Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Ağustos 2016 Cumartesi

Emekli Sandığı maaşımı yurt dışındaki bir bankadan alabilir miyim?


Emekli Sandığı maaşımı yurt dışındaki bir bankadan alabilir miyim?

Kurumumuzdan aylık alan ve yurt dışına yerleşenlerden, aylıklarının yurt dışına transferini isteyenlerin aylıkları, yazılı talepleri (aylıklarının transfer edilmesi istenen banka şubesi adı, adresi, banka kodları, banka hesap numarası, IBAN ile ikamet adresini içeren) üzerine transfer masrafları kendilerince karşılanmak şartıyla talep dilekçelerinde belirtilen banka şubesindeki hesap numaralarına gönderilmek üzere MOSİP sistemine aktarılmakta ve Muhasebe Daire Başkanlığı tarafından T.C. Ziraat Bankası Ankara Kurumsal Bankacılık şubesi aracılığı ile döviz olarak transfer edilmektedir.

Emekli Sandığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

4/a’ya (SSK) tabi olarak çalışıyorum - Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir miyim?


4/a’ya (SSK) tabi olarak çalışıyorum. Emekli Sandığından yetim aylığı alabilir miyim?

Vefat etmiş olan kişinin hizmetinin 10 yıldan fazla olması halinde 4/a’ya (ssk) tabi çalışan kız yetimlere, emekli sandığı kanununa göre aylık bağlanabilir. Erkek yetimlere ise malul ve muhtaç olmaları halinde aylık bağlanır. Vefat etmiş olan kişinin hizmetinin 5 ila 10 yıl arasında  olması halinde 4/a’lı (ssk) çalışan kız ve erkek yetimlere aylık bağlanamaz.

Emekli Sandığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Emekli Sandığından dul aylığı alıyorum - İsteğe bağlı sigortalı olmam halinde genel sağlık sigortası primi ödemem gerekir mi?


Emekli Sandığından dul aylığı alıyorum. İsteğe bağlı sigortalı olmam halinde genel sağlık sigortası primi ödemem gerekir mi?

01.10.2008 tarihinden sonra; isteğe bağlı sigortalı olanların malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi ödemeleri zorunludur.

Emekli Sandığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Devlet memuruyum - 90 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanan bir işte çalışıyorum - Benden ve Kurumumdan tahsil edilecek malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası prim oranları kaçtır?


Devlet memuruyum. 90 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanan bir işte çalışıyorum. Benden ve Kurumumdan tahsil edilecek malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası prim oranları kaçtır?

90 gün fiili hizmet süresi zammı eklenecek işler kapsamında olması durumunda malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta prim oranı 5 puan artırılmak suretiyle belirlenerek, bu şekilde bulunacak orana ait primin işveren tarafından ödenmesi gerektiğinden; malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi sigortalı hissesi %9, işveren hissesi %16 olmak üzere toplam %25 olacaktır.

Emekli Sandığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com