Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Temmuz 2017 Cuma

Pansiyon işletmeciliği gelir vergisi mükellefi olmayı gerektirir mi?

Pansiyon işletmeciliği gelir vergisi mükellefi olmayı gerektirir

Soru: SSK emeklisiyim. Fakat babamdan dolayı Emekli Sandığından yetim aylığı alıyorum. 90 metrelik iki dairem var. Senede 30 gün pansiyon olarak kiraya veriyorum. SON KHK ile bu yerlerin poliçe denetimi söz konusu. İleride bu yerlerin vergiye tabi olmaz söz konusu olabilir mi? Eğer olursa benim yetim ailem kesilir mi?
Nesrin KAHRAMAN
Cevap: Pansiyon işletmek ticari bir organizasyon olup, gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olmayı gerektirir. İleriyi bırakın bugün itibariyle de, defter tutup kiraya verdiğiniz yerlerden elde ettiğiniz geliri beyan ederek vergilendirmeniz gerekir. Çünkü Maliye; bu gibi durumlarda süreklilik unsuru ve ticari organizasyonun varlığını kabul etmekte. Kiraya verdiğiniz yerlerden elde edeceğiniz gelirden dolayı babanızdan almakta olduğunuz yetim aylığınız kesilmez.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Doğumlarınızı borçlanma hakkınız yok!

Doğumlarınızı borçlanma hakkınız yok
Soru: 1 Mart 1968 doğumluyum. 5400 gün primim var.10 Nisan 2002 den itibaren de aralıksız ödedim. İki çocuğum var. Ne zaman emekli olurum?
Hanife KILIK
Cevap: Emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. 1600 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 1 Mart 2026’da emekli olabilirsiniz.
Ayrıca yaş haddinden emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 10 Nisan 2027’de emekli olmanızda mümkün.
Doğumlarınız sigorta başlangıç tarihinden önceyse borçlanma hakkınız yok. Sonraysa sigortalı olduğunuz tarihten itibaren aralıksız prim ödediğinizden, doğum sonrasındaki iki yıl içinde, borçlanacağınız primi ödenmemiş boş gününüz yok. Sonuç olarak doğum borçlanması yapamazsınız.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

18 ay askerlik yaptım askerliğimi borçlanırsam 3600 günden ne zaman emekli olabilirim?

3600 günle 60 yaşı doldurmanız gerek
Soru: 12 Temmuz 1967 doğumluyum. İlk sigortalı giriş tarihim 1 Kasım 1990 olup SSK’ya 750 gün prim ödemem var.  2916 gün de yurtdışı çalışma sürem var. 18 ay askerlik yaptım. Askerliğimi borçlanırsam 3600 günden ne zaman emekli olabilirim?
Mithat KÖSE
Cevap: Yurtdışı çalışma süreniz ile askerlik sürenizin 130 günlük borçlanarak toplam priminizi 3600 güne tamamlarsanız, 60 yaşınıza dolduracağınız 12 Temmuz 2027’de emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com