek gösterge, hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı, pay/payda ve kademe tazminat ek gösterge gibi bilgilerinizi de biliyorsanız girebilirsiniz. Makam temsil görev tazminat göstergeniz varsa "Makam-Temsil-Görev Tazminat Göstergesi" alanına giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra "Hesapla" butonuna tıklayınız. Bu sayede Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Kaynak: MİLLİYET

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Emekli Maaşı Sorgulama - SSK Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? - Bağ-Kur Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? - Emekli Sandığı Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Emekli Maaşı Sorgulama

Çalışanlar yaşlandığında hem ailesini hem de kendisini daha rahat bir yaşam sürebilmek için emeklilik başvurularında bulunur. Bu sayede yaşlandığında da çalışma düşüncesinden uzaklaşır. Çünkü kişi emekli olduğunda çalışmadan da para kazanma hakkına sahip olur. Çalışanlar emeklilik başvurularından sonra emekli olduklarında bağlı oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli maaşı alırlar. Emekli olduklarında da akıllarına sürekli gelen sorulardan birisi de emekli maaşı sorgulama işlemidir.

Emekli maaşı sorgulama işleminizi bağlı olduğunuz kurumdan iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Birincisi şifresiz olarak sadece size ait olan bazı kimlik bilgileriniz ile emekli maaşı sorgulamadır.

Diğeri de e-devlet sistemi ile emekli maaşı sorgulama işlemidir. E-Devlet sistemi, birçok devlet kamu işlemlerinizi uzun kuyruklar beklemeden internet üzerinden kolay bir şekilde yapabileceğiniz güvenli bir sistemdir. E-Devlet sistemini kullanabilmek için E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi alırken sizden belirli bir ücret alınacaktır. Bu ücret 2 TL dir. Emekli maaşı sorgulama gibi birçok işleminizi yaparken kullanacağınız E-Devlet şifrenizi kaybetmemenizi öneririz. Kaybettiğiniz zaman yeni şifreyi alırken hem ödeyeceğiniz ücret değişecektir hem de şifrenize erişen kişi sizin adınıza istemediğiniz işlemleri dahi yapabilecektir.

SSK Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet Sistemi Üzerinden SSK Emekli Maaşı Sorgulama:   E-Devlet sistemi üzerinden SSK emekli maaşı sorgulama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. "4A Emekli Aylık Bilgisi" başlığı altında açılacak olan E-Devlet sisteminde "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız. Açılacak olan sayfada T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıklayınız. E-Devlet sistemi üzerinden SSK emekli maaşı sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.


Şifresiz SSK Emekli Maaşı Sorgulama:   Şifresiz SSK emekli maaşı sorgulama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılacak olan sayfada öncelikle uyruk kısmını size uygun olarak seçiniz. T.C.  uyruklu iseniz; T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, cilt numaranızı, doğum yılınızı ve güvenlik kodunu giriniz. Yabancı uyruklu iseniz; T.C. kimlik numaranızı, doğum yılınızı, ikamet tezkere numaranızı ve güvenlik kodunu giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra "SORGULA" butonuna tıklayınız. Şifresiz SSK emekli maaşı sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.


Bağ-Kur Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet Sistemi Üzerinden Bağ-Kur Emekli Maaşı Sorgulama:   E-Devlet sistemi üzerinden Bağ-Kur emekli maaşı sorgulama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. "4B Emekli Aylık Bilgisi" başlığı altında açılacak olan E-Devlet sisteminde "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız. Açılacak olan sayfada T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıklayınız. E-Devlet sistemi üzerinden Bağ-Kur  emekli maaşı sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Şifresiz Bağ-Kur Emekli Maaşı Sorgulama:   Şifresiz Bağ-Kur emekli maaşı sorgulama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılacak olan sayfada öncelikle uyruk kısmını size uygun olarak seçiniz. T.C.  uyruklu iseniz; T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, cilt numaranızı, doğum yılınızı ve güvenlik kodunu giriniz. Yabancı uyruklu iseniz; T.C. kimlik numaranızı, doğum yılınızı, ikamet tezkere numaranızı ve güvenlik kodunu giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra "SORGULA" butonuna tıklayınız. Şifresiz Bağ-Kur emekli maaşı sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.


Emekli Sandığı Emekli Maaşı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet Sistemi Üzerinden Emekli Sandığı Emekli Maaşı Sorgulama :   E-Devlet sistemi üzerinden Emekli Sandığı  emekli maaşı sorgulama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. "4C Emekli Aylık Bilgisi" başlığı altında açılacak olan E-Devlet sisteminde "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız. Açılacak olan sayfada T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıklayınız. E-Devlet sistemi üzerinden Emekli Sandığı  emekli maaşı sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Şifresiz Emekli Sandığı Emekli Maaşı Sorgulama:   Şifresiz Emekli Sandığı  emekli maaşı sorgulama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılacak olan sayfada öncelikle uyruk kısmını size uygun olarak seçiniz. T.C.  uyruklu iseniz; T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, cilt numaranızı, doğum yılınızı ve güvenlik kodunu giriniz. Yabancı uyruklu iseniz; T.C. kimlik numaranızı, doğum yılınızı, ikamet tezkere numaranızı ve güvenlik kodunu giriniz. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra "SORGULA" butonuna tıklayınız. Şifresiz Emekli Sandığı emekli maaşı sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Kaynak: MİLLİYET


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızı emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderiniz. 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com