Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Ocak 2014 Pazartesi

Çalışma hayatında 2013'de neler oldu 2014'den neler bekleniyor? - DOĞUM BORÇLANMASI YAPMA HAKKI 3 OLUYOR - EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR - Ali TEZEL yazdı!


2013’de neler oldu, 2014’den neler bekleniyor
 
2013 yılını uğurladık yerine hemen 2014 geldi. Çalışma Hayatı’nda 2013’de neler oldu, neler olmadı. 2014 yılında bizi neler bekliyor….
 
2013 yılını geride bıraktık ama sadece 2013 yılını geride bırakmadık bakın neler olmuş, neler olmamış?
 
2013 yılında;
-6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa’sı yürürlüğe girdi ve daha ilk yılında yıllık iş kazalarında ölüm sayısı 1700’den 700’e düştü. Demek ki devlet isterse işçileri kazalardan ve ölümlerden kurtarabiliyormuş. Yer altında madendeki cinayet gibi ölümlere “ne güzel öldüler” denmeden de çare bulunuyormuş.
 
-Yüzde 6’sı sendikalı olan çalışanlar için, Yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunumuz oldu ama sonuçlarını en erken 2014’de göreceğiz. Bakalım sendikalı işçi sayımız AB ortalaması olan yüzde 80’lere ulaşabilecek mi? Bakalım e-devletten sendikaya üye olmayı kaç işçimiz gerçekleştirecek?
 
-Sosyal Güvenlik Açığı 2013 yılında GSMH’nin yüzde 1’ine düştü yani emekliler 2013 yılında almaları gerekenden daha az aylık alıp, SGK’nın açığını kapattılar ama emeklinin cebindeki delik daha da büyüdü. Unutmadan 2008 yılında açık GSMH’nin yüzde 5’i kadardı. Girmeye çalıştığımız AB’de ise açık yüzde 16 ortalamasında.
 
-Sadece SSK emeklilerin bir milyon yedi yüz binine İNTİBAK uygulandı ama gerçek bir İntibak olmasa da bir nebze eski emeklileri rahatlattı. Şimdi sıra hem gerçek İNTİBAK’ta hem de tüm emeklilere İNTİBAK getirilmesinde.
 
 
2013 yılında;
-Çalışanları kıdem tazminatı fonu konusundan (şimdilik) kurtardık,
 
-Çalışanların İstihdam (Trajedisi) Stratejisinden kurtardık,
 
-Özel İstihdam Bürolarının işçi alıp-satması ve kiralamasından kurtardık,
 
-Eskisi gibi olmasa da gazetecilerin yıpranmasının bir kısmını kurtardık,
 
-BES’i eleştire eleştire yüzde 25 devlet katkısını kurtardık ama yine de tavsiye etmiyorum,
 
-Belediyelerde sözleşmeli çalışanları kadroya aldırdık,
 
-28 Şubat ve başörtüsü mağduru memurlar ile öğrencilere haklarını geri verdik.
 
-Gurbetçilerin yurtdışı borçlanmasının kaldırılmasının önüne hep birlikte geçtik,
 
 
Ancak,

-Çalıştıkça ilerde alınacak emekli aylığının düşmesini engelleyemedik,
 
- Benim “Seve Seve GSS” dediğim ama editörüm Tahsin AKÇA’nın hemen “Zorunlu GSS” diye değiştirdiği genel sağlık sigortası haracından kurtaramadık,
 
-Özel hastanelerin hastalardan aldığı ücret yedi kat artarak yüzde 30’dan yüzde 200’e yükseltilmesini engelleyemedik,
 
-Taksi-Minibüs şoförlerinin sosyal güvencesi geldi ama kendi ceplerinden ödeme gibi absurt uygulamadan kurtaramadık,
 
-2013 yılında dizi-film-tiyatro sanatçılarımız yine SİGORTASIZ çalışmaya devam ettirilmesinden kurtaramadık,
 
--47 yıllık sanatçı Osman GİDİŞOĞLU’ da emekliliğini göremeden gitmesine engel olamadık,
 
 
-EYT denilen Emeklilikte Yaşa Takılanları kurtaramadık,
 
-STAJ sigortası mağdurlarının sorunlarını çözemedik,
 
-2013’ün 1 MAYIS’ında TAKSİM’de olamadık…
 
-THY’nin demokratik eylem yapan 305 işçisinin yeniden işe aldıramadık,
 
-Engelli ve yaşlıların MUHTAÇLIK kriteri ŞAHSİ’likten çıkıp, AİLE’ye bağlandı ve binlercesi muhtaçlık aylıklarından olmasına engel olamadık.

