Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Şubat 2011 Salı

Vergi affıyla ilgili merak edilen tüm detaylar için tıklayınız

Mali af için bilmeniz gereken 10 şey

Vatandaşın elektrik, su, vergi, prim gibi devlete olan borçlarına kolaylık getiren yasa çıktı. Başvuru için iki aylık süre tanındı.

Kanun yürürlüğe girdiğinde tebliğ edilmemiş 120 TL’nin altında kalan idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilecek. Tütün mamulü tüketimiyle ilgili idari para cezaları, bu hükmün dışında tutulacak. RADİKAL

İŞTE DİĞER TÜM BAŞLIKLAR

Mali af kapsamında yer alan borçlar nelerdir?

Ne tür borçlar kapsamda? 

Vergi affı hangi tarihleri kapsıyor?

Hangi tarihi kapsıyor? 

Vergi affıyla faiz ve gecikme zammında yüzde kaç indirim sağlanacak?

Faiz hesabı nasıl yapılacak 

Vergi affıyla hangi borçlar tamamen silinecek?

Hangi borçlar tamamen silinecek?

Vergi affından yararlanmak için ne zaman başvuru yapılacak?

Ne zaman başlayacak? 

Vergi affı kimleri kapsayacak?

Kimleri kapsayacak?

Vergi affından yararlananlar borç ödemelerini nasıl yapabilecek?

Ödeme nasıl yapılacak? 

Vergi affında borçlar kaç taksitte ödenecek?

Kaç taksite bölünecek? 

Vergi affının ilk taksiti ne zaman başlayacak?

Ne zaman ödenecek? 

Vergi affından yararlanıp borç taksitlerini ödemeyenlerin durumu ne olacak?



Ödenmezse borç ne olacak? 

Torba Yasa ve SGK hakkındaki tüm düzenlemeler hk.

Resul Kurt, TBMM'de kabul edilen 'Torba' tasarisindaki SGK ile ilgili düzenlemeleri ve düzenlemelerin sagladigi yararlari açikladi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Baskanligi Rehberlik ve Teftis Baskanliginda Basmüfettis olarak görev yapan ve 2008 yilinda istifa ederek görevi birakan Sosyal Güvenlik uzmani Dr. Resul Kurt, memleketi Adiyaman'da 'torba' tasarisini tanitti. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalasan 'Torba' tasarisinin, cumhurbaskani tarafindan onaylanip, resmi gazete yayinlandiktan sonra yürürlüge girecegini söyleyen Kurt, torba yasada önemli düzenlemelerin bulundugunu ifade etti.

İŞTE TÜM DETAYLAR

Ali ÖZTÜRK Ekonomist Tarafından SSK Bağ-kur Emeklilik Hakkında Cevaplanmış Son 25 Soru İçin Tıklayınız

Torba yasa ve SGK prim borcu olanlara ödeme kolaylığı hk.

SGK BORCUNA ÖDEME KOLAYLIGI 
Tasarida SGK borcu bulunanlara da ödeme kolayligi geliyor. Gecikme zammi alacaklarindan vazgeçilecegini duyuran Kurt, "Sigorta primi, emeklilik kesenegi ve kurum karsiligi, issizlik sigortasi primi, sosyal güvenlik destek primi, istege bagli sigorta primi ve topluluk sigortasi primi, damga vergisi, özel islem vergisi ve egitime katki payi borç asillari ile bu alacaklara ödeme sürelerinin bitiminden itibaren TEFE/ÜFE aylik degisim oranlari esas alinarak hesaplanacak tutarin ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezasi ve gecikme zammi alacaklarindan vazgeçilecek.

Torba yasa ve idari para cezalarının affedilmesi hk.

120 TL'DEN AZ IDARI PARA CEZASI AFFEDILIYOR 
Yasanin Resmi Gazete'de yayimlandigi tarih itibariyla teblig edilmemis 120 TL'nin altinda kalan idari para cezalarinin tahsilinden vazgeçilecek. Tütün mamulü tüketimiyle ilgili idari para cezalari bu hükmün disinda tutulacak. Tutari 12 TL ve altinda kalan geçis ücretleri de teblig edilmeyecek, teblig edilmis olanlar da tahsil edilmeyecek.

Torba yasa ve 65 yaş aylığını haksız yere alanlar hk.

65 YAS AYLIGINI HAKSIZ ALANLARDAN YÜZDE 50 FAZLALIK ALINMAYACAK 

Yasaya göre, 65 Yasini doldurmus muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaslarina aylik baglanmasi hakkindaki kanun kapsaminda aldiklari ayliklari yüzde 50 fazlasiyla

Torba yasa ve kapanan işyerlerinin borçlarının silinmesi hk.



