Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Mayıs 2016 Çarşamba

1 Ocak 1998'de SSK'lı oldum 3100 günde Bağ-Kurum var ne zaman emekli olabilirim?

Emekli olacağınız yaş aynı ancak SSK’ya daha az prim ödersiniz
Soru:16 Ocak 1976 doğumluyum. 1 Ocak 1998'de SSK'lı oldum. 3285 gün prim ödemem var. 3100 günde Bağ-Kurum var. Ne zaman emekli olabilirim?
Zülfikar KURAL
Cevap: Primi ödenen son yedi yılda fazla prim ödenen kurum şartlarıyla emekli olunuyor. Bağ-Kur prim ödeme tarihinizi bildirmemişsiniz. Sorunuzu SSK’dan sonra Bağ-Kura prim ödediğiniz varsayımına göre cevaplandırıyoruz.  Askerlik sürenizin 7 ayını borçlanmanız halinde, Bağ-Kurda emekli olmak için 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz. Borçlanmadan sonra da 2435 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 9000 güne tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 16 Ocak 2032’de Bağ-Kurdan emekli olabilirsiniz. Askerliğinizin 220 gününü borçlanıp, sigortalı bir işte çalışarak 1260 gün prim ödemeniz halinde, 56 yaşınızı dolduracağınız tarihte de SSK’dan emekli olmanızda mümkün.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Staj sigortasının başlangıç sayılması yönünde düzenleme yapıldı mı?

Staj sigortasının başlangıç sayılması yönünde düzenleme yapılmadı
Soru: E-devlette sigorta başlangıcı staj yaptığım tarih çıkıyor. Fakat SGK’ ya gittiğimde daha kendilerine böyle bir yönerge gelmediğini söylüyorlar. Acaba rica etsem bu konuda bilgi alabilir miyim?
Ramazan ÖZ
Cevap: SGK müdürlüğü haklı. Henüz staj sigortasının emeklilik açısından başlangıç sayılmasına ilişkin bir düzenleme yapılmadı. Dolayısıyla staj sigortası emeklilik açısından başlangıç sayılmıyor. Fakat toplumda staj sigortasının başlangıç sayılması veya borçlanma hakkı verilmesi yönünde büyük bir istek var. Belki ileride staj sigortasının başlangıç sayılmasına ilişkin bir düzenleme yapılabilir.
Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com