***EVDE BAKIM PARASI ALANLARA SİGORTA GELİYOR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evde bakıma muhtaç yakını olup da evinde bu malül kişilere bakanlara evde bakım parası adı altında her ay net asgari ücret düzeyi kadar para vermektedir. Bu paranın amacı da madem ki evinde birisine bakmak zorundasın ve bu sebeple işe gidip gelir elde edemiyorsun bu geliri size devlet olarak ben veriyorumdur. Ancak, bu kişiler çalışmak yerine evde bir bakıma muhtaç yakınlarına baktıkları için sosyal güvenlikten ve emeklilikten de mahrum kalmaktadır. İşte Torba Yasa ile evde bakım yapanlar adına SGK’ya her ay asgari ücret üzerinden prim ödenerek emekli olmaları da temine dilecek. Ancak, sosyal güvenlik primini kendileri mi ödeyecekler yoksa devlet mi ödeyecek daha belli değil. Zira, evde bakım parası alabilmek için AİLE’nin muhtaç olması (kişi başı gelirlerinin asgari ücretin üçte birinden az olması) gerekiyor. Zaten geliri olmayan evde bakana bir de prim yükü getirilmemeli.
 
-Evde bakım sigortası isteğe bağlı (Bağ-Kur) sigortası gibi olabileceği gibi 5510 sayılı Kanun’un ek-5 veya ek-6. maddeleri gereğince de olabilir. Ayrıca, gelir vergisinden muaf (evde oya-dantel yapan) kadınlar için isteğe bağlı sigorta olabilir.
 
Aylık ödeme rakamı

-İsteğe bağlı sigorta olursa ödenecek prim asgari ücretin yüzde 32’si kadar olacaktır ki bu rakam, 1071 liralık asgari ücretin yüzde 32’si olan 342,72 lira olacaktır.
 
-Gelir vergisinden muaf üretim yapan kadınlara has isteğe bağlı sigorta olursa, 21 günlük ücreti varmış gibi 749,70 X 0,32= 239,90 lira.
 
-Ek-5 sigortası gibi olursa, 749,70 X % 34,5 = 258,64 lira
 
-Ek-6 sigortası olursa da 749,70 X % 32,5 = 243,65 lira.
 
 
Örnekler
1-Bugüne kadar hiç sosyal güvencesi olmayan bir erkek, evde bakım sigortası olursa, en az 5400 gün (15 tam yıl) prim ödemek şartıyla,
5400 günü;
- 31.12.2035 tarihine kadar tamamlarsa 63 yaşında,
- 1/1/2036 ilâ 31/12/2037 tarihleri arasında 5400 günü tamamlarsa 64,
- 1/1/2038 gününden sonra 5400 günü tamamlarsa 65, yaşında emekli olur. Ayda da ödediği prim kadar 250 ile 300 lira arasında emekli aylığı olur
 
2- Bugüne kadar hiç sosyal güvencesi olmayan bir kadın, evde bakım sigortası olursa, en az 5400 gün (15 tam yıl) prim ödemek şartıyla,
5400 günü;
-31.12.2035 tarihine kadar tamamlarsa 61,
-1/1/2036 ilâ 31/12/2037 tarihleri arasında tamamlarsa 62,
-1/1/2038 ilâ 31/12/2039 tarihleri arasında tamamlarsa 63,
-1/1/2040 ilâ 31/12/2041 tarihleri arasında tamamlarsa 64,
-1/1/2042 tarihinden sonra tamamlarsa 65, yaşında emekli olur. Ayda ödediği prim kadar 250 ile 300 lira arasında emekli aylığı olur.
 