KAPANAN ISYERLERININ BORCU SILINECEK 
31 Aralik 2010'dan önce ödenmemis sigorta primi, issizlik sigortasi primi, sosyal güvenlik destek primi ve idari para cezasi asillari toplami 50 TL'yi asmayan alacaklar

Torba yasada borçlarını yapılandıran Bağ-kur'lunun sağlık hizmetlerinden yararlanması hk.



BORCUNU YAPILANDIRAN BAG-KUR'LU SAGLIK YARDIMI ALABILECEK 
Borçlarini yapilandiran BAG-KUR'lulara Genel Saglik Sigortasi'ndan yararlanma imkani getiriliyor. Bu kisilerin, yapilandirilan borç haricinde, 60 günden fazla prim ve prime iliskin borçlarinin bulunmamasi veya

Torba yasa ve para cezaları hk.

BAZI KANUNLARDAKI PARA CEZALARI 
Askerlik Kanunu, Milletvekili Seçimi Kanunu, Karayollari Trafik Kanunu,

Torba yasa ve Stajyer avukatlarin sigorta primleri hk.

STAJYER AVUKATLARIN SIGORTA PRIMLERI 
Stajyer avukatlarin sigorta primlerini Türkiye Barolar Birligi ödeyecek. Yabanci ögrenciler, ögrenim gördükleri sürece, ayda 91 TL katki payi ödeyerek Genel Saglik Sigortasi'ndan yararlanacak.

Torba yasa ve eksik günlerin borçlanılması hk.

PART TIME ÇALISANLAR EKSIK GÜNLERIN PRIMINI ÖDEYEBILECEK
Haftalik çalisma süresi 30 saatin altinda olan, esnek çalisma türlerini kapsayan kismi süreli is sözlesmesiyle çalisan sigortalilar, kismi süreli çalistiklari aylara ait eksik sürelerini borçlanacak.

Torba yasa ve sağlık hizmetlerinden yararlanma şartları hk.



TRAFIK KAZAZEDELERI SAGLIK YARDIMI ALABILECEK 
Yasayla saglik hizmetlerinden yararlanma sartlari arasina trafik kazalari da ekleniyor. Erken dogum yapan kadin isçi, dogumdan önce kullanamadigi iznini dogum sonrasinda kullanabilecek.

Torba yasa ve disiplin cezası alan memurlara borçlanma hakkı verilmesi hk.

DISIPLIN CEZASI ALAN MEMURLARA BORÇLANMA HAKKI 
Disiplin cezasi alan, ancak yasadan yararlanarak göreve dönen memurlara, görevde olmadiklari süreler için borçlanma hakkindan yararlanmak üzere taninan 6 aylik basvuru ile 2 yillik ödeme süresi uzatiliyor.

Torba yasa ve Genel Sağlık Sigortası primleri hk.

PART-TIME YA DA EV HIZMETLERINDE ÇALISANLARIN GSS PRIMI ERTELENDI 

Torba yasada uzman ve usta ögretici olanlara borçlanma hakkı verilmesi hk.

USTA ÖGRETICILERE BORÇLANMA HAKKI 
Milli Egitim Bakanligina bagli egitim kurumlarinda uzman ve usta ögretici olanlar, yasanin yürürlük tarihinden önceki çalismalarindan dolayi bir ay içinde 30 günden eksik kalan sürelerini borçlanabilecek.

Torba yasa ve emekli aylıklarının artırılması hk.

EMEKLI AYLIKLARI ARTIYOR 
Hizmet akdiyle bir veya birden fazla isveren tarafindan çalistirilanlar, köy ve mahalle muhtarlari ile hizmet akdine bagli olmaksizin kendi adina ve hesabina bagimsiz çalisanlarin 2011 yilindan önce baglanan ayliklari;

Torba yasa ve 12 Eylül mağdurlarının gözaltında veya cezaevinde geçen süreleri borçlanabilmesi hk.

12 EYLÜL MAGDURLARINA EMEKLILIK FIRSATI 

Yasayla 12 Eylül magdurlarinin, gözaltinda veya cezaevinde geçen süreleri için borçlanabilmesine imkan saglaniyor. Buna göre, sikiyönetim mahkemelerinin görev alanina giren suçlar nedeniyle yakalanan veya tutuklananlardan, Türk Silahli Kuvvetlerinin yönetime el koydugu 12 Eylül 1980'den sonra haklarinda kovusturmaya yer olmadigina ya da beraatlerine karar verilenler, gözaltinda ve tutuklulukta geçen süreleri için borçlanabilecek.

Torba yasa ve kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tedavisi hk.



KAZAZEDENIN TEDAVISINI SGK YAPACAK 

Trafik kazalari sebebiyle üniversitelere bagli hastaneler, diger resmi ve özel saglik kurum ya da kuruluslarinin sundugu saglik hizmeti bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadigina bakilmaksizin SGK tarafindan karsilanacak.

Torba yasa ve Mesleki eğitim gören öğrencilerin staj yapabileceği işyeri sayısı hk.

10 KISI ÇALISTIRAN ISYERLERI DE STAJ YAPTIRABILECEK 


Mesleki egitim gören ögrencilerin staj yapabilecegi isyeri sayisi artiriliyor. 10'dan fazla isçi çalistiran isyerleri stajyer uygulama kapsamina alinacak. Isyerinde staj yapan ögrencilerden 18 yasini bitirenlere, asgari ücretin üçte biri oraninda ücret verilecek.

Torba yasa ve Yeşil kart sahipleri hk.



YESILKART ÇALISMAYA BASLANINCA ASKIYA ALINACAK 

Yesil kart sahibinin, sigortali olarak ise baslamasi ve Genel Saglik Sigortasi'ndan yararlanmasi halinde kendisi ve bakmakla yükümlü oldugu kisilerin yesil kartlari askiya alinacak.

Torba yasa ve Silikozis hastaları hk.



SILIKOZIS HASTALARINA MAAS BAGLANACAK 

Silikozis hastalarina malulen emekli olma hakki taniniyor. Buna göre, sigortali olmayan ve silikozis hastaligi nedeniyle meslekte kazanma gücünü en az yüzde 15 kaybedenlere SGK tarafindan aylik baglanacak. Bu kisilerin, yasanin Resmi Gazete'de yayim tarihinden itibaren 3 ay içinde basvurmalari gerekiyor. Kisinin meslekte kazanma gücünü kaybettigine, meslek hastaliklari tespit hükümleri çerçevesinde, SGK Saglik Kurulunca karar verilecek.

Torba yasa ve part time çalışanlar hk.



PART TIME ÇALISANLAR DA ISSIZLIK YARDIMI ALABILECEK 

Kismi süreli çalisanlarin issizlik ödeneginden yararlanabilmelerine engel teskil eden düzenleme, Issizlik Sigortasi Kanunu'ndan çikariliyor.

Torba yasa ve kısa çalışma ödeneği hk.

KISA ÇALISMA ÖDENEGI ARTIYOR 

Yasa kapsaminda, kisa çalisma ödeneginin uygulama alani genisletilerek ödenek miktari yeniden düzenleniyor. Buna göre, genel ekonomik, sektörel veya bölgesel kriz nedeniyle haftalik çalisma süresinin geçici olarak azaltilmasi, isyerinin faaliyetinin kismen veya geçici olarak durdurulmasi hallerinde isyerinde 3 ayi asmamak üzere kisa çalisma yapilabilecek.

Torba yasa ve özel sektör işverenine sigorta primi desteği hk.

ILAVE ISTIHDAM TESVIKI GELIYOR 


Yasayla 2015 sonuna kadar ilk defa ise alinacak her sigortali için özel sektör isverenine sigorta primi destegi getiriliyor. Buna göre, 31 Aralik 2015 tarihine kadar ise alinan sigortalinin sigorta primlerinin isverene ait tutari, ise alindiktan sonra belirli sürelerle Issizlik Sigortasi Fonu'ndan karsilanacak.

Torba yasa ve erken doğum yapan kadın işçiler hk.

ERKEN DOGUM CEZASI KALKIYOR 
Erken dogum yapan kadin isçi dogumdan önce kullanamadigi izni dogum sonrasinda kullanabilecek. Sekiz haftalik iznin kullanilmayan süresi yine 8 hafta olan dogum sonrasi izine eklenecek. Is sözlesmesi fiilen sona eren isçinin bireysel alacaklarina iliskin sikayetleri Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi bölge müdürlüklerince incelenecek.


Torba yasa ve atama imkani olmayan memurlar hk.

ATAMA IMKANI OLMAYAN MEMURLAR 

Torba yasada hamile ve doğum yapan kadınlara verilen haklar hk.

DOGUM YAPAN VE GEBE KADINLARA GECE NÖBETI YOK 

Torba yasadaki uzun süreli tedavide kolaylıklar hk.

UZUN SÜRELI TEDAVIDE KOLAYLIK 

Memura, aylik ve özlük haklari korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine kanser, verem ve akil hastaligi gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastaligi halinde 18 aya kadar, diger hastalik hallerinde 12 aya kadar izin verilecek.

Torba yasadaki Geçici süreli görevlendirme hk.

GEÇICI SÜRELI GÖREVLENDIRME

Memurlar, geçici görevlendirme yapmak isteyen kurumun talebi ve çalistiklari kurumun izni ile diger kamu kurum ve kuruluslarinda geçici süreli olarak görevlendirilebilecek. Geçici süreli görevlendirme yilda 6 ayi geçemeyecek. Memurlar, kamu yarari ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulmasi halinde kurumlarinca Devlet Personel Baskanliginin uygun görüsü alinarak diger kamu kurum ve kuruluslarinda 6 aya kadar geçici süreli olarak görevlendirilebilecek.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com