Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Emekli aylığımın yüksek bağlanması için ne tavsiye edersiniz?

2700 liranın üzerinde prim ödeyin

Soru: Saadettin Bey, ben bir işyerinde asgari ücretli olarak çalışmaya başladım ancak kendime ait başka gelirlerim de var. Asgari ücretten yatan SGK primim nedeniyle emekli olduğumda düşük maaş almamak için işverenle anlaşmayı düşünüyorum. İşveren benim primimi brüt 2.000 TL'den gösterecek ve ben aradaki prim farkını kendisine ödeyeceğim. Acaba bu şekilde emekli aylığımı yükseltebilir miyim? Siz ne tavsiye edersiniz? Erdi T.

Çalışanların ayrıca işverenin SSK primlerini ödeyip ödemediğini takip ve kontrol sorumluluğu var mı?

'Primlerin ödenmemesi çalışanı ilgilendirmez'

Başlıktaki cümle bana değil, Yargıtay 21. Hukuk Dairesi'ne ait.
Daire, verdiği bir kararla hizmetleri tespit edilen çalışanın, primlerini işveren ödemese bile emekliliğe hak kazanacağına hükmetti. Esasında buna benzer kararlar daha önce de verilmişti ve SGK, uygulamasını çalışanlar lehine değiştirmişti. Yani tespit edilen hizmete dair primleri işverenden tahsil edemese bile hizmeti geçerli kabul ediyordu.

Radyoloji çalışanlarının emeklilik hesabı nasıl yapılır?

Borçlanmaya yıpranma uygulanmaz

Soru: Sadettin Bey, ben radyoloji teknikeri olarak görev yapıyorum. 18.10.1993 tarihinde memur oldum. 1996'da askere gittim 550 gün askerlik yaptım. Sizin EmekliMatik programınıza göre askerliği borçlanırsam emeklilik yaşım daha erkene geliyor. Ben askerliği borçlandım ama askerlik süresi için fiili hizmet almadım. Almam gerekmiyor muydu? Diğer soruma gelince, radyoloji çalışanları ne kadar süre çalışırsa çalışsınlar 5 yıldan fazla fiili hizmet alamıyorlar mı? Atilla A.

18 ay askerlik yaptım askerlik borçlanmasının emeklilik yaşıma etkisi nedir?


Soru: 06.03.1965 doğumluyum. İlk işe giriş tarihim 01.11.1990. Askerliğimi 1988-1990 tarihleri arasında 18 ay yaptım. Ne zaman emekli olabilirim? Askerlik borçlanması yapmamın emeklilik yaşıma etkisi olur mu? F.KARTAL

Memurun Yıllık İzin Hakkı Hesabında Özellikli Durumlar


Memurun Yıllık İzin Hakkı Hesabında Özellikli Durumlar

Soru: 26.11.2011 tarihinden beri 657’ye tabi teknik hizmetler sınıfında kadrolu mühendis devlet memuruyum. Görev sürem tam 1 yılı doldurmadığı için yıllık iznimi kullanamıyorum. Fakat ben, askerliğimi yedeksubay olarak 30.11.2007-30.11.2008 tarihleri arasında 1 yıl olarak yaptım. Üç aylık öğrencilik süresinden sonra 01.03.2008 tarihinde asteğmenliğe nasbedildim ve bu tarih Emekli Sandığı sicil numaramın verildiği tarih oldu. Ayrıca özel sektörde yine mühendis olarak 1 yıl çalışmıştım. Hizmetlerimin birleştirilmesi için 6 ay önce İdareme dilekçe verdim. Ayrıca Emekli Sandığı sicil numaram 01.03.2008 tarihinde verildiği için benimle göreve başlayan diğer arkadaşlar gibi 5510 sayılı kanundan değil 5434 sayılı kanundan yararlanıyorum. Bu bilgiler ışığında yıllık izin hakkıma esas hizmet sürem nasıl hesaplanmalıdır? 26.11.2011 tarihinde göreve başladığım için 2011 yılı iznini kullanma hakkım var mı? Eğer izin hakkım varsa bunu hangi kanuna dayandırarak İdareme ispat edebilirim? Evren E.

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları

Değerli ziyaretçilerimiz;

EMEKLİLİK BAŞVURULARI
SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Yeni Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. 


Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
Sorularınız için yazın:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com