Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Şubat 2012 Perşembe

Erken emeklilik için herhangi bir kuruma başvuru yapmam gerekir mi?

Matbaa işçisinin erken emekli olma devri sona erdi

Soru: 12 Haziran 1986 doğumluyum, 2003 yılında sigorta girişim var. Matbaada çalışıyorum. Kaç senesinde emekli olurum? Ve de matbaada çalışmamdan dolayı erken emeklilik hakkından yararlanabilir miyim? Ağır işte çalışmamızdan dolayı, erken emeklilik için herhangi bir kuruma başvuru yapmam gerekir mi?

İsteğe bağlı sigortalı olanların sağlık yardımı alması hk.

SORU ve CEVAPLAR

İsteğe bağlı sigortalı sağlık yardımını kendi sigortasından alır

Yazılarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim de kısa bir sorum olacak. Bağ-Kur isteğe bağlı emeklilik için prim ödüyorum ama sağlık hizmetlerinde SSK'lı eşimden faydalanıyorum. GSS kapsamında kendi üzerime almam gerekiyor mu yoksa yine eşimden dolayı hizmet almaya (bakmakla yükümlü) devam edebilir miyim?

Özel hastanelerden paranızı geri iade alma hk.

FAZLA PARA ALAN HASTANEYİ ŞİKAYET EDİNİZ


Geçtiğimiz haftalarda Kanal D Doktorum programına çıkmıştınız ve Özel hastanelerdeki Yenidoğan Yoğun bakım hizmeti için talep edilen paranızı geri iade alabilirsiniz, konulu bilgilendirmeniz karşılığında erken doğum yaptığım için bebeğim yenidoğan yoğun bakım ünitesine alındı, sizin bilgilendirmenizden sonra doğum yaptığım hastaneye gittim ve ödediğim paramı geri istedim. Eğer geri ödemezseniz hastaneyi şikayet edeceğimi söyledim, bunun karşısında hastane bana olumlu yaklaştı.

Ne zaman emekli olabilirim?

Soru: 06.12.1969 doğumluyum. 1991 tarihinde başladığım askerliği 18 ay olarak yaptım. 01.02.1986 tarihinden beri 7 bin 131 gün prim sürem var. Ne zaman emekli olabilirim?

Gelir testi yaptırmalı mıyım?

Sigortalı çalışanın gelir testi yaptırması gerekmiyor

Soru: Eşim ve ben SSK’lı olarak özel sektörde çalışıyoruz. 18 yaşında oğlum lisede okuyor. 6 yaşında kızım ana sınıfına gidiyor. Gelir testi yaptırmalı mıyım?

SGK’lı hamileye ilaç ve doğum bedava mı?

SGK’lı hamileye ilaç ve doğum bedava mı?

Son günlerde birçok okurumuzdan hamilelikle ilgili ilaçlardan katkı payı ya da muayene parası alınıp alınmayacağı soruları geliyor.

İntibak zammından ne kadar yararlanacağım?

İntibak Zammında Emekli Maaşım Ne Kadar Artacak?

Soru: 1994 yılında 14875 göstergeden 9 bin 400 günle SSK'dan emekli oldum. İntibak Kanunundan ne kadar zam alacağım?

Kimler kira beyanı vermeli?

Mektup alan ev sahipleri ne yapacak?

Beyanda bulunmayan ev sahiplerini üzecek sistem hayata geçiyor. Sistem ile artık hazır beyannameler gönderilecek. Peki bu beyannameler karşısında neler yapılabilecek?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com