Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Aralık 2012 Pazartesi

15 yıl 3600 günü doldurup SSK emekliliği için yaşı beklemek doğru olur mu?

Emekli olana kadar yüksek kazanç tutarı üstünden prim ödemelisiniz 

Soru: 18 Kasım 1978 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim Ocak 1998 olup, 3045 gün prim ödemem var. 15 yıl 3600 gün ile emekli olmak istiyorum. 15 yılın dolmasına az süre kala ayrılarak kendi işimi kurdum. 2004 de 6 ay askerlik yaptım. 2 yıl kadar da yurtdışı çalışmışlığım var eğitim için gittiğim Amerika da. Bütün bunları borçlanarak 15 yıl ile emekli olup SSK emekliliğinde yaşı beklemek mi doğru olur? Yoksa Bağ-Kurlu olarak prim ödemeye devam etmek mi doğru olur? Askerlik ve yurtdışını borçlanabilir miyim? Borçlanmalar ne kadar tutar? Yurtdışı borçlanmasında gerekli evraklar, çalışma belgeleri nereye onaylatılır? 

Göksen CESUR 

Cevap: SSK’da yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 3600 günle emekli olmak için 60 yaşı doldurmanız gerekiyor. 

60 yaşını dolduracağınız 18 Kasım 2038 tarihine kadar oldukça uzun bir süre var. Bu tarihe kadar prim ödememeniz düşünülemez. Zaten, kendi nam ve hesabınıza çalışmanız halinde, Bağ-Kura prim ödemek zorundasınız. 

Doğru olanı emekli olacağınız tarihe kadar prime esas kazancın üst sınırı(bugün için 6.113. 50 TL’dir) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı(Örneğin, 4 bin, 5 bin TL gibi) üstünden prim ödemenizdir. 

Ekrem SARISU - POSTA

Yeni çıkarılacağı duyurulan ücretlilere vergi iadesi konusu - ASGARİ ÜCRETLİLER OKUSUN!

Asgari ücretli vergi iadesi alamaz!!! 

Ülkemizde çalışanların büyük kısmı Maliye ve SGK’ya asgari ücret düzeyinde bildirilmektedir. Yeni çıkarılacağı duyurulan ücretlilere vergi iadesi konusu ise hem sadece sağlık ve eğitim giderlerini kapsadığından hem de asgari ücretlilerin vergisi az olduğundan bir anlam ifade etmez… 

Vergi dilimleri; 
01.01.2012 tarihinden itibaren ücret dışı gelirlere uygulanacak tarife YILLIK KAZANCA GÖRE; 
§ *10.000 TL’ye kadar kazançlarda yüzde 15 
* 25.000 TL’lik kazancın 10.000 TL’si için 1.500 TL, fazlası yüzde 20 
* 58.000 TL kazancın 25.000 TL’si için 4.500 TL, fazlası yüzde 27 
* Ücret gelirlerinde ise 88.000 TL’lik kazancın 25.000 TL’si için 4.500 TL, fazlası yüzde 27 
* 58.000 TL’yi aşan kazançların 58.000 TL’si için 13.410 TL, fazlası yüzde 35 
* Ücret gelirlerinde 88.000 TL’den fazlasının 88.000 TL’si için 21.510 TL, fazlası yüzde 35 

***Asgari ücretlinin alabileceği vergi iadesi 
Aylık brüt gelir:940.50 lira, Yıllık brüt gelir: 940.50 X 12=11286 TL’dir. Vergi iadesi için fatura-fiş toplanacak %10 tutar:1128 liradır. Asgari ücretli eğitim ve sağlık gideri belgesi (1128 liralık) bulabilirse, 
*Yıl sonunda, Maliye’nin web sayfasından beyanname dolduracak ve kendisine, 
Bulabildiği 1128 liranın yüzde 15’i kadar yani 169 lira YILLIK vergi İADESİNE HAK KAZANACAKTIR. 

***SADECE EĞİTİM VE SAĞLIK GİDERİ 
Asgari ücretli birisinin eline asgari geçim indirimi hariç 670 lira gibi net kazanç geçmektedir. Asgari ücretlinin çocuğu özel okula gidebilir mi? Asgari ücretli özel hastaneden para ödeyerek sağlık yardımı alabilir mi? Bana göre cevapları hayır. Öyleyse, asgari ücretli yıl sonunda ne eğitim ne de sağlık gideri faturası bulamaz. Bulsa internetten e-beyanname doldurabilir mi? Bütün bunların cevapları evet olsa bile yıllık alabileceği vergi iadesi sadece 169 liradır. 

***ÜCRETİ YÜKSEK OLANIN ŞANSI VAR 
AYLIK BRÜT GELİRİ 5000 LİRA OLANIN VERGİ İADESİ; 

12 AYLIK BRÜT KAZANÇ: 60 BİN LİRA 
FATURA VEREBİLECEĞİ YÜZDE 10: 6000 LİRA 
6000 LİRALIK EĞİTİM-SAĞLIK FATURASI BULABİLİR VE BUNU DA YIL SONUNDA MALİYEYE E-BEYANNAME DOLDURUP VERİRSE ALACAĞI YILLIK VERGİ İADESİ TUTARI; 

6000 x %27 =1620 LİRA 

Ali TEZEL - GAZETE HABERTÜRK

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

3600 günden emekli olmak için kalan primlerimi bir iş yerinde çalışıyor gözükerek ödeyebilir miyim? - SAHTE SİGORTALILIK UYARISI!

