Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Nisan 2017 Perşembe

Emekli olmak isterse kaç yıl üzerinden emekli ikramiyesi alacak?

Kızınız hizmet süresine göre ikramiye alır
Kızım engelli memur olarak 1981 yılı Ocak ayınca göreve başladı. Emekliliğini hak etti. Emekli olmak isterse kaç yıl üzerinden emekli ikramiyesi alacak? 25 yıl üzerinden mi yoksa çalıştığı kadarki yıl üzerinden mi? Emekli maaş 25 yıl için yüzde 75 olduğuna göre 15 yıl için yüzde kaç olur? Niyazi Özden
Kızınız fiili hizmet süresinin her tam yılı için emekli ikramiyesi alır. Bir tam yıldan artan süre (aylar) için ikramiye ödenmez.
5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi devlet memurlarının emekli aylığı bağlama oranı, fiili ve itibari hizmet toplamı 25 yıl olanlar için yüzde 75 olup, hizmet süresi 25 yıldan az olan her tam yıl için yüzde 1 eksiği, fazla olan her tam yıl için yüzde 1 fazlası esas alınarak hesaplanır. Ay kesirleri tam ay sayılır. Yıl kesirlerinin her bir ayı için yüzde 1’in 12’de biri ilave edilir. Aylık bağlama oranı yüzde 100’ü geçemez. 15 tam yıl hizmet için aylık bağlama oranı (75 - 10 olmak üzere) yüzde 65 olur.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Prim borcundan dolayı sağlık yardımından yararlanamayan 4-b sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık yardımlarından yararlanabilecekler midir?



Prim borcundan dolayı sağlık yardımından yararlanamayan 4-b sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık yardımlarından yararlanabilecekler midir?
            
1/1/2012 tarihine kadar Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılanlardan; 60 günden fazla prim ve prime ilişkin her türlü borcu bulunan ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesine göre tecil ve taksitlendirme talebi bulunmayan sigortalıların 18 yaş altı çocukları hariç olmak üzere bakmakla yükümlü olduğu kişilerin talepte bulunmaları halinde,  bakmakla yükümlü olunan kişi olarak sağlık hizmetlerinden yararlanmaya hak kazandığı tarihten itibaren bu kişiler Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalılığı başlatılacaktır.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com