Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Nisan 2017 Salı

GSS prim borcumun yeniden hesaplanması gerekmiyor mu?

GSS prim borcumun yeniden hesaplanması gerekmiyor mu?  
GSS ile ilgili kafamı kurcalayan bir şey var. Devlet, borçların 53 lira baz alınarak yeniden yapılandırılacağını söylüyor. Ancak benim 1 Nisan öncesine ait 213 lira olan Mart dönemi prim borcum aynen aksettirilmiş. Sadece son ödeme tarihi 30 Nisan 2017 yerine 30 Nisan 2018 olmuş. Acaba bu yapılandırma beni kapsamıyor mu? Ben bir şey mi atlıyorum? Gökhan Armutlu
Yasal düzenleme gereği, 1 Nisan 2017 öncesine ilişkin genel sağlık sigortası prim borçlarına ilişkin gecikme cezası ve gecikme zamlarının silinmesi ve aylık primlerin de 53,33 TL üzerinden yeniden hesaplanması gerekiyor.
30 Nisan 2017 olan Mart 2017 dönemi priminizin ödeme vadesi 30 Nisan 2018 olarak değiştirildiğine göre, söz konusu borçlar 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren 12 ay içinde peşin veya taksitle ödenebileceği için henüz yeniden hesaplama işlemleri tamamlanmamış olabilir. Ödeme için vaktiniz var, biraz daha bekleyebilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

İki aylığa tek promosyon alan mağdurlar hk.

İki aylığa tek promosyon alan mağdurlar

Gazetenizdeki köşenizin sürekli okuruyum. Son zamanlarda emekli promosyonları ile ilgili yazılarınızdan güç alarak size yazmak istedim. Ben de promosyon mağduruyum. Aynı bankadan kendim ve vefat eden eşimin maaşını almaktayım. Sadece iki maaş toplamı 2.000 TL olduğu için 450 TL ödeme yaptılar. İtiraz ettim ama sonuç yok. Çevremde benim gibi mağdur olanlar ve iki ayrı promosyon alanlar da mevcut. 300 TL zarar gördüm. Bu adaletsizliği siz köşenizde birkaç kez dile getirdiniz. Sizden ricam bu konuyu gazetenizde daha çok gündeme getirip bu mağduriyetlerin düzeltilmesi için yetkilileri uyarabilmeniz. Biliyorum gündeminiz çok yoğun ama bizim SÖZCÜ'müz sizsiniz. Fahriye Levend
Sizin de belirttiğiniz gibi promosyon konusunda çok soru geliyor. En çok da aynı bankadan hem emekli hem dul/yetim aylığı alıp tek promosyon ödenenler ile özel sandık emeklilerinin mağduriyeti ile ilgili. Öyle ki hepsine gazetede cevap veremediğimden, mail yoluyla yanıt vermeye çalışıyorum. Şahsınızda bir kez daha dikkat çekelim bakalım. Belki yetkililer ve bankalar üç yıl sonrasını da düşünüp, bu sese kulak verir ve mağduriyetleri giderir.
Daha önce belirttiğim gibi emekli aylığı ile dul veya yetim aylıkları ayrı aylıklar olduğundan, ayrı ayrı değerlendirilerek, tutarlarına göre her bir aylık için ayrı promosyon ödenmesi gerekir. Zira söz konusu aylıkların ayrı bankalardan alınması halinde, her bir aylık için promosyon ödemesi yapılıyor. Burada ancak ödenecek promosyon tutarının, bağlanan dul/yetim aylığının aylık bağlama oranına göre belirlenmesi söz konusu olabilir.
Hakkaniyet için, ikinci aylıklarını başka bankaya taşımak zorunda bırakılmamaları için ikinci aylıklara da promosyon ödeyerek emekli dul ve yetimin mağduriyeti giderilmeli. Zira üç yıl sonra da bu kişiler banka müşterisi olmaya devam edecekler.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com