Çalışma olmadığı tespit edildiğinde sigortalılık iptal edilir 

Soru: 1 Ocak 1961 doğumlu bayanım. Sigorta başlangıç tarihim 15 Nisan 1985 dir. Bugüne kadar 3240 gün prim ödemem var. 3600 günden emekli olmak istiyorum. kalan primlerimi isteğe bağlı ödesem, SSK dan emekli olabilir miyim? Yoksa bir iş yerinde çalışıyor gözükerek mi prim ödemeliyim? NUR 

Cevap: Primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor. İsteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayılıyor. Ancak 360 gün prim eksiğinizi isteğe bağlı olarak Bağ-Kura ödemeniz, son yedi yılda SSK ya fazla prim ödeme durumunuzu değiştirmez. Dolayısıyla isteğe bağlı olarak 360 gün prim ödeseniz de SSK dan emekli olabilirsiniz. 

Çalışmadan bir işyerinden çalışıyor gibi prim ödenmesi doğru değil. Çünkü tespit edildiğinde günleriniz iptal edilir. Hatta savcılığa suç dururunda da bulunulabilir. Bu yola başvurmamanızda yarar var. 

Esasen isteğe bağlı prim ödeyerek eksiğinizi tamamlama imkânınız olduğundan, bu tür bir risk üstlenmeye ihtiyacınızda yok. 

Ekrem SARISU - POSTA

Emekli Sandığı hizmetlerim için ikramiye alabilir miyim? - KAÇ YILDAN AZ MEMUR OLANA İKRAMİYE VERMİYORLAR?

15 YILDAN AZ MEMUR OLANA İKRAMİYE VERMİYORLAR 

Ben, 01.09.1986'da 657'ye tabi olarak çalışmaya başladım. Sonra, 30.05.1991 tarihinde memuriyetten istifa edip, SSK'lı oldum. 2007 yılı sonuna kadar da aralıksız çalıştım. Emekli olurken, Emekli Sandığı’ndan olan hizmetlerim için ikramiye alabilir miyim? 

Metin Bakandı 

Sayın okurum, 2012 Ocak ayında yapılan son yapılan düzenleme ile geçmişte devlet memuru olup da istifa edenlere memuriyet süreleri 15 yıldan fazla ise (SSK’dan, Bağ-Kur’dan ) emekli olduklarında ikramiyeleri ödenecektir. Sizin memuriyet süreniz ise 15 yıldan az olduğundan emekli olduğunuzda ikramiye alma hakkınız yok. 

Ali TEZEL - GAZETE HABERTÜRK

Kasko Sigortası Hesaplama ve Karşılaştırma Hizmetinden Yararlanın!



Eşimden yeni boşandım - SSK emeklisiyim - Benim gibi SSK emeklisi olan vefat etmiş annemden veya babamdan yetim aylığı alabilir miyim?

Emekli olduğundan SSK’dan yetim aylığı alamazsınız 

Soru: Eşimden yeni boşandım. SSK emeklisiyim. Benim gibi SSK emeklisi olan vefat etmiş annemden veya babamdan yetim aylığı alabilir miyim? Veya birinden alabilir miyim? SULTAN 

Cevap: SSK kendi çalışmalarından dolayı emekli aylığı alan kız çocuklarına ana ve babalarından dolayı yetim aylığı bağlamaz. Emekli olduğunuzdan maalesef SSK’dan yetim aylığı alamazsınız. Anne veya babanızdan biri Emekli Sandığından emekli olsaydı, yetim aylığı alabilirdiniz. Çevrenizde sizin gibi SSK’dan emekli olup, Emekli Sandığından yetim aylığı alanlar olabilir. Bunlar sizi yanıltmasın. Bu durum yasalar arasındaki farktan kaynaklanıyor. 

Ekrem SARISU - POSTA

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

İşimden kıdem tazminatı alarak ayrılabilir miyim? - Ayrılabilirsem nasıl?

Gerçek ücret üstünden prim ödenmemesi çalışana iş akdini fesih hakkı verir 

Soru: 7 seneden beri özel bir şirkette çalışıyorum. Aylıklarımızın bir kısmı bankaya yatıyor. Bir kısmını elden ödüyorlar. Mesai yaptırıyorlar. Ancak mesai ücreti ödemiyorlar. Buna benzer pek çok sıkıntılı durumla çalışanlar eziliyor. İşyerinden kıdem tazminatı alarak ayrılabilir miyim? Ayrılabilirsem nasıl? Z.ATAY 

Cevap: İşverenin alınan ücreti gerçek değeri üstünden Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmemesi ve daha düşük bir ücret üstünden prim ödenmesi, fazla çalışma ücretinin ödememesi, çalışana haklı nedenle iş akdini fesih etme hakkı verir. 

Haklı nedenle iş akdini fesih ederek ayrılan çalışan kıdem tazminatını alabilir. Belirttiğiniz nedenlerle iş akdinizi fesih ederek işinizden ayrılmanız halinde, işveren kıdem tazminatınızı ödemek zorunda. Ödemez ise dava açarak mahkeme kararı ile kıdem tazminatınızı alabilirsiniz. 

