Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Aralık 2012 Pazartesi

Eşimin geçmişten 2.5 aylık bir sigortası var - Emekli olması için kaç yıl ödeme yapacağız? - Aylık ne kadar ödeyeceğiz?

Eşiniz sigortalı olduğunda sizin üstünüzden sağlık yardımı alamaz 

Soru: Memurum. Eşim çalışmıyor. Eşimin geçmişten 2.5 aylık bir sigortası var. Belediyede işçi olarak çalışmış. Şimdi biz bu sürenin üzerine ne kadar para yatırmamız gerek? Kaç yıl ödeme yapacağız? Aylık ne kadar ödeyeceğiz? Bunu öderken eşim benim üzerimden sağlık güvencesinden yararlanabilir mi? Eşim bu şekilde kendi adına emekli olup emekli maaşı alabilir mi? 

Mustafa Can EKİZ 

Cevap: Eşinizin hangi şartlarla emekli olacağını sigorta başlangıç tarihi belirliyor. Şayet başlangıç tarihi 8 Eylül 1999’dan önceyse primini 3600 güne tamamlaması şartıyla, 58 yaşını dolduracağı tarihte emekli olabilir. Ancak, bu şartlarla emekli olabilmesi için priminin son 1260 gününü(3.5 yılını) sigortalı bir işte çalışarak ödemesi gerekiyor. Bunun dışına kalan primlerini isteğe bağlı ödeyebilir. 

Bugün için isteğe bağlı olarak aylık en az 301 TL prim ödeniyor. Eşiniz gerek isteğe bağlı, gerekse sigortalı çalışarak prim ödediğinde, sağlık yardımı kendi sigortası üstünden alabilir. 

Sizin üstünüzden sağlık yardımı alamaz. Esasen almasına da gerek yok. 

Ekrem SARISU - POSTA

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Abone Ol www.feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com