 
 
 
***KAMU TAŞARON İŞÇİLERİNE 3 YILLIK SÖZLEŞME
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan (40 bin kadar) taşaron şirket işçileri ile işverenleri arasındaki sözleşmeler bundan böyle her yıl yenilenmeyecek, 3 yılda bir yenilecek. Bu durumda da kamu taşaron işçileri gerek yıllık izinleri ve gerekse de kıdem tazminatlarını almak için mahkemelere gitmek zorunda kalmayacaklar. Tasarının bir başka versiyonunda ise kamuda çalışan taşaron işçilerinin tıpkı sözleşmeliler gibi kadroya alınması da gündemde olup son sözü TBMM karar verecek. Bu konuda özel sektör taşaron işçilerinin mağduriyeti ise devam etmemeli benzer uygulama Onlar için de getirilmeli.
 
 
 
***AYDA 300 LİRA KREŞ YARDIMI
Yapılan araştırmalara göre, lise ve üstü eğitim gören kadınlar istihdam da daha çok yer alıyor ama ortalama tek çocuk yapıyorlar. İlkokul veya daha düşük eğitimli kadınlar ise istihdam da hemen hemen yoklar ve 4 çocuk ortalamasındalar. Kendilerine sorulduğunda eğitimli kadınlar 2 çocuk, eğitimsiz kadınlar ise 3 çocuk idealdir diyorlar. Bu durumda eğitimli kadın ideal çocuk sayısında bir eksik, eğitimsiz kadın ise bir fazla çocuk yapıyor. Aile Bakanlığı, özellikle eğitimli kadınları hem istihdamda tutmak veya istihdama yönlendirmek aynı zamanda da doğuma teşvik etmek için, çalışan kadınlara her ay 300 lira kreş yardımı geliyor. Ayrıca, kreş açmak isteyenlere de bol sayıda teşvik ve kredi geliyor.
 
 
***DOĞUM BORÇLANMASI 3’E ÇIKIYOR
Bağ-Kur’lu kadınlar da borçlanabilecek 
Mevcut durumda, sadece SSK’lı çalışmış olan kadınlar, SSK çalışması başladıktan sonra yaptıkları doğumları borçlanabiliyor ve en çok 2 doğum için (her bir doğum için 720 gün olmak kaydıyla) 1440 günlük süre kazanabiliyorlar. Yani, Bağ-Kur’lu kadınlar doğum borçlanması yapamıyor, SSK işe girişinden önce yapılan doğumlar da borçlanılamıyor. Torba Kanun’da yapılacak düzenleme ile doğum borçlanma sayısı 3’e çıkıyor ayrıca, sigortalı olmadan önce yapılan doğumlar da borçlanabilinecek. Bağ-Kur’lu kadınlar da doğum borçlanması yapabilecek.

