Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

31 Ağustos 2017 Perşembe

Emekliliğime kaç senem kaldı?


İzin sürenizin 5 ayını borçlanmanız 1 yıl erken emekli eder
28 Ağustos 1972 doğumluyum. 29 Şubat 1992 tarihinde memuriyete başladım. 2000 yılında 11 ay ücretsiz izin kullandım. Halen çalışmaktayım. Emekliliğime kaç senem kaldı acaba? Yaş bekliyorum. Bu arada 1991 yılında SSK’lı başladım, 1 sene çalıştım ama sigortamın 4 ayını yatırmışlar. O 4 ayı da hizmet yılıma saydırdım. Figen Dikmen
Mevcut durumda, emeklilik için 20 yıl fiili hizmet süresi ve 49 yaş şartlarına tabisiniz. Hizmet süreniz dolmuş. Kullandığınız ücretsiz izin süresinin 5 ayını borçlanırsanız, emeklilik yaşınız 48’e iner. 48 yaşınızı dolduracağınız 28 Ağustos 2020’de emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Yaş büyütme emekliliğime engel midir?

Düzeltilmiş yaşınız emeklilikte dikkate alınmaz
1 Nisan 1986’da SSK girişim var. Toplam SSK kapsamında çalışma günüm 7451 gün. 20 Haziran 2017 tarihinde emeklilik başvurusunda bulundum, fakat 20 Nisan 1987’de yaş büyüttüm. Doğum tarihim 20 Şubat 1972 iken kemik testi sonucu, mahkeme kararıyla 20 Haziran 1968 olarak değiştirdim. Bu yaş büyütme emekliliğime engel midir? Niyazi Turan
Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına ilişkin yaş ile ilgili hükümlerin uygulanmasında, ilk defa malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olunan tarihte, nüfus kütüğünde kayıtlı bulunan doğum tarihi esas alındığından, düzeltilmiş yaşınız emeklilikte dikkate alınmaz.
İlk defa sigortalı olduğunuz tarihte nüfus kütüğünde kayıtlı bulunan 20 Şubat 1972 doğum tarihiniz dikkate alınır. Buna göre de 49 yaşınızı dolduracağınız 20 Şubat 2021 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?

İki seçenekte de 58 yaşı doldurmanız gerek
Soru:18 Ocak 1980 doğumluyum. 4 Ağustos 2004 tarihinde işe girdim. 2 Ocak 2017 tarihinde işten ayrıldım. Ne zaman ve nasıl emekli olabilirim?
Tülin ÖNGEL
Cevap: İki şekilde emekli olabilirsiniz. 1) 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak. Bu seçenekte 2532 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 7000 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız 18 Ocak 2038’de.
2) 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 gün prim ödeme ve 58 yani şartlarına tabi olarak. Bu seçenekte de, 32 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 4500 güne tamamlamanız şartıyla 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Yaşı beklerken vefat eden sigortalının eş ve çocuklarına aylık bağlanır mı?

Yaşı beklerken vefat eden sigortalının eş ve çocuklarına aylık bağlanır
Soru: Sigortalılık süresi ve prim ödemesini tamamlayıp emekli olmak için yaşın dolmasını bekleyen bir sigortalı, yaşı doldurmadan vefat ettiği takdirde, yasal olarak eşine ve uygun yaştaki çocuklarına maaş bağlanır mı?
İbrahim SEZGİN
Cevap: Emekli olmak için aranan şartlardan, sigortalılık süresi ve prim ödeme şartını sağlayıp emekli aylığı bağlanması için aranan yaşın dolmasını bekleyen sigortalı vefat ederse, eşine dul aylığı ve hak sahibi çocuklarına yetim aylığı bağlanır.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com