Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Şubat 2011 Pazar

Torba yasaya göre 1999'dan önce sigortalı işe başlamış olanların eski sisteme göre emekli olabilecekleri söylentisi var doğru mudur? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!




Torba yasaya göre 1999'dan önce sigortalı işe başlamış olanların eski sisteme göre emekli olabilecekleri söylentisi var doğru mudur?

SORU:

Torba yasaya göre 1999'dan önce işe başlamış olanların eski sisteme göre emekli olabilecekleri söylentisi var DOĞRU MUDUR ? Eğer doğruysa bir sefere mahsus deniliyor bu tam olarak ne anlama geliyor? Şu anda prim gün sayısını ve yılını doldurmuş olan sigortalılar mı faydalanacak yoksa 1999  dan önce iş başlangıcı olan herkes mi faydalanacak? Örneğin ben 1989 iş başlangıcım var ve yaklaşık 5000 gün yatan primim var. 3 yıl sonra 25 yılımı doldurmuş oluyorum ve prim gün sayımda 6000'i geçmiş oluyor. Bu durumda 3 yıl sonra emekli olabilecek miyim? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
                                                                                                                                            Günay T.



CEVAP:



Günay bey; bu söylentilerin hepsi temenni ve beklentiden ibarettir.  


Halihazırda emeklilik için prim gün sayısı ve sigortalılık süresini doldurup sadece yaşı bekleyenlerin bir defaya mahsus emeklilik beklentileri ve talepleri bulunmaktadır.


Bunu tetikleyen sebeplerden biride bir muhalefet parti milletvekilinin bu konuda TBMM'ye yasa teklifi vermesidir.


Ancak gerçekçi olmak gerekirse böyle bir yasanın çıkmasını beklemek olmayacak duaya amin demekten başka bir şey değildir.


Vatandaş öldüğünde Süleyman Demirel'e rahmet okutacak yeni emeklilik yasalarının çıkmasını istiyor.  Biliyorsunuz Demirel kadınları 38 erkekleri 43 yaşında emekli  yapmıştı.  İstediğiniz bu ise böyle bir şeyin çıkması mümkün görünmüyor.


Elbette siyasi irade istediğini yapabilir. O ayrıdır.  Şimdiki ve 2011 seçimlerinden sonra gelecek hükumetlerin iradesine kimse ipotek koyamaz. Ne yapacaklarını hangi kanunları çıkaracaklarını bilemeyiz. 


Ama akıl var mantık var...


Ben yapılamaz demiyorum yapmazlar diyorum.  Çünkü devlet hazinesi bu yükü kaldıramaz.


Size  tavsiyem planınızı 1989 işe giriş tarihinize göre yapın.


İşe girişi net olarak yazmamışsınız oysa bir gün bile emeklilik yaşınızı değiştirebiliyor.


Eğer;
  • 23.11.1989 ve öncesi işe girmişseniz 51 yaşında 5450 günden;
  • 24.11.1989 ve sonrası işe girmişseniz 52 yaşında 5525 günden;
SSK emeklisi olabilirsiniz.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com