Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Çalışanların ayrıca işverenin SSK primlerini ödeyip ödemediğini takip ve kontrol sorumluluğu var mı?

'Primlerin ödenmemesi çalışanı ilgilendirmez'

Başlıktaki cümle bana değil, Yargıtay 21. Hukuk Dairesi'ne ait.
Daire, verdiği bir kararla hizmetleri tespit edilen çalışanın, primlerini işveren ödemese bile emekliliğe hak kazanacağına hükmetti. Esasında buna benzer kararlar daha önce de verilmişti ve SGK, uygulamasını çalışanlar lehine değiştirmişti. Yani tespit edilen hizmete dair primleri işverenden tahsil edemese bile hizmeti geçerli kabul ediyordu.


21. Daire'nin son kararı, konuyu biraz daha genel kurala bağlıyor; "Sigortalı sayılmak ve sosyal güvence hakkından yararlanmak için bir işyerinde çalışmak yeterlidir. Çalışanların ayrıca işverenin primleri ödeyip ödemediğini takip ve kontrol sorumluluğu yoktur. Bu sorumluluk SGK'ya aittir" diyor. Dairenin kararı, çalışanlar lehine önemli bir ilke kararıdır.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com