Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Mayıs 2016 Salı

1 Şubat 2002’den itibaren SSK’lıyım halen çalışmaktayım ne zaman emekli olabilirim?

Priminizi 7000 güne tamamlayıp 58 yaşı dolduracaksınız

Soru: 10 Haziran 1968 doğumluyum. 1 Şubat 2002’den itibaren SSK’lıyım. Halen çalışmaktayım. Ne zaman emekli olabilirim?
Sevgi IŞIK
Cevap: Emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 7000 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 10 Haziran 2026’da emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Engelli bir devlet memuru 4 yıl boyunca değişik zamanlarda ve değişik sürelerde rapor alabilir mi?

Azami sürelerde hastalık izni kullanan memur emekliye sevk edilir
Soru: Engelli bir devlet memuru 4 yıl boyunca değişik zamanlarda ve değişik sürelerde rapor alabilir mi? Yoksa hakkında emeklilik işlemleri yapılması mı gerekir?
Okan DENİZ
Cevap: Memurlara hastalıkları nedeniyle çalışmadıkları,  yani raporlu(hastalık izni) oldukları sürelerde maaşları ödeniyor.  Doğal olarak her hastalığa göre farklı süreler de rapor veriliyor. Sağlık raporunda da belirtilmek üzere kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalık halinde on sekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise on iki aya kadar hastalık izni(rapor) verilebiliyor. Bu süreler sonunda iyileşmeyen ve hastalığı devam eden memurun hastalık izni, söz konusu süreler kadar uzatılmaktadır. Uzatılan sürenin sonunda iyileşemeyen memur hakkında emeklilik hükümleri uygulanıyor. Sorunuzda belirttiğiniz gibi, dört yıl içinde değişik zamanlarda ve değişik sürelerle de bu kapsamda ve bu sürelerde hastalık izni kullanan memur hakkında emeklilik işlemlerinin yapılması gerekiyor.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com