ALİ TEZEL - GAZETE HABERTÜRK

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. 5510 sayılı Kanuna göre 4(a) sigortalısı kimlerdir?
  2. 5510 sayılı Kanuna göre 4(b) sigortalısı kimlerdir?
  3. 5510 sayılı Kanuna göre 4(c) sigortalısı kimlerdir?
  4. Türkiye'de ikamet eden yabancı uyruklular isteğe bağlı sigortalı olabilirler mi?
  5. Ceza infaz kurumları ile tutukevlerinin tesis, atölye ve benzeri ünitelerinde çalıştırılan hükümlülerin isteğe bağlı sigortalılık başvuruları kim tarafından, nasıl yapılacaktır?
  6. İsteğe bağlı sigorta giriş bildirgesini posta ile Kurumunuza göndermem başvuru tarihini etkiler mi?
  7. Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen meslek edindirme ve geliştirme kurslarına katılan kursiyerler isteğe bağlı sigortalı olabilirler mi?
  8. Ölen sigortalıdan dolayı ölüm geliri alan kişiler isteğe bağlı sigortalı olabilirler mi?
  9. İsteğe bağlı sigortalılık hangi hallerde sona erer?
  10. 5510 sayılı Kanundan sonra isteğe bağlı sigortalıların sigortalılık statüleri ne olacaktır?
  11. Ocak 2010 ayına ait isteğe bağlı sigorta primini en geç ne zamana kadar ödemeliyim?
  12. Sürekli iş göremezlik geliri alan kişilerin isteğe bağlı sigortalı olmaları halinde genel sağlık sigortası primi ödemeleri gerekir mi?
  13. Ülkemizle sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan yabancı bir ülkede SSK kapsamında çalışan sigortalıyım. İsteğe bağlı sigortalı olmak istiyorum. Bunun için işverenim benim adıma Kurumunuza müracaat edebilir mi?
  14. 4/b (BAĞ-KUR) sigortalılarının prime esas kazançları nasıl uygulanacaktır?
  15. İsteğe bağlı sigortalıyım analık borçlanması yapabilir miyim?
  16. İsteğe bağlı sigortalılar, Genel Sağlık Sigortası primi ödeyecekler mi?
  17. Askerlik borçlanması olarak ödediğim tutarı prim borçlarıma saydırabilir miyim?
  18. 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce İsteğe Bağlı Sigortalı olanların durumları ne olacak?
  19. İsteğe bağlı sigortalı olabilmek için yaş şartı aranıyor mu?
  20. İsteğe bağlı sigortalı olmak istiyorum ne yapmam gerekir?
  21. İsteğe bağlı sigortalılar hangi tarih itibarıyla sigortalı olacaklardır?
  22. İsteğe bağlı sigorta nedir?
  23. İsteğe bağlı sigortalılık prim oranları ne kadardır?
  24. 5510 sayılı Kanuna göre emeklilik yaşı hesabında 18 yaş altı çalışmalar sigortalılığın başlangıcı olarak değerlendirilir mi?
  25. 5510 sayılı Kanun gereğince yapılan borçlanmalar ne şekilde değerlendirilecektir?
  26. 5510 sayılı Kanuna göre sigortalılar hangi süreleri borçlanabilirler?
  27. 5510 sayılı Kanuna göre kimler doğum borçlanması yapabilmektedir?
  28. 5510 sayılı Kanuna göre fiili hizmet süresi zammı uygulamasından kimler yararlanmaktadır?
  29. 01.10.2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olup bu tarihten önce veya sonra aylık bağlananlar sosyal güvenlik destek primine tabi çalışabilecekler mi?
  30. 5510 sayılı Kanun gereğince sigortalılar, emekli aylıklarını kestirmeksizin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışabilecekler mi?
  31. 5510 sayılı Kanuna göre 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olup, emekli aylığı bağlananlar sosyal güvenlik destek primine tabi olarak 4/a (SSK) kapsamında çalışabilecekler mi?
  32. 5510 sayılı Kanuna göre 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olup, emekli aylığı bağlananlar, sosyal güvenlik destek primine tabi olarak 4/c kapsamında çalışabilecekler mi?
  33. 5510 sayılı Kanuna göre 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olup, emekli aylığı bağlananlar,sosyal güvenlik destek primine tabi olarak BAĞ-KUR kapsamında çalışabilecekler mi?