Ekrem SARISU - POSTA

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Eşimin geçmişten 2.5 aylık bir sigortası var - Emekli olması için kaç yıl ödeme yapacağız? - Aylık ne kadar ödeyeceğiz?

Eşiniz sigortalı olduğunda sizin üstünüzden sağlık yardımı alamaz 

Soru: Memurum. Eşim çalışmıyor. Eşimin geçmişten 2.5 aylık bir sigortası var. Belediyede işçi olarak çalışmış. Şimdi biz bu sürenin üzerine ne kadar para yatırmamız gerek? Kaç yıl ödeme yapacağız? Aylık ne kadar ödeyeceğiz? Bunu öderken eşim benim üzerimden sağlık güvencesinden yararlanabilir mi? Eşim bu şekilde kendi adına emekli olup emekli maaşı alabilir mi? 

Mustafa Can EKİZ 

Cevap: Eşinizin hangi şartlarla emekli olacağını sigorta başlangıç tarihi belirliyor. Şayet başlangıç tarihi 8 Eylül 1999’dan önceyse primini 3600 güne tamamlaması şartıyla, 58 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir. Ancak, bu şartlarla emekli olabilmesi için priminin son 1260 gününü(3.5 yılını) sigortalı bir işte çalışarak ödemesi gerekiyor. Bunun dışına kalan primlerini isteğe bağlı ödeyebilir. 

Bugün için isteğe bağlı olarak aylık en az 301 TL prim ödeniyor. Eşiniz gerek isteğe bağlı, gerekse sigortalı çalışarak prim ödediğinde, sağlık yardımı kendi sigortası üstünden alabilir. 

Sizin üstünüzden sağlık yardımı alamaz. Esasen almasına da gerek yok. 

Ekrem SARISU - POSTA

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

3 dakikada sağlık sigortası teklifi için tıklayın!


Sağlık Sigortası Hesaplama Aracı için tıklayın


Özel sağlık sigortası fiyatları kişisel özelliklerinize, geçirilmiş rahatsızlıklara, hastane ağına ve poliçe limitleri gibi detaylara göre farklılık gösterir.


Özel Sağlık Sigortası Fiyatları


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için bilgilerinizi tam ve doğru doldurmanız gerekir.


Sağlık sigortası prim ve teklif karşılaştırma işlemi için buraya tıklayın


Özel sağlık sigortası teklifinizi görmek için bilgilerinizi eksiksiz doldurun, en uygun poliçeye ulaşın!


3 dakikada sağlık sigortası teklifi için tıklayın!


Sağlık Sigortanızı Seçmek İçin Linklerden birine tıklayıp 

Sağlık Sigortası Hesaplama Aracını kullanabilirsiniz.


En Uygun Özel Sağlık Sigortası seçenekleri için tıklayın!

Emlak vergisi bildiriminde son bir ay - KİMLER EMLAK VERGİSİ BİLDİRİMİNDE BULUNMALI?

Emlak vergisi bildiriminde son bir ay 

Gayrimenkulün emlak vergisi değerini tadil eden nedenlerin ortaya çıkması halinde yıl sonuna kadar ilgili belediyeye 'Emlak Vergisi Bildirimi' verilmesi gerekiyor. 

Ev, işyeri, arsa ve arazi alımları, gayrimenkulün mükellefini değiştirdiğinden vergi değerini tadil eden sebep sayılıyor. Bu nedenle 2012 yılında alınan ev, işyeri, arsa ve arazinin 'Emlak Vergisi Bildirimi'nin, 31 Aralık 2012 akşamına kadar verilmesi gerekiyor. 

Ancak yılın son üç ayında alınan gayrimenkullerle ilgili bildirim, alındığı tarihten itibaren üç ay içinde verilebiliyor. Örneğin 23 Kasım 2012 tarihinde alınan bir evin emlak vergisi bildirimi, 23 Şubat 2013 tarihine kadar verilebilecek. 

BAŞKA KİMLER BİLDİRİM VERMELİ 
Sadece ev, işyeri, arsa ve arazi alımı değil, yeni ev ve işyeri inşa edilmesi, mevcut binaya ilave yapılması, asansör veya kalorifer konulması da vergi değerini tadil eden sebep sayılıyor ve bildirim verilmesi gerekiyor. 

Peki, başka hangi durumlar vergi değerini tadil eden sebep sayılıyor ve bildirim verilmesini gerektiriyor? 

- Binanın yanması, yıkılması veya diğer nedenlerle harap olması, mevcut kalorifer veya asansörün kaldırılması, 
- Binanın veya bağımsız bölümün kullanış tarzının değiştirilmesi, örneğin işyerinden konuta; konuttan dükkan, mağaza, depo gibi işyerine dönüştürülmesi, 
- Arazinin parsellenmek suretiyle arsalar haline getirilmesi, 
- Arazinin fidanlandırılması, ağaçlandırılması, bağ haline getirilmesi ya da fidanlı, ağaçlı ve kütüklü arazinin tarla haline getirilmesi veya gelmesi, 
- Tarım yapılan arazinin tarıma elverişsiz hale gelmesi ya da tarım yapılmayan arazinin tarıma elverişli hale getirilmesi, 
- Binanın tamamlayıcısı durumunda olan arazinin tamamlayıcılık durumundan çıkması ya da bir arsa veya arazinin binanın tamamlayıcısı durumuna girmesi, 
- Bina veya arazinin taksim, ifraz edilmesi, kamulaştırılması veya mükellefinin değişmesi, 
- Birden fazla arsa ve arazinin tek bir arsa veya arazi haline getirilmesi ya da birden fazla hisseye ayrılmış olan bir binanın bütün hisselerinin birleştirilmesi, vergi değerini tadil eden sebep sayılıyor ve bildirim verilmesini gerektiriyor. 

