Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Şubat 2017 Pazartesi

Apartman görevlisinin kıdem tazminatı hk.

Apartman görevlisinin kıdem tazminatı
14 Mayıs 2014’de sigortalı olan apartman görevlimiz, mart veya nisan sonu olarak işten ayrılacaktır. Binamız kentsel dönüşüm sebebiyle yıkılacak. Hangi konular tazminatın hesabında dikkate alınacaktır? Bertan Ararat
Apartman görevlisinin çalışma süresinin her tam yılı için 30 günlük brüt ücreti tutarında, bir yıldan artan süre için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır. Apartman görevlinizin Mart sonunda işten ayrılması halinde 2 yıl 10 ay 16 gün, Nisan sonunda ayrılması halinde 2 yıl 11 ay 16 günlük çalışma süresi için kıdem tazminatı ödenmesi gerekir.
Kıdem tazminatına esas alınacak 30 günlük ücrete (aylık brüt ücretine), apartman görevlisine konut tahsis edilmiş ise konutun emsal kira bedeli dahil edilir. Yıllık emsal kira bedeli söz konusu konutun emlak vergisi değerinin yüzde 5'i olup, 30 günlük ücrete hesaplanan emsal kira bedelinin 1/12'si ilave edilir. Ayrıca apartman görevlisi konutunun elektrik, su ve ısıtma giderleri apartman yönetimi tarafından karşılanıyorsa bu giderler de dikkate alınır. Bu durumda söz konusu giderlerin yıllık toplamının 30 günlük ortalaması kıdem tazminatına esas ücrete dahil edilir. Başka ayni veya nakdi ödemeler varsa onların da kıdem tazminatına esas ücrete dahil edilmesi gerekir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Sigortasız çalıştırılma nedeniyle hizmet tespit davası açılması hk.

Sigortasız çalıştırılma nedeniyle hizmet tespit davası açılması gerek
Soru: Bir iş yerinde 5 yıl çalıştım ve yılbaşında işten çıkartıldım. Çalıştığım bu 5 yıllık süreçte toplamda yalnızca 2 yıl sigortalı olarak gösterilmişim. Bu ödenmeyen 3 yılı geri kazanabilme şansım var mı? Ayrıca 5 yılın ödenmemiş asgari geçim indirimini ve 5 yıllık tazminatımı da nasıl alabilirim?
Cihangir EREN/İST.
Cevap: Sosyal Güvenlik Kuruluna(SGK) bildirilmeyen çalışma süreniz için, iş mahkemesine hizmet tespit davası açmanız gerekiyor. Mahkemede, çalışmalarınızın SGK’ya bildirilmediğini belge veya şahitle ispatlamanız halinde, üç yılınızı kazanabilirsiniz. Aynı şekilde, alamadığınız kıdem tazminatı ve asgari geçim indiriminiz içinde dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz. Ancak daha önce işverene noterden bir ihtar çekip, verdiğiniz sürede kıdem tazminatınızı ve asgari geçim indiriminden olan alacaklarınız ödenmesini isteyin. Verdiğiniz sürede ödemezlerse dava açmaktan başka seçeneğiniz kalmıyor.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Kaç yaşında emekli maaşı ve ikramiyesini alabilirim?

İstediğiniz zaman emekli olabilir ve ikramiyenizi alabilirsiniz
15 Kasım 1971 doğumluyum. 1 Şubat 1995 tarihinde polis memuru olarak göreve başladım. Halen çalışmaya devam etmekteyim. Kaç yaşında emekli maaşı ve ikramiyesini alabilirim? Emel Artık
Emeklilik için 20 yıl fiili hizmet süresi ve 46 yaş şartlarına tabisiniz. Fiili hizmet süresini fazlasıyla tamamlamışsınız. Hak kazandığınız fiili hizmet süresi zammına göre yararlanacağınız yaş indirimi de uygulandığında, yaş şartını da sağlamış durumdasınız. İstediğiniz zaman emekli olabilirsiniz. Emekli aylığınız bağlandığında emekli ikramiyeniz de ödenir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Askerliğimi 1985-87 arasında yaptım askerliğimin ne kadarını borçlanıp ve ne zaman emekli olabilirim?

Askerliğinizin 280 gününü borçlanıp Haziran 2018’i bekleyeceksiniz
Soru: 10 Haziran 1965 doğumluyum. 1 Eylül 1993’ten beri sigortalı çalışmaktayım.7700 gün primim var. Askerliğimi 1985-87 arasında yaptım. Askerliğimin ne kadarını borçlanıp ve ne zaman emekli olabilirim?
Selahattin ÖZPINARLI
Cevap: Askerlik sürenizin 280 gününü borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz.  Prim ödemeniz yeterli olduğundan borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 53 yaşınızı dolduracağınız 10 Haziran 2018’de emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Kişiler hangi hallerde hiçbir şart aranmadan sağlık hizmetlerinden yararlandırılır?



Kişiler hangi hallerde hiçbir şart aranmadan sağlık hizmetlerinden yararlandırılır?

 18 yaşını doldurmamış olan kişiler,
 Tıbben başkasının bakımına muhtaç olan kişiler,
 Trafik kazası halleri,
 Acil haller,
 İş kazası ile meslek hastalığı halleri,
 Bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar,
 Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile insan sağlığına zararlı madde bağımlılığını önlemeye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri 
 Analık hali nedeniyle sağlanan tetkik ve tedaviler 
 Afet ve savaş ile grev ve lokavt hallerinde
kişiler hiçbir şart aranmadan sağlık hizmetlerinden ve diğer haklardan yararlandırılır.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com