Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Temmuz 2017 Salı

Dava yoluyla 900 günden dul aylığı bağlatma hk.

Dava yoluyla ablanıza dul aylığı bağlatabilirsiniz
Soru: Eniştem 20 Mayıs 2015’de rahmetli oldu. 1975-1976 yıllarında toplam 541 gün SSK prim ödemesi çıktı. 20 ayda askerliği var. Acaba askerliğini borçlanarak ablama aylık bağlatabilir miyiz?
Ali OSMA
Cevap: Vefat eden sigortalının eşi ve hak sahibi çocuklarına ölüm aylığı bağlanması için: 5 yıl sigortalılık süresi ve 900 gün prim ödeme şartları aranıyor. Eniştenizin 5 yıl sigortalılık süresi var. Askerliğinin bir yılının borçlanarak aylık bağlanması talebinde bulunun. SGK borçlanma talebinizi kabul etmeyerek talebinizi reddedecektir. Ret üstüne iş Mahkemesine dava açarak, yargı yoluyla ablanıza aylık bağlatabilirsiniz. Çünkü mahkemeler askerlik borçlanmasıyla primin 900 güne tamamlanacağı yönünde kararlar vermekte.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Askerliğimin ne kadarını borçlanırsam erken emekli olabilirim?

Ağustos 2019’da emekli olmanız mümkün
Soru: Doğum tarihim 15 Ağustos 1966. 6173 gün prim ödemem var. Sigorta başlangıç tarihim Şubat 1994’dür. 18 ay askerlik yaptım. Sigorta girişim askerlikten sonra. Askerliğimin ne kadarını borçlanırsam erken emekli olabilirim? Ve ne zaman emekli olurum?
ALİ DOĞAN
Cevap: Askerliğinizin 16 ayını borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabi olursunuz. Toplam 5600 gün prim ödemiş olmanız şartıyla 53 yaşınızı dolduracağınız 15 Ağustos 2019’da emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Babam ne zaman emekli olabilir?

Babanız artık Bağ-Kura prim ödememeli
Soru: Babam 10 Nisan 1967 Doğumlu. İlk sigorta giriş tarihi 1 Nisan 1989 olup şu ana kadar SSK’ya 3459 gün, Bağ-Kurada 1249 gün prim ödemesi var. Askerlik borçlanmasını yapmadı. Acaba babam ne zaman emekli olabilir?
Aret AVCI
Cevap: Babanız emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi. Babanız askerliğini(540 gün kabul edilmiştir) borçlanıp, ayrıca sigortalı çalışarak SSK’ya 202 gün daha prim ödeyerek toplam primini 5450 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir. Babanız Bağ-Kura 11 gün daha prim öderse bu şartlarla SSK’dan emekli olamaz. 9000 gün prim ödeyerek Bağ-Kurdan emekli olma durumunda kalabilir. Bağ-Kura prim ödememeye dikkat etmesi gerekir. 

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com