BİLDİRİMİN İÇERİĞİ 
Emlak vergisi bildiriminde; mükellefin kimlik ve adres bilgileri ile gayrimenkule ait adres ve tapu bilgilerinin yanı sıra, vergilendirmeye ilişkin bilgilere yer veriliyor. 
Örneğin, bina için verilecek emlak vergisi bildiriminde, vergilendirmeye ilişkin olarak; binanın arsasının alanı, binaya ait arsa payının oran ve metrekaresi, inşaatın türü (betonarme karkas, yığma-yarı yığma gibi) ve sınıfı (lüks, birinci, ikinci gibi), kullanılış şekli (mesken, işyeri, depo vs.), inşaatın bitim tarihi, iktisap tarihi, varsa kısıtlılık hali veya muafiyetin başlangıç tarihi, bina hisseli ise hisse oranı, binanın dıştan dışa yüzölçümü, kaloriferli ve asansörlü olup olmadığı gibi bilgilere yer veriliyor. Bina, arsa veya arazinin emlak vergisi de bildirimde yer alan bilgilere göre ilgili belediye tarafından hesaplanıyor. 

Süresinde bildirimde bulunulmaması 

Emlak vergisinde, Vergi Usul Kanunu'nun 371. maddesinde yer alan pişmanlık hükümlerinden yararlanılamıyor. 

Emlak vergisi bildirimini süresinde vermeyen mükellefler adına emlak vergisi, belediyece tarh ediliyor. Yapılacak bu tarhiyatta, her yıla ilişkin vergi değeri (matrahı) Emlak Vergisi Kanunu'nun 29. maddesi dikkate alınarak hesaplanıyor. 
Belediye tarafından yapılacak tarhiyatta vergi ziyaı söz konusu olacağından, tarh edilecek vergiye vergi ziyaı cezası uygulanıyor. 

Bildirimin süresinde yapılmamış olması nedeniyle ayrıca ikinci derece usulsüzlük cezası kesiliyor. Ancak mükellefiyetin başladığı yıl için vergi ziyaı cezası ile ikinci derece usulsüzlük cezasından miktar itibarıyla fazla olanı, diğer yıllar içinse sadece vergi ziyaı cezası kesiliyor. 

Metin Taş & Sezgin Özcan - AKŞAM

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Bende intibak zammı alacak mıyım? - Alacaksam emekli aylığım kaç lira artacak?

2000 de emekli olan intibaktan yararlanamıyor 

Soru: Temmuz 2000 de SSK’dan emekli oldum. Bende intibak zammı alacak mıyım? Alacaksam emekli aylığım kaç lira artacak?  ALİ 

Cevap: İntibak yasasından 2000 den önce SSK dan emekli olanlar ile 1 Nisan 2002 ile 30 haziran 2002 tarihleri arasında Bağ-Kurdan emekli olan 12 bin civarındaki Bağ-Kur emeklisi yararlanıyor. 2000 den sonra emekli olduğunuzdan intibak yasası kapsamında değilsiniz. İntibak yasası maalesef emekli aylığınızda artış yapmayacak. 

Ekrem SARISU - POSTA

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Bir işe çift maaş - YAZIK DEĞİL Mİ BU MİLLETİN PARASINA?


2.4 milyon lira maaş bakın aslında nereye harcanıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı 800 bürokratın yerine yeni atama yaptı. Çoğu dava açıp geri dönen ama işbaşı yaptırılmayan müdürlere 2.4 milyon TL maaş ödeniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevden aldığı 800’e yakın il, ilçe müdürü ve yönetici, açtıkları iade davasını kazandı. Bu yüzden bakanlık hem görevden alınana hem atanana merkez valileri gibi hiç bir iş yapmadıkları halde her ay fazladan 2.5 milyon TL ödüyor...

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yönetici atamalarındaki plansızlık, bir yandan ciddi huzursuzluğa neden olup mahkemelere taşınırken, diğer taraftan her ay bakanlığın bütçesinde 2,5 milyonu Lirayı aşan “gedik” oluşturuyor. Eğitim-Sen Yöneticisi Tuğrul Culfa, “Türkiye genelinde 800 personel aynı görevde başkası olması nedeniyle ve plansızlık nedeniyle aynı görevde başka kişi olmasına karşın maaş alıyor. Okullara ‘bütçe yok’ denilirken, her ay milyonlarca zarar var” dedi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yönetmeliksiz, “bakan emriyle” yaptığı yeni 128 yönetici atamasının da kısa zamanda davalık olacağı belirtiliyor. Yeni davalarla, aynı koltuğa yeni çift maaş ödemelerinin sayısı da artacak.

81 İl Milli Eğitim Müdürü de var

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Eylül 2011’de çıkan Kanun Hükmünde Kararnameyle yapılan düzenlemelerin sıkıntısı büyüyor. Sözkonusu KHK ile 81 il milli eğitim müdürü, ilçe milli eğitim müdürleri ve bakanlıktaki müdürler, daire başkanlarının özlük hakları korunmak kaydıyla görevlerine son verildi. Bu personel Bakanlık tarafından farklı görevlere atandı, kimi öğretmen yapıldı, kimi okul yöneticisi, kimi de çeşitli illerde farklı alanlarda değerlendirildi. Görevlerinden alınanlar, konuyu mahkemeye taşıdı, çok sayıda dava açıldı. Bu süreçte yaklaşık 250’si Ankara’da olmak üzere Türkiye genelinde 800’ü aşkın personel “yürütmeyi durdurma” kararı aldı. Ancak alındıkları görev yerlerine başkaları atandığı için mahkeme kararına rağmen eski koltuklarına dönemediler, “boşta” kaldılar.

En büyük sıkıntı Ankara’da...

Sözkonusu 800 personelden 250’si Ankara’da bulunuyor. Ankara dışındaki illerde görev yapan yöneticiler, öğretmen olarak okullara dağıtıldı. Bazı yöneticiler buna itiraz ederek davalar açsa da davalar sonuçlanana kadar okullarda görev yapmaya devam ediyor. Ancak Ankara’daki 250 personel bir okulda da görev yapamıyor. Aralarında genel müdür, daire başkanı, şube müdürü olan 250 personel hiçbir iş yapmadan 1 yıldır bekliyor. Bu personelin aylık 2.500 TL ile 4.500 TL maaş aldıkları ifade ediliyor. Ankara’daki maaşı yüksek personelin aylık ortalama 3 bin TL aldığı kabul edildiğinde aylık 750 bin TL, 12 aylık olarak ise 9 milyon TL’yi bir iş yapmadan aldıkları ortaya çıkıyor. Ankara haricinde Türkiye genelindeki geriye kalan 550 personel de buna dahil edildiğinde, aylık 2.4 milyon, yıllık 25 milyonu aşan bir rakam ortaya çıkıyor.

Ankara’daki görevli ve boşta bulunan yönetici personele Beştepe’deki Milli Eğitim Bakanlığı kampusunda bulunan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı binasında bir kat verildi. 250 personel buraya her gün uğrayıp göründükten sonra bütün günü boş geçiriyor. Birçokları boş zamanlarını değerlendirmek için başta dil kursu olmak üzere çeşitli kurslara kayıt olduklarını belirtiyorlar.

Milyonlar heba oluyor

Eğitim-Sen Yöneticisi Tuğrul Culfa, VATAN’a yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki 800 personelin ortalama 3 bin TL maaş aldıklarının kabul edilmesi halinde, aylık 2.4 milyon TL’nin bakanlık tarafından “Plansızlık nedeniyle aynı görevdeki 2. kişiye ödeme yaptığını” vurguladı. Culfa, “Okullarda ödenek yok gerekçesiyle velilerden para toplayan, hizmetli kadrosu vermeyen Bakanlık, 800 personelini hem de kendi döneminde yönetici olan personelini, yani kendi evlatlarını sürdü. Kendi adamlarına dahi tahammül edemiyorlar. 800 personele maaş ödeniyor ancak onların bulundukları dönecekleri görevde başkaları zaten görev yapıyor. Plansızlık nedeniyle Ankara’daki personel ise hiçbir iş yapmadan maaş alıyor, ülke kaynakları Bakanlığın plansız uygulaması nedeniyle heba ediliyor” diye konuştu.

“Yasal ama etik değil”

Eğitimci Tuğrul Culfa, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında yöneticilerin yerine atanan personelin birçoğunun Devlet Memurları Kanunu 76. madde kapsamında Bakanın takdiriyle atandığını söyledi. Culfa, “Bu madde yasal ancak etik değil. Liyakat esas değil sadece kartvizit esas. Kadrolaşmanın bir aracı olarak yıllardır kullanılıyor. Bakanlıkta temel problemlerden birisi de budur” dedi.

Bu konuda CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, il ve ilçelere yapılan 128 yönetici atamasını TBMM gündemine taşımış ve “76. maddeden yapılan atamaların” gerekçesini sormuştu. Altay, “Etik olmayan bu atamalardan memnun musunuz?“ diye sormuştu. Bu soruya yanıt veren Bakan Ömer Dinçer 128 yöneticinin 76. madde kapsamında yapıldığını kabul etti. Dinçer, “Atamalar, Milli Eğitim Personeli yükselme yönetmeliğindeki esaslara göre yapılmıştır” diyerek, yönetmelik dışında atama yapılsa da atananların yönetmelikte düzenlenen şartlara uygun olduğunu savundu.

117 uzman, ek öğretmen oldu

Milli Eğitim’in personel uygulamalarına bir ilginç örnek de geçtiğimiz ay yaşandı. TTK’daki (Talim Terbiye Kurulu) 117 kitap inceleme uzmanının görevlerine son verildi ve Ankara’daki okullara öğretmen olarak dağıtıldı. Ancak Ankara’daki okulların tamamının norm kadrolarının dolu olması nedeniyle bu uzmanlar gittikleri okullarda ek fazla öğretmen olarak göreve başladı. 117 uzman da Bakanlığa dava açarken, Bakanlığın kitap inceleme birimi ise boşta kaldı.  Kaynak: Kıvanç EL / VATAN

SGK Form ve Dilekçe Örnekleri
  1. Sigortalılık Muafiyet Belgesi
  2. Resen Tesciillerde Sigortalılık Muafiyet Belgesi
  3. Sigortalı Bildirim Belgesi
  4. Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (4/1-a-b)
  5. Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi (4/1-c)
  6. Sigortalı İşten Ayrılış (4/ a-b)
  7. Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi (4/a-b Açıklama)
  8. Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi (4/c)
  9. Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi (4/c Açıklama)
  10. Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi (4/c)
  11. Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi (4/c Açıklamalar)
  12. Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi (İlk defa 5510 SK göre 4/c kapsamındasigortalı olacaklar için)
  13. Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi Devamı (İlk defa 5510 SK göre 4/c kapsamındasigortalı olacaklar için)
  14. Yıllık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi (İlk defa 5510 SK göre 4/c kapsamında sigortalı olacaklar için Açıklamalar)
  15. Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi (5434 SK göre 4/c kapsamında sigortalı olacaklar için)
  16. Aylık Fiili Hizmet Süresi Zammı Prim Belgesi (5434 SK göre 4/c kapsamında sigortalı olacaklar için Açıklamalar)
  17. Yıllık İtibari Hizmet Süresi Prim Belgesi (5434 SK göre 4/c sigortalıları
  18. Yıllık İtibari Hizmet Süresi Prim Belgesi (5434 SK göre 4/c sigortalıları için Açıklama)
  19. Yıllık İtibari Hizmet Süresi Prim Belgesi (İlk defa 5510 SK göre 4/c sigortalıları
  20. Yıllık İtibari Hizmet Süresi Prim Belgesi (İlk defa 5510 SK göre 4/c sigortalıları için açıklamalar)
  21. Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesi
  22. Genel Sağlık Sigortası İşe Giriş Bildirgesi (Açıklama)
  23. İsteğe Bağlı Sigortalılık Giriş Bildirgesi
  24. İsteğe Bağlı Sigortalı Giriş Bildirgesi (5434 SK göre)
  25. Borçlanma Talep Dileçesi (5510 SK 46 ncı ve geçici 4 üncü maddeye göre)
  26. Borçlanma Talep Dilekçesi (5510 SK 41 inci maddeye göre)
  27. 12 Aylık Sorgulama Süresine Göre İsteğe Bağlı Sigortalılık Dilekçesi
  28. Tarım İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi
  29. Orman İşlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi
  30. Şehir İçi Toplu Taşıma Araçlarında Kısmi Süreli Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi
  31. Sanatçı Olarak Kısmi Süreli Çalışanlara Ait Giriş Bildirgesi
  32. Çalışılmadığına Dair Bildirim
  33. İş Kazası ve Meslek Hastalığı Bildirim Formu
  34. Sağlık Yardımı Talep ve Taahhüt Formu
  35. Tecil ve Taksitlendirme Sağlık Belgesi
  36. Yabancı Uyruklu Hak Sahipliği
  37. Sigortalıları İçin Sigorta Kolu Tercih Bildirim
  38. Sigorta Kolu Tercih Bildirimi (Açıklama)
  39. Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi
  40. Sigortalı İçin Malullük Sevk Talebi
  41. Hak Sahipleri İçin Malullük Sevk Talebi
  42. Belediye Başkanları İçinTemsil Taahhütname
  43. Belediye Başkanları İçin Görev Taahhütname
  44. Konutta Gelir-Aylık Ödenmesi Talebi
  45. Boşanan Hak Sahibi İçin Taahhütname
  46. 1 ya da 3 Aylığa Dönüş Dilekçesi
  47. 5473 SK Ek Ödeme
  48. 15 yıl hizmeti olanlar için Açıkta İken Emeklilik Talep Formu
  49. Açıkta İken Emeklilik Talep Formu
  50. Banka Değişikliği Talep Formu
  51. Dul-Yetim Maaş Başvurusu
  52. Erkek Yetim Taahhütname Formu
  53. Evlenme İkramiyesi
  54. Feragatname
  55. Faizsiz Konut Kredisi Başvuru Formu
  56. Görev Tazminatı
  57. Kimlik Araştırma Belgesi
  58. Temsil Tazminatı
  59. Toptan Ödeme Talep Dilekçesi
  60. Çalışma Beyan Taahhüt Beyanı
  61. 3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Alanlara Mahsus Yoklama Belgesi
  62. Bulgaristan Hizmetlerini Borçlanma Talep Dilekçesi
  63. 3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Talebinde Bulunanalara Mahsus Beyan ve Taahüt Belgesi
  64. Tahsis Talep ve Beyan Taahhut Belgesi
  65. Yurtdışı Bulgaristan Yasam Belgesi
  66. 4-1/a Aylik Prim ve Hizmet Belgesi (ilk sayfa)
  67. 4-1/a Aylık Prim ve Hizmet Belgesi (devam sayfası)
  68. 4-1/a Aylık prim ve hizmet belgesi (arka yüzü )
  69. 4-1/a İnşaatın İkmal Edilem Kısmının, Bina Maliyetine Oranlarını Gösterir Cetvel
  70. Yurtdışı Borçlanma Talep Dilekçesi
  71. 4-1/a e-Borcu Yoktur Basvuru Formu
  72. 4-1/a Eksik Gün Bildirim Formu
  73. 4-1/a İşyeri Bildirgesi
  74. 4-1/b Prime Esas Gunluk Kazanc Beyan Talep Formu
  75. Tecil ve Taksitlendirme Talep Formu
  76. Mali Durum Bildirim Formu
  77. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler veya Yeminli Mali Müşavirler Trafından Düzenlenen "Çok Zor Durum" Halinin Tespitine İlilşkin Rapor
  78. Kadro Derecesi Formu
  79. Emeklilik Belgesi
  80. Pasaport
  81. Ek Karşılık Prim Tahakkuk Cetveli
Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

35 Soruda Yurtdışı Borçlanmasıyla Emeklilik - GURBETÇİ VATANDAŞLARIMIZ İNCELESİN!

35 Soruda Yurtdışı Borçlanması

  1. 08/05/2008 tarihinden önce Amerikan doları bazında tahakkuk ettirilen borcun ödenmesinde bir süre var mı? - Yurtdışı borçlanmam geçerli sayılır mı?
  2. 3201 sayılı Kanuna Göre Aylık Alanlara Mahsus Yoklama Belgesini SGK'ya vermeyi unutmayın!
  3. 3201 sayılı Kanuna göre borçlanma kapsamında olmayan yurtdışı süreleri hangileridir? - Yeni !!
  4. 3201 sayılı Kanundan yararlanmak suretiyle emekli olmak için Türk vatandaşı olma şartı var mıdır?
  5. Bulgaristan'dan zorunlu göçe tabi tutulduktan sonra Türk vatandaşlığına alınanlar hangi şartlarla bu ülkede geçen hizmetlerini emeklilikte değerlendirebilirler?
  6. Ev kadını olarak geçen sürelerin borçlanmasında hangi belgelerin ibraz zorunludur? - Yeni !!
  7. Ev kadını olarak geçen sürelerin borçlanılması için hangi sosyal güvenlik kuruluşuna başvurulmalıdır?
  8. Gurbetçi vatandaşlarımız için çıkarılan 3201 sayılı Kanun hakkında kısaca bilgi verir misiniz? - Yeni !!
  9. Kesin dönüş nedir? - Sosyal sigorta ödeneği nedir? - Sosyal yardım ödeneği nedir?
  10. Kısmi aylık almakta iken yurtdışı hizmet borçlanması yapanların aylıkları hangi tarih itibariyle tam aylığa dönüştürülür?
  11. SGK'ya yapılacak yurtdışı borçlanma başvuruları Kurumun hangi birimince alınmaktadır?
  12. Sosyal güvenlik sözleşmelerine göre kısmi aylık alanların borçlanma başvuruları nereye yapılmalıdır?
  13. Sosyal güvenlik sözleşmesi akdedilen ülkelerde geçen sürelerin borçlandırılabilmesi için hangi belgelerin ibraz edilmesi gerekir? -Yeni !!
  14. Türkiye ile sosyal güvenlik sözleşmesi akdedilmemiş ülkelerde geçen sürelerin borçlandırılabilmesi için hangi belgelerin ibraz edilmesi gerekir? - Yeni !!
  15. Türkiye'den emeklilik için yurtdışında geçen hangi süreler borçlandırılır? -Yeni !!
  16. Türkiye'ye transfer edilen İsviçre'deki primlerime ait süreleri borçlanmak istiyorum tarafıma ödenecek olan prim iadesi nasıl belirlenir?
  17. Yurtdışı borçlanma miktarının ödenmesinde bir süre var mı? - Süresinde ödenmeyen borçlanma bedeline ait yurtdışı süreleri nasıl değerlendirilir?
  18. Yurtdışı borçlanmalarının iptal edilmesi için başvuruda bulunanların ödedikleri borçlanma tutarı nasıl geri ödenir?
  19. Yurtdışı borçlanması Türkiye'deki sigortalılık süresinin başlangıcını değiştirir mi? - Türkiye'de çalışma yoksa sigortalılık süresinin başlangıcı nasıl belirlenir?
  20. Yurtdışı borçlanması yoluyla bağlanan aylıklar hangi hallerde kesilir?
  21. Yurtdışı borçlanmasına dair süreler Türkiye'deki hangi sigortalılık statüsüne göre nasıl değerlendirilir?
  22. Yurtdışı borçlanmasıyla aylık talebi sırasında SGK'ya bizzat başvurmam gerekir mi?
  23. Yurtdışı borçlanmasıyla emekli olup Türkiye'de sigortalı çalışmaya başlayanların emekli aylıkları kesiliyor mu?
  24. Yurtdışı borçlanmasıyla malullük, yaşlılık ve emekli aylığı bağlanması için SGK'ya hangi belgelerin ibrazı gerekir?
  25. Yurtdışı hizmet borçlanmasıyla emekli aylığı bağlanması için aranan şartlar nelerdir?
  26. Yurtdışı süreleri dikkate alınarak malullük, yaşlılık ve emekli aylığı bağlananlar hakkında Kurumca yürütülecek olan yoklama işlemleri hangileridir?
  27. Yurtdışı süreleri hangi şartlarla borçlandırılır? - Türk vatandaşı olmak şartı neyi ifade eder? - Yurda dönüş şartı aranmakta mıdır? - Yeni !!
  28. Yurtdışı sürelerine ait borçlanma miktarı nasıl belirlenir?
  29. Yurtdışı sürelerinin borçlandırılabilmesi için hangi sosyal güvenlik kuruluşuna başvurmak gerekir? - Yeni !!
  30. Yurtdışı sürelerinin borçlandırılmasında yazılı istekte bulunmak şartı nasıl yerine getirilir? -Yeni !!
  31. Yurtdışında geçen 10 yıllık sigortalılık süremi 30,00 TL prime esas kazanç üzerinden borçlanma talebinde bulundum - Ödemem gereken borç tutarı ne kadardır?
  32. Yurtdışında geçen süreleri borçlanarak SGK'dan emekli olmak hakkında nerelerden bilgi alabilirim?
  33. Yurtdışında geçen sürelerimi borçlanmak istiyorum - Türkiye'de son defa devlet memuru statüsünde çalıştım - Ödeyeceğim borç miktarı nasıl belirlenecek?
  34. Yurtdışında geçen sürelerimin tamamını borçlanmak zorunda mıyım?Yeni !!
  35. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın kesilen emekli aylıkları hangi durumda yeniden bağlanır?

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Haberleri - GÖZ ATIN!

  1. Geriye dönük SSK primlerimi işverene yüksekten ödetme şansım var mı? - İŞÇİSİNE YÜKSEK MAAŞ ÖDEYİP SSK PRİMİNİ DÜŞÜK GÖSTEREN PATRONLAR OKUSUN!
  2. Engelli hakkıyla emekli olmak için Bağ-Kur faaliyetimi resmi olarak terk etmem gerekiyor mu? - NE TAVSİYE EDERSİNİZ?
  3. Emekli ikramiyesi hesabında yapacağımız doğum ve yurtdışı borçlanma süreleri sayılıyor mu? - MEMURLARIN DİKKATİNE!
  4. Mevsimlik çalıştığım yıllar için izin haklarımı nasıl arayabilirim? - YILLIK İZİN HAKKI!
  5. Özel Sağlık Sigortası Fiyatları
  6. 55 yaşında SSK emeklisi boşanmış bir kadınım annem babamdan dul maaşı almakta iken vefat etti bu durumda yetim maaşı almam mümkün mü? - ÇİFT MAAŞ ALMAK MÜMKÜN MÜ?
  7. Eşiyle arasında 30 yaş farkı olan kadınlara neden düşük dul aylığı bağlanır? - EŞİ MEMUR EMEKLİSİ OLANLAR OKUSUN!
  8. 2013 Kasko Hesaplama ve Fiyat Karşılaştırma Aracı
  9. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu kurdunuz mu? - İŞ KAZALARINI SGK'YA BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ!
  10. 24 Soruda Türkiye - Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi
  11. Almanya'da çalışan Türk sigortalıların dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?
  12. Türkiye - Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin vatandaşlarımıza sağladığı haklar nelerdir?
  13. Almanya'da çalışan sigortalılar ile yanlarında ikamet eden aile bireylerine hangi sağlık yardımları yapılmaktadır?
  14. Almanya'da çalışmakta olan sigortalı ile beraberinde ikamet eden aile bireylerinden kimler sağlık yardımlarından yararlanmaktadırlar?
  15. Almanya'da çalışan sigortalılar ile yanlarında oturan aile bireyleri Türkiye'ye tatil için geldiklerinde kendilerine ne şekilde sağlık yardımı verilmektedir?
  16. Almanya'dan geçici olarak gelen sigortalılar veya aile bireylerinin Türkiye'de hastalanmaları halinde ne yapılmalıdır?
  17. Almanya'da çalışan sigortalıların hastalandıktan sonra Alman Hastalık Yardım Sandıkları'nın izni ile Türkiye'ye gönderilmeleri halinde sağlık yardımlarından ne şekilde yararlanacaklardır?
  18. Almanya'da kaza geçirip veya meslek hastalığına tutulup bir süre tedavi görmek üzere Türkiye'ye gönderilen sigortalı sağlık yardımını alabilmesi için ne yapmalıdır?
  19. Almanya'da çalışan işçilerin Türkiye'de oturan aile bireylerinden hangileri sağlık yardımlarından yararlanabilirler?
  20. Almanya sosyal güvenlik mevzuatına göre malullük aylığı alma koşulları nelerdir?
  21. Almanya'da çalışan işçilerin Türkiye'deki aile bireylerinin sağlık yardımlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlamak için ne yapılmalıdır?
  22. Almanya'da sağlık yardımı alma hakkına sahip bir kimsenin geçici olarak Türkiye'de bulunduğu sırada kendi imkanları ile ücretli tedavi görmesi halinde muayene ve tedavi masraflarının Alman hastalık sandıklarınca ödenmesi ne şekilde olur?
  23. Alman sigorta mevzuatına göre yaşlılık aylığı alma koşulları nelerdir?
  24. Almanya'da veya Türkiye'de geçen sigortalılık süreleri yeterli ise ayrı ayrı tam aylık bağlanabilir mi?

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com