  34. 5510 sayılı Kanunla ev hizmetlerinde çalışan sigortalıların, çalışmadıkları süreler için Genel Sağlık Sigortası primi ödenecek mi?
  35. 5510 sayılı Kanuna göre; özürlü sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanmasının şartları nelerdir?
  36. SGK'dan aylık almakta olan hak sahiplerinin aylıkları ne kadar süre içerisinde bankadan çekilmezse Kuruma iade edilir?
  37. Yabancı uyruklu kişiler sigortalı sayılacak mı?
  38. Yeni sistemde SGK aylık bağlama oranı düşürülüyor mu?
  39. 5510 sayılı Kanun kimlere SGK' ya bilgi ve belge verme yükümlülüğü getirmiştir?
  40. Emeklilik için geçerli olan süreler yeni Yasa ile uzatıldı mı?
  41. Borçlanma için Kurumunuza başvuruda bulundum; ancak hesaplanan borç tutarını ödeyemedim bu durumda yapılacak olan işlem nedir?
  42. Bağ-kur'luyum 5510 sayılı Kanuna göre boşta geçen sürelerimi borçlanabilir miyim?
  43. 5510 sayılı Kanuna göre borçlanılacak sürelerin tamamının borçlanılması zorunlu mudur?
  44. Askerlik borçlanması yapmak istiyorum hangi belgelerle nereye müracaat etmem gerekir?
  45. İsteğe bağlı Bağ-kur'luyum doğum borçlanması yapabilir miyim?
  46. Askerlik borçlanması olarak ödediğim tutarı prim borçlarıma saydırabilir miyim?
  47. 5510 sayılı Kanuna göre köy muhtarlarının aylık prime esas kazançları ne şekilde belirlenir?
  48. Bağ-kur 'dan kız yetim aylığı alıyorum isteğe bağlı sigortalı olmam halinde genel sağlık sigortası primi ödemem gerekir mi?
  49. Bağ-kur'dan erkek yetim aylığı alıyorum isteğe bağlı sigortalı olmam halinde genel sağlık sigortası primi ödemem gerekir mi?
  50. Bağ-kur'dan dul aylığı alıyorum isteğe bağlı sigortalı olmam halinde genel sağlık sigortası primi ödemem gerekir mi?
  51. İş yerimde çalıştırdığım sigortalıların primlerini nasıl ve en geç ne zaman Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemem gerekmektedir?
  52. SSK ve Bağ-kur borçlularına gönderilen ödeme emri ne anlama gelmektedir?
  53. Bağ-kur'lu olan kişilerin, prime esas kazançları ile ilgili yazılı beyanda bulunmamaları halinde, aylık primleri nasıl belirlenir?
  54. Bağ-kur'da prime esas kazançlarını düşük beyan edenler hakkında nasıl bir işlem yapılmaktadır?
  55. Bağ-kur kapsamında sigortalı olanlar, aynı zamanda işveren ise aylık prime esas kazancı nasıl belirlenir?
  56. Birden fazla işyeri sahibiyim her bir işyerinden dolayı ayrı ayrı prim yatıracak mıyım?
  57. İsteğe bağlı sigortalıyım zorunlu sigortalılık nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumuna borcum var bu durum isteğe bağlı sigortalılığımı etkiler mi?
  58. 510 sayılı Kanunun 4/b kapsamında BAĞ-KUR sigortalısı olanların primleri nasıl yatırılacaktır?
  59. İsteğe bağlı sigortalıyım ödeyemediğim aylardan dolayı biriken prim borçlarımı en geç ne zaman yatırmak zorundayım?
  60. Bağ-kur sigortalılarının prime esas kazançları nasıl uygulanacaktır?
  61. BAĞ-KUR sigortalısıyım Malüliyet talebim Kurum Sağlık Kurulunca reddedildi ne yapabilirim?
  62. BAĞ-KUR sigortalısıyım Malül aylığı alabilmek için çalışma gücündeki kayıp oranı ne olmalıdır?
  63. BAĞ-KUR sigortalısı iken başkasının bakımına muhtaç derecede malül oldum emekli olabilir miyim?
  64. BAĞ-KUR sigortalısıyım Kurumunuz Sağlık Kurulunun red kararına karşı malülen emekli olabilmek için Yüksek Sağlık Kuruluna itirazda bulundum Yüksek Sağlık Kurulu beni yeniden muayene eder mi?
  65. BAĞ-KUR'dan erkek yetim aylığı alıyorum İsteğe bağlı sigortalı olmam halinde yetim aylığım kesilir mi
  66. BAĞ-KUR'dan kız yetim aylığı alıyorum İsteğe bağlı sigortalı olmam halinde yetim aylığım kesilir mi?
  67. BAĞ-KUR sigortalısıyım borçlanma sürelerim aylık hesabında dikkate alınır mı?
  68. BAĞ-KUR'dan dul aylığı alıyorum İsteğe bağlı sigortalı olmam halinde dul maaşım kesilir mi?
  69. 5510 sayılı Kanuna göre BAĞ-KUR sigortalılarının prim borçlarının olması yaşlılık aylığı bağlanmasını etkiler mi?
  70. BAĞ-KUR emeklisi eşimden dul aylığı alıyorum aynı zamanda babamdan da BAĞ-KUR'dan kız yetim aylığı alabilir miyim?
  71. BAĞ-KUR emeklisi imam nikahlı eşim vefat etti ölüm aylığı alabilir miyim?
  72. 5510 sayılı Kanuna göre BAĞ-KUR'a tabi çalışanların malülen emekli olma şartı nedir?
  73. 1479 sayılı BAĞ-KUR Kanununa göre yaşlılık aylığı almakta iken Belediye Başkanı seçildim Emekli aylığım kesilir mi?
  74. BAĞ-KUR emeklisiyim eşim vefat etti cenaze ödeneği alabilir miyim?
  75. BAĞ-KUR'dan yetim aylığı alan kız çocuğuyum evlenme ödeneği almak için ne yapmalıyım?
  76. SSK sigortalısı olarak çalışan bekar bir bayanım BAĞ-KUR emeklisi iken vefat eden babamdan yetim aylığı alabilir miyim?
  77. BAĞ-KUR sigortalıları için ödenen cenaze ödeneği ne kadardır?
  78. Babam 4(b) BAĞ-KUR sigortalısıyken vefat etti biz Hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanır mı?
  79. BAĞ-KUR'dan yetim aylığı almakta iken evlendim Evlenme ödeneği hesaplanırken maaşım ile birlikte aldığım ek ödeme bu tutara dahil edilir mi?
  80. Çiftçi BAĞ-KUR'undan dolayı yetim aylığı alan bir bayanım Evlendiğimde evlenme ikramiyesi alabilir miyim?
  81. 5510 sayılı Kanuna göre BAĞ-KUR'dan yetim aylığı alan kız çocukları evlenmeleri halinde evlenme ödeneği alabilecek mi?
  82. BAĞ-KUR'dan yetim aylığı alan kız çocuğuyum Evlenme ödeneği almak için ne yapmalıyım?
  83. BAĞ-KUR'dan evlenme ödeneği almıştım ikinci kez evlendim yine evlenme ödeneği alabilir miyim?
  84. 90 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanan iş yeri ve işte çalışıyorum benden ve işverenimden tahsil edilecek olan malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortası prim oranları kaçtır?
  85. 60 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanan iş yeri ve işte çalışıyorum benden ve işverenimden tahsil edilecek olan malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortası prim oranı kaçtır?
  86. İtfaiyede yangın söndürme işlerinde çalışıyorum yaş haddi indiriminden nasıl yararlanabilirim?
  87. Cam fabrikasında eritme işlerinde çalışan SSK sigortalısıyım fiili hizmet süresi zammım ne kadardır?
  88. Döküm fabrikasında maden eritme işlerinde çalışıyorum en fazla kaç yıl fiili hizmet süresi zammı alabilirim?
  89. Radyoaktif ve radyoiyonizan maddelerle yapılan işlerde çalışan SSK sigortalısıyım fiili hizmet süresi zammı ne kadardır?
  90. Sosyal güvenlik destek primine tabi çalışanlar fiili hizmet süresi zammı uygulamasından yararlanabilirler mi?
  91. Su altında dalgıçlık işinde çalışan sigortalıyım fiili hizmet süresi zammım ne kadardır?
  92. 360 günden eksik sürelerime fiili hizmet süresi zammı alabilir miyim?
  93. Yeraltı maden ocaklarında, kanalizasyon yapımı işlerinde çalışıyorum yaş haddi indiriminden nasıl yararlanabilirim?
  94. Yaptığım iş nedeniyle aynı anda birden fazla riske tabiyim her iki risk için de fiili hizmet süresi zammı alabilir miyim?
  95. İtfaiye teşkilatında çalışanlar fiili hizmet süresi zammından yararlanabilirler mi?
  96. Geçici iş göremezlik ödeneği alabilmem için aranan şartlar nelerdir?

First Choice, Arzum, Dreamwood Banyo Dolapları, Futon Kanepe,Nevresim Takımları



Dünyanın ve Türkiye'nin en seçkin markaları bu sitede sizleri bekliyor... 


Evim sitesinde neler var? 

First Choice, Arzum, Dreamwood Banyo Dolapları, Futon Kanepe,Nevresim Takımları


Fırsatlar sadece üyelere özel... 


Hemen üye olun ev dekorasyon ürünlerindeki indirimlerden haberiniz olsun! 

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com