Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

26 Ocak 2012 Perşembe

Zorunlu Genel Sağlık Sigortasının ayrıntıları hk.

Zorunlu Genel Sağlık Sigortasında Eksi ve Artısıyla Vatandaşı Neler Bekliyor?

GSS’nin zorunlu hale getirilmesi beraberinde birçok sorunu da geniş kitlelere yansıtmış olacak. Nitekim aynı ailede yaşıyor diye işsiz ve 25 yaşından büyük çocukların GSS primine tabi tutulurken ailelerinin gelirlerine göre hesaplama yapılması kendi içinde çelişki barındırıyor. Harcamalara bakılarak gelir tespiti de yakınlarının yardımıyla yaşayanlar açısından olumsuz olarak yardım veya borçların gelirmiş gibi değerlendirilmesi yanlış ve olmayan gelir tespitlerine yol açacak.

Bağ-Kura prim borcu olanların GSS durumu hk.

SORU ve CEVAPLAR

Kız çocukları ve Bağ-Kur'luların durumu

GSS ile ilgili olarak, 01 Ekim 2008 öncesinde 18 yaş üstü olup da anne veya baba üzerinden sağlık yardımı alan kız çocukları, sağlıktan yararlanmaya devam ederek genel sağlık sigortalısı sayılıyor. Ancak evlenme ve sigortalı olarak çalışmaya başladığında, sağlıktan yararlanma bakımından yeni yasanın şartlarına mı tabi olurlar? Kız çocukları için devam eden böyle bir ayrıcalık var mıdır? Ayrıca 01 Ekim 2008 öncesinde anne ve baba üzerinden sağlık yardımı alanların 18 yaş üstü veya altı olmasının farkı var mıdır?

Sigortalılığı sona eren kişilerin 90 gün sağlık hizmeti alması hk.

Sigortalılığı sona eren 90 gün sağlık hizmeti alabilecek

Zorunlu genel sağlık sigortasının 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte, çok sayıda soru aldığımız konulardan biri de 4/a (SSK), 4/b (Bağ-Kur) ve 4/c (Emekli Sandığı) kapsamındaki sigortalılığı sona erenlerin ne kadar süreyle sağlık hizmeti alabilecekleri ve hangi tarih itibariyle zorunlu genel sağlık sigortalısı sayılıp, prim ödemeye başlayacaklarıyla ilgili...

SSK hizmet dökümünde görünmeyen günler hk.

Girişiniz bildirildiğinden hizmet tespit davası açabilirsiniz

Soru: 1965 doğumluyum. Benim SSK' li işe giriş tarihim 1 Mart 1983 Elime verilen SSK kartında da işe giriş tarihim 1983 olarak yazıyor. Prim ödeme gün sayım ise 6374... Fakat e-devletten baktığım SSK hizmet dökümünde ise işe giriş tarihim 1985/01 olarak görünüyor. Normal şartlarda 2012 Haziran da emekli olmam gerekirken 1985 tarihi benim emekli olmamı 2013'e atıyor. İzmir SSK' ye bu sorunumla başvurduğumda arşivler incelendi. Oradaki görevli Beyin dediğine göre işe giriş tarihim 1983 olarak görünüyor. Ama prim primi ödenen gün yok dedi. E-Devlet hizmet dökümünde ise 1985 yazıyor. Bu durumda, ben bu yıl emeklilik için başvursam onaylanıp 2012'de emekli olabilir miyim? Yani sizden emekli olma tarihimi öğrenmek bu konu hakkında ayrıntılı olarak bilgi almak istiyorum. Eğer aydınlatırsanız çok sevinirim.

18 yaş öncesi sigorta başlangıcı hk.

Sigortalılık süresi 18 yaşın doldurulduğu tarihten başlar

Soru: 1983 doğumluyum. 1998 sigortalı oldum 3720 güm prim ödemem var. 15 yıl başlangıcı sigorta tarihinden mi? Yoksa 18 yaşı doldurduğum tarih mi geçerli olacak?

Bağ-kur emeklisinin intibak durumu hk.

Bağ-Kur'luya intibak müjdesi

Bakan Faruk Çelik'ten 12 bin Bağ-Kur'luya iyi haber

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com