Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Ağustos 2017 Pazar

İsteğe bağlı yatırdığımız primleri iade alabilir miyiz?

Yatırdığımız primleri iade alabilir miyiz?

Annem 15 Ekim 1959 doğumlu. İlk sigorta girişi 26 Kasım 2013, isteğe bağlı 4/b. Toplam yatan prim 860 gün. 2016 Nisan ayında kendi isteğimizle durdurduk. Emekli olma imkanı var mı? Eğer yoksa isteğe bağlı yatırdığımız primleri iade alabilir miyiz? Volkan Altan
Anneniz 5400 prim gününü tamamladığında emekli olabilir. Bunun için 12 yıl 7 ay daha prim ödemesi gerekiyor. Buna göre prim ödemeye devam edip etmemeye karar verebilir. Emekli olmaktan vazgeçerse, 58 yaşını doldurduktan sonra, ödediği primlerin toptan ödeme şeklinde iadesini talep edebilir.
Bu durumda, yüzde 32 oranında ödediği primlerin emeklilik sigortasına ait olan yüzde 20’lik kısmının her yıla ait tutarı, primim ait olduğu yıldan itibaren yazılı istek tarihine kadar geçen yıllar için, her yılın gerçekleşen güncelleme katsayısı ile (güncelleme katsayısı: yıllık TÜFE ile büyüme hızının yüzde 30’unun toplamından oluşur) güncellenerek toptan ödeme şeklinde verilir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Staj sigortası SSK başlangıcı sayılacak mı?

Staj sigortası SSK başlangıcı sayılacak mı? 
31 Ocak 1981 doğumluyum. 10 Ekim 1997’de okuldan  staj sigortam başladı. Aynı SSK numaramla  işyerinde çalışmam 2 Ağustos 2000’de başlamıştır. Kaç gün prim ödemem gerekir ve ne zaman emekli olurum? Staj sigortası SSK başlangıcı sayılacak mı? Hükümetin/SGK’nın bu konuda çalışması var mı? Ferit İmkansız
Staj döneminde emeklilik için gerekli olan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına prim ödenmediğinden, emeklilik açısından sigorta başlangıcı ve sigortalılık süresi olarak kabul edilmiyor. Ancak staj döneminde verilen sicil numarası çalışma hayatı boyunca kullanılıyor.
Staj döneminin borçlanılmasına imkân sağlanması ve böylece staj başlangıcının emeklilik için gerekli olan sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilmesine ilişkin olarak bugüne kadar sayısız kanun teklifi verilmiş olmakla birlikte, bunların hiçbirinin yasalaştırılmasına sıcak bakılmadı. Hükümetin de bu konuda bir çalışması yok.
2 Ağustos 2000 sigorta başlangıcıyla 4/a (SSK) statüsünden emeklilik için 7000 prim günüyle 60 yaş veya 4500 prim günüyle, 25 yıl sigortalılık süresi ve 60 yaş şartlarını sağlamanız gerekiyor. 25 yıllık sigortalılık süreniz 60 yaşınızdan önce dolacağından, en az 4500 prim günüyle 60 yaşınızı dolduracağınız 31 Ocak 2041 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Eşim 1 Nisan 2007’de tarım Bağ-Kura giriş yaptı şu ana kadar prim ödedik ne zaman emekli olabilir?


Eşiniz ya primi 9000 güne dolduracak ya da yaşı 60’şa
Soru: 12 Aralık 1973 doğumlu eşim, 1 Nisan 2007’de tarım Bağ-Kura giriş yaptı. Şu ana kadar prim ödedik. Ne zaman emekli olabilir?
Yakup OKÇU
Cevap: Eşiniz ara vermeden prim ödemesine devam ederse primini 25 tam yıla(9000 güne) tamamlayacağı 1 Nisan 2032 de emekli olabilir. Ayrıca prim ödemesini 1 Nisan 2022’ye kadar devam ettirerek primini 15 tam yıla(5400 güne) tamamlaması şartıyla, 60 yaşını dolduracağı 12 Aralık 2033’de emekli olabilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Çocukluğumda babamın yanında çalıştım ama sigortam yoktu şimdi 1995 senesine dönük babamı mahkemeye verip bir kaç ay sigortalı olabilir miyim?

Dava açma hakkınız zamanaşımına uğramış
Soru: 12 yaşından beri çalışıyorum. Şu an 40 yaşındayım. 2000’de Bağ-Kura kayıt oldum fakat 2008’de prim ödemeye başladım. Zannedersem emeklilik yaşım 60. Çocukluğumda babamın yanında çalıştım. Ama sigortam yoktu. Şimdi 1995 senesine dönük babamı mahkemeye verip, bir kaç ay sigortalı olabilir miyim? Olabilirsem nasıl bir yol izlemeliyim? Birde babama ne kadar ceza çıkar?
Bayram DEMİRTAŞ
Cevap: Babanızın işyerinden ayrıldığınız tarihten itibaren 5 yıl içinde “Hizmet Tespit Davası”açmadığınızdan, hakkınız zamanaşımına uğramış. Bugün için babanız hakkında dava açarak başlangıcınızı geri çekemezsiniz. 


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com