Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Eylül 2016 Çarşamba

Hastalık Sigortası hakkında merak edilen soruların yanıtları

Hastalık Hali

Hastalık Hali Nedir?

4/a ve 4/b sigortalılık statüsüne tabii sigortalıların, iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan ve iş göremezliğine neden olan rahatsızlıkları, hastalık halidir.
Hastalık Sigortasının Kapsamında Bulunan Sigortalılar Kimlerdir?

Vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilir miyim?

Vergi indirimi almak için en az yüzde 40 işgücü kaybı aranır  
Soru:15 Ekim 1972 doğumluyum. 1 Ocak 1990’da sigortalı oldum. 7328 gün prim ödemem var.  Halende sigortalı çalışmaktayım. Uyku apnesi rahatsızlığım var. Ve supab cihazı kullanıyorum. Ayrıca astigmat ve miyop (1,75) iki gözümde bozukluk var. Vergi indiriminden faydalanıp emekli olabilir miyim?
 İbrahim ÇAKAR
Cevap: Vergi indirimden yararlanarak emekli olmak için, en az yüzde 40 oranında işgücü kaybına uğramış ve Maliyeden vergi indirim hakkı almış olmanız gerekiyor. Vergi indirimi almanız halinde, 6 Ağustos 2003 tarihi itibariyle 12 yıldan fazla süredir sigortalı olan vergi indirim hakkı almış 3 ncü derece engelli olarak, emekli olmak için: 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödeme şartlarına tabi olursunuz. Ve vergi indirim hakkı alacağınız tarih itibariyle, emekli olabilirsiniz.
Ekrem SARISU - POSTA
AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

4/a kadın sigortalının çocuğuna süt vermek için ayrılan sürede meydana gelen olaylar iş kazası sayıldığı halde; kendi adına ve bağımsız çalışan kadın sigortalıların (4/b) süt izni sırasında meydana gelen kaza ne sebeple iş kazası sayılmamaktadır?


4/a kadın sigortalının çocuğuna süt vermek için ayrılan sürede meydana gelen olaylar iş kazası sayıldığı halde; kendi adına ve bağımsız çalışan kadın sigortalıların (4/b)  süt izni sırasında meydana gelen kaza ne sebeple iş kazası sayılmamaktadır?

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin a bendi kapsamında çalışan kimselerden emziren kadın sigortalıya 4857 sayılı İş Kanunun 74 üncü maddesinin son fıkrası hükmü gereğince kadın işçilere 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilmesi öngörüldüğü halde Kanunun 4 üncü maddenin b bendi kapsamındaki sigortalılar yönünden böyle bir düzenlemenin olmaması ve doğum yapan 4-b kapsamındaki kadın sigortalının çocuğuna süt vermesi için iş yerinde bulunma mecburiyeti bulunmamaktadır.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

İş kazasının süresi içinde bildirilmemesi durumunda işverene yaptırım var mıdır?


İş kazasının süresi içinde bildirilmemesi durumunda işverene yaptırım var mıdır?

(4/a) kapsamındaki sigortalıların iş kazası geçirmeleri halinde yasal sürelerde işverence bildirim yapılmaması durumunda, bildirimin Kuruma yapıldığı tarihe kadar sigortalıya ödenecek geçici iş göremezlik ödeneğinin Kurumca işverenden tahsil edilmesi için gerekli işlemler yapılacaktır. (4/b) kapsamındaki sigortalıya iş kazası bildirimini yapana kadar geçen süreler için iş göremezlik ödeneği ödenmez ödenmiş olanlarda geri alınır.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

2008 öncesi babamdan kalan 4/a (SSK) yetim aylığı alıyorum - 2008 öncesi annemden 4/a’dan (SSK) kalan yetim aylığını da alabilir miyim?


2008 öncesi babamdan kalan 4/a (SSK)  yetim aylığı alıyorum. 2008 öncesi annemden 4/a’dan (SSK)  kalan yetim aylığını da alabilir miyim?

4/a’dan (SSK)  olan anne ve 4/a’dan (SSK)  olan babadan ayrı ayrı ölüm aylığına hak kazanılması durumunda (506 sayılı Kanunun 92 nci maddesi gereğince) yüksek olan aylığın tamamı, düşük olan aylığın yarısı ödenir.

Ölüm Aylığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com