Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Mayıs 2017 Salı

Babamın silinen Bağ-Kur hizmetlerinin yarısını satın alabiliri miyiz?

Durdurulan sigortalılık süresinin bir kısmı alınamıyor
Soru: Prim borcundan dolayı babamın 20 yıllık Bağ-Kuru silindi. Silinen günlerin satıl alınabildiğini yazmıştınız. Babamın silinen Bağ-Kurunun yarısını satın alabiliri miyiz?
BAHRİ
Cevap: Prim borcundan dolayı durdurulan sigortalılık sürelerini kazanmak için; durdurulan sürenin tamamının priminin güncel değerleri üstünden ödenmesi gerekiyor. Maalesef durdurulan sürenin bir kısmının primin ödenerek kazanılması mümkün bulunmuyor.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

1979 yılından beri bana verilmeyen hakkımı alabilir miyim?

Kazanılmış hakkın fiilen elde edilmiş olması gerekiyor
1976 yılında Astsubay olarak görev yaparken, üniversite sınavlarına girerek dört yıllık bir okula kayıt yaptırdım. O tarihte dört yıllık okulu bitiren Astsubaylara üç derece ilerlemesi yapılıyordu. Dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Fahri Korutürk kanunun iptali için başvuruda bulunup, bu üç derecenin bir derecesini iptal ettirerek iki dereceye indirmişti. Okulu bitirmeme 13 gün kala bu iki derecenin bir derecesi de iptal edildi ve bana sadece bir derece ilerlemesi yapıldı. O tarihte komutanlığa kazanılmış haklar konusunda başvuruda bulunmama rağmen, bana cevap bile verilmedi. Çok geç olduğunu biliyorum, ama ben dava açarak 1979 yılından beri bana verilmeyen bu hakkımı alabilir miyim bilmek istiyorum. Muhlis Gülhan
Anayasa Mahkemesi kararlarına göre, kazanılmış bir haktan söz edilebilmesi için bu hakkın, yeni kanundan önce yürürlükte olan kurallara göre bütün sonuçlarıyla fiilen elde edilmiş olması gerekiyor. Kazanılmış hak, kişinin bulunduğu statüden doğan, kendisi yönünden kesinleşmiş ve kişisel niteliğe dönüşmüş bir haktır. Bir statüye bağlı olarak ileriye dönük, beklenen haklar ise bu nitelikte kabul edilmiyor.
Verdiğiniz bilgilere göre, okula başladığınızda dört yıllık yüksekokul bitirenlere verilen üç derece ilerlemesi, henüz öğrenci olmanız nedeniyle fiilen elde etmiş olduğunuz, diğer bir deyişle kazanılmış bir hak değil, ileriye dönük beklenen bir hak niteliğinde sayılır. Derece ilerlemesine hak kazandığınız tarih, mezun olduğunuz tarih olup,  hakkınızda mezuniyet tarihinde yürürlükte olan kanun hükmünün uygulanmasında hukuka aykırı bir durum olmadığını düşünüyorum.    


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

2925 Kanun kapsamında tarım sigortasına prim ödüyorum ne zaman emekli olurum?

87 gün prim eksiğiniz var
Soru: 10 Temmuz 1972 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Haziran 1989 olup halen 2925 Kanun kapsamında tarım sigortasına prim ödüyorum. 3513 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olurum?
Duran ALP
Cevap: 2925 sayılı Kanun kapsamında tarım sigortasında, emekli olmak için, 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 45 yaş şartlarına tabisiniz